Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eten & drinken in Brussel, 9 smakelijke adressen in de stad

Brussel staat bol van de bezienswaardigheden, kent een lange lijst van interessante musea. Grote chocolatiers hebben allen een pracht van een zaak in de Belgische hoofdstad, maar het fijnst aan een citytrip is op je gemak een drankje doen of ergens neerstrijken voor een heerlijke maaltijd. Waar? Nou bij onderstaande adressen bijvoorbeeld, ik deel 9 x eten & drinken in Brussel met je.

Le Bistro – Porte de Hal

Recht tegenover de Hallepoort en het Hallepoortpark, geniet je bij Le Bistro – Porte de Hal zowel van het prachtige uitzicht als van de Frans/Belgische keuken. Na een bezoek aan genoemde poort – aanrader overigens – loopt het tegen lunchtijd. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Vriendlief en ik steken de straat over en nemen in het zonnetje plaats. De croque monsieur en homemade burger smaken prima. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en het is werkelijk een pracht van een zaak. Aanrader!

Lees ook: Een duik in de geschiedenis van Brussel
Eten en drinken in Brussel
📍 Le Bisto – Porte de Hal Boulevard de Waterloo 138 Brussel

Brasserie du Lombard

Zeg je Belgisch biercafé, dan zit je bij Brasserie du Lombard goed. Houten tafels en dito stoelen aangevuld met een uitgebreide bierkaart, bovendien kun je er ook een hapje eten. Even een waarschuwing vooraf: je kunt hier alleen contant betalen! Geen pin, geen creditcard, geen cheques enkel harde Euro’s.
Eten en drinken in Brussel
📍 Brasserie du Lombard Rue du Lombard 1 Brussel

Eten & drinken in Brussel: Kombi Bar

Per toeval stuitte ik op dit grappige tentje, dat het blijkbaar niet van zijn openingsuren overdag dient te hebben. Aangezien de locals dit etablissement gebruiken als bar, discotheek, nachtclub. Een omvergeworpen VW-busje doet dienst als DJ booth. Het thema is politie, compleet met een Amerikaanse line-up centimeter aan de muur voor je mugshot.
Kombi bar eten-drinken-in-brussel-kombi-bar-2
📍 Kombi Bar Hoogstraat 60 Brussel

L’atelier en Ville

L’atelier en Ville is een plek die zowel coole meubels, leuke kleren en een gezellige cafetaria herbergt. Het industriële pand wekt direct bij passeren mijn nieuwsgierigheid. Van binnen kent het een ruwe afwerking en lijkt alles om me heen te koop. Niet alleen de tafels en stoelen, ook de planten en de prenten aan de muur.
l'atelier en ville
📍 L’atelier en Ville Hoogstraat 64 Brussel

Eten & drinken in Brussel: Bonnefooi

Op goed geluk nemen we (le boyfriend en ikzelf) na een tof optreden van De Staat in de Ancien Belgique nog een afzakkertje in het dichtstbijzijnde café. Het wordt, hoe toepasselijk, de Bonnefooi. Een tentje dat bol staat van muziek, niet alleen uit de speakers. De wanden zijn behangen met een keur aan instrumenten. Niet alleen dorst? Bestel je toch gewoon wat tapas bij je drankje.
📍 Bonnefooi Steenstraat 8 Brussel

Café Kafka

Ging dit legendarische café in 2012 nog failliet, in 2016 weet een ieder zijn weg naar deze kroeg te vinden. “De Kafka is altijd een warme, bruine kroeg geweest. Een plaats waar de mensen graag een glas komen drinken,” aldus uitbater Herman Servranckx (in een interview met het Nieuwsblad). Lokale intellectuelen hangen aan de bar, toeristen nippen voorzichtig van een Kwak. Aan het tafeltje nabij de voordeur zit een ongewassen man met een verschraald ‘bolleke’ voor zich in de krant te turen. Op YELP lees ik een treffende quote over dit café: ‘Café Kafka is een redelijk aangenaam café in hartje Brussel, meestal is het te groot voor het aantal mensen die er zit.’ Wij drinken er een drankje en gaan dan weer eens verder.
📍 Café Kafka Visverkoperstraat 21 Brussel

Brasserie de la Press

Het is lunchtijd en dat is te merken ook. Mannen in pak – bijna geen dames – verlaten de omliggende bank- en overheidsgebouwen om aan te schuiven voor het middagmaal. Vriendlief neemt mosselen, ik een ossenhaas. De ambiance is goed, maar ik zou willen dat ik dat ook over mijn vlees kon zeggen. Slechts een beschrijving is van toepassing: taai! Jammer. Het restaurant is onderdeel van een organisatie Restauration Nouvelle genaamd. Ik keek even op de website en wauw, wat een bijzondere adresjes staan daar op. Een keten (ook voor leuke overnachtingen) om te onthouden. Hopelijk weet de kok de volgende keer hoe hij een biefstuk moet bakken….
📍 Brasserie de la Press Koningsstraat 100 Brussel

Café Métropole

Wanneer je in Hotel Métropole slaapt, moet je simpelweg ook even een drankje drinken in Café Métropole. Dit instituut, gelegen aan De Brouckèreplein straalt iets mondains uit. Of het door de rijke art nouveau inrichting komt of door de correcte maar een beetje norse, keurig uitgedoste obers, ik weet het niet. Hou rekening met fikse prijzen, maar het gevoel een filmster te zijn, krijg je er gratis bij.
hotel metropole
📍 Café Métropole De Brouckèreplein 31 Brussel

Eten & drinken in Brussel: Oficina

Nee, helaas, ben ik er (nog) niet geweest. Oficina is een nieuw (okt. 2016) adresje in Brussel, nabij het kanaal. Ik ontdekte deze plek in het gratis blad BRUZZ dat ik voor vertrek naar Nederland nog snel in mijn tas stopte tijdens het uitchecken. Een intieme tent waar je je in mediterrane sferen waant. Even voor een volgende bezoek op mijn to-do-list zetten….
📍 Oficina Aalststraat 16 Brussel

Waar zou jij bij je (volgende) bezoek gaan eten en/of drinken in Brussel?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

    1. Hi Narelle, bedankt voor je reactie. Zeg je Brussel, zeg je wafels! 😉 Heb je plannen (binnenkort) naar Brussel af te reizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *