Chinese streekgerechten om je vingers bij af te likken
Chinese streekgerechten, daar maak Inge Jansen blij mee. De Dominicus gids China heeft een grondige herziening ondergaan. Auteur Inge Jansen reisde vele kilometers kris kras door China. Speciaal voor OmniTraveler zet Inge haar favoriete Chinese streekgerechten op een rijte. Bovendien maak je kans op deze nieuwe Dominicus gids China. Chinese streekgerechten Iedereen die in China […]
Kaasfondue op 5 x bijzondere plekken in Zwitserland
Kaasfondue en Zwitserland zijn – voor mij – onlosmakelijk met elkaar verbonden. Minimaal 1 x per verblijf bestel ik zo’n heerlijke dampende pan met vloeibaar goud. #nomnomnom. Wist je dat je dit typisch Zwitserse gerecht op tal van bijzondere plekken kunt nuttigen. Zo wordt het eten van de local dish nog leuker. Kaasfondue in de […]
Gents genieten: 11 niet te versmaden plekken in de stad
Dat Gent een geweldige stad is, vertelde ik je al eens. Wat wellicht nog wel het allerfijnst is, is de alom aanwezige mogelijkheid tot Gents genieten. Een lunchtentje hier, speciaal biertje daar, een restaurant waar mijn reizigershart sneller van gaat slaan. En dan nog iets met cava. Gents genieten: Soepbar Domi’s Soep + boterham + […]
Caribbean Food | Proef de smaken van de Caribische eilanden
Het maakt niet uit waar je in het Caribisch gebied reist, je smaakpapillen maken gegarandeerd overuren. Op Travel Food Friday zet ik heerlijke Caribbean Food en drinks op de prachtigste eilanden onder elkaar. Caribbean Food op Cuba Wanneer je de 7 kilometer lange boulevard langs de Straat Florida in Havana, de Malecón, afgelopen bent en een […]
Pintxos smullen in Baskenland. Tips voor San Sebastián en Bilbao
In de zomer van 2016 bezocht ik voor het eerst het Spaanse Baskenland. Wie Baskenland zegt, zegt pintxos. Man oh man, zoveel pintxosbarretjes, zoveel lekkere hapjes, wat was me dat genieten zeg. Wat zijn pintxos? Pintxo, betekent spies(je). Deze spiesjes, vol lekkernijen worden (veelal) geserveerd op stokbrood. Je ziet deze smakelijke hapjes traditioneel in het […]
Singapore, is de absolute onbetwiste Food Capital of Asia. Echt!
Singapore, het kleinste land van Zuidoost-Azië, tegelijkertijd met een miljoenen bevolking een van meest dichtbevolkte landen ter wereld. Chinezen, Indiërs en Maleiers en nog een hand vol andere nationaliteiten leven tezamen op het piepkleine schiereiland. Dwaal je met me mee door Singapore dan smullen we van de verschillende keukens. “Heb je al gegeten?” Een hobby […]
Truffels eten in Frankrijk, eerst jagen, dan smullen
We gaan op truffel jacht De haard brandt behaaglijk, hond Honey ligt loom aan de voeten van eigenaar Benoît. In de Franse regio Champagne-Ardenne ben ik te gast in Hotel-restaurant L’Auberge des Moissons waar ik alles leer over truffels. Boerderij, slachterij, bed & breakfast Benoît, schenkt een glas champagne in en gaat er eens goed voor […]
Aan de Poel, casual twee-sterren restaurant
Het waait en het regent pijpenstelen tijdens mijn reis naar Amstelveen. Voor een lunch bij restaurant Aan de Poel ben ik onderweg naar de expat-hub van Amsterdam. Wanneer ik het parkeerterrein oploop, piept zowaar de zon flauwtjes achter de wolken vandaan. Dit belooft een goede middag te worden. Aan de Poel Mede-Brabander Stefan van Sprang […]
Vreemde kost smakelijke verhalen over verse kip en linke soep
Vreemde kost krijg je tijdens het reizen vroeger of later voor je neus. Reizen en spijzen, noem ik dikwijls in een adem. Op reis ontdek je vaak de lekkerste lokale gerechten, echter zo nu en haal ik mijn wenkbrauwen op voor hetgeen me voorgeschoteld wordt. Vreemde kost: “Dat lust ik niet…..” Tot ergens in mijn […]