Zoek
Sluit dit zoekvak.

Caribbean Food | Proef de smaken van de Caribische eilanden

Het maakt niet uit waar je in het Caribisch gebied reist, je smaakpapillen maken gegarandeerd overuren.  Op Travel Food Friday zet ik heerlijke Caribbean Food en drinks op de prachtigste eilanden onder elkaar.

Caribbean Food

Caribbean Food op Cuba

Wanneer je de 7 kilometer lange boulevard langs de Straat Florida in Havana, de Malecón, afgelopen bent en een sigarenfabriek hebt bezocht, is het tijd om naar Plaza Vieja te gaan. Het geluk lacht je toe, want hier tref je de geboorteplaats van de legendarische cocktail mojito. Zoek een plekje bij La Bodeguita de Medio en trakteer jezelf, zoals Amerikaanse schrijver Ernest Hemmingway dat deed. Geniet van je drankje van rum, limoen, muntblaadjes, suiker en club soda. Zoals je het hier drinkt smaakt het het allerbeste.

Door naar Jamaica

Voor meer Caribbean Food reis je door naar Jamaica. Vaak zijn de gerechten die langs de kant van de weg gemaakt worden, het allerlekkerste wat je proeft tijdens je vakantie. Dat is zeker van kracht voor de Jamaican jerk. De eilandbewoners smoren gekruide kip en varkensvlees boven een vuur van hete kolen. Op diverse plekken langs de weg tref je stalletjes waar deze lekkernij in lege olievaten klaar gemaakt wordt. Wil je op je gemak genieten van dit lekkers? Ga dan naar Scotchies een uitspanning in Ocho Rios met een fijne tuin. Na een beklimming aan de beroemde Dunn’s River Falls gaat een portie jerk is zeker wel in.
Caribbean Food

Do as the locals do op de Bahama’s

Op de Bahama’s zijn meer dan genoeg goede restaurants te vinden, maar wil je smullen zoals de locals ga dan naar Arawak Cay. Een drukke kade vol felgekleurde eettentjes. Alles wat de zee te bieden heeft, verschijnt hier op tafel. Bestel er net als de eilandbewoners witte rijst gekookt in kokosmelk bij en een portie kidneybonen.

Begin je weekend met Caribbean Food in Saint Lucia

Hoe je er achter komt of het al weekend is? Op Saint Lucia is dat niet zo moeilijk. In kustplaats Anse La Raye breekt elke vrijdag een waar foodie fest uit. Zet je tanden in de lekkerste garnalen of bestel een portie mahi mahi (goudmakreel). Onder het genot van calypso muziek en een lokaal Piton biertje, kan je weekend niet meer stuk.
Caribbean Food

Zoete sensatie op Grenada

Vooruit nog eentje dan. Bij Caribbean Food denk je wellicht aan spicy gerechten, niet op Grenada. Het eiland staat bekend als specerijeneiland. Een naam die het te danken heeft aan een overdadige hoeveelheid nootmuskaat, kaneel alsmede kruidnagel. En – tromgeroffel – cacao. Chocoholics ziet er met eigen ogen hoe en eenvoudige boon een metamorfose ondergaat tot heerlijke reep chocolade. Je zet je tanden in de beste pure organische chocolade bij Belmont Estate. Deze plantage in het Noorden van het eiland is tevens beroemd om haar cocoa tea hetgeen het beste te vergelijken is met een soort warme chocomelk.

Ai ai ai, wat heerlijk allemaal. Welk type Caribbean Food kies jij?

Lees ook over mijn overheerlijke: Caribbean Latin lunchproeverij

Dit artikel is vrij vertaald naar een stuk uit ‘Your Caribbean 2016 Magazine’ uitgegeven door Caribbean Tourism Organization Uk & Europe

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *