Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aan de Poel, casual twee-sterren restaurant

Het waait en het regent pijpenstelen tijdens mijn reis naar Amstelveen. Voor een lunch bij restaurant Aan de Poel ben ik onderweg naar de expat-hub van Amsterdam. Wanneer ik het parkeerterrein oploop, piept zowaar de zon flauwtjes achter de wolken vandaan. Dit belooft een goede middag te worden.
Aan de Poel

Aan de Poel

Mede-Brabander Stefan van Sprang runt met veel liefde restaurant Aan de Poel. Stefan is een brok enthousiasme met oprecht plezier in wat hij doet. Zijn sporen verdiende hij (onder andere) bij Maison van den Boer, Ron Blaauw en wijlen Cas Spijkers. Een dikke tien jaar geleden ontving de Tilburger an offer you can’t refuse. Of hij in een afgebrand Japans Restaurant in Amstelveen een nieuwe zaak wil beginnen….
Aan de Poel

Een, en nog een

Het harde werk en de tomeloze inzet van Sprang en zijn team blijven niet onopgemerkt. In 2008 ontvangt Aan de Poel voor het culinaire werk de eerste Michelin ster. Daar blijft het echter niet bij, aangezien er in 2012 een tweede ster aan toegevoegd mag worden.

Lunchtime

De sfeer is gemoedelijk, alles behalve stijf (waar ik bij een sterren restaurant toch een tikje bang voor was) wanneer ons gezelschap rond de klok van enen aan tafel plaats neemt.
Aan de Poel
Heerlijk ovenvers brood staat reeds op de tafel, gedekt met krakend wit tafellinnen en kristalheldere glazen. De starter is een combinatie van wortel, heerlijk.
Aan de Poel
Onder het genot van goede gesprekken en dito wijn, volgt de eerste gang. Een voorgerecht van gamba en kreeft, waarin tevens knoflook en amandel zijn verwerkt. Zeeduivel volgt in een verassende combinatie met chimichurri.
Aan de Poel
Malse ossenhaas met Hollandse asperges in dragonsaus zijn als hoofdgerecht ook zeker geen straf. Kijk nou, hoe mooi het dessert opgemaakt is. In de witte chocoladebol proef ik passievrucht. Niet alleen een lust voor het oog, ook voor de smaakpapillen.
Aan de Poel
Net op het moment dat ik denk dat de verwennerij ten einde is, staan daar ineens twee schalen vol friandises voor onze neuzen. “Welke het lekkerst is?” De Pastéis de Belém en de karamel met zeezout strijden wat mij betreft om de eerste plaats.

Harbour Village Bonaire bedankt

Aan de Poel Harbour Village Bonaire
Mocht het idee ontstaan dat ik de loterij gewonnen heb, een miljonair aan de haak heb geslagen of een erfenis gekregen heb, geen van al deze zaken is het geval. Harbour Village Bonaire nodigde voor een gezellig samen zijn een aantal mensen uit de reisbranche uit voor deze lunch in restaurant Aan de Poel.

Harbour Village Beach Club, behoort tot de ‘Small Luxury Hotels of the World’, een prestigieuze wereldwijde hotelcollectie. Op een privé-schiereiland, direct aan een oogverblindend wit zandstrand – uniek op Bonaire ligt deze exclusieve enclave. Ontworpen in de Nederlands-Caribische bouwstijl van het eiland, te midden van tropische tuinen en een eigen jachthaven met 64 ligplaatsen, biedt dit hotel alles wat u kunt verwachten van een luxueus resort met warme ambiance en absolute privacy.”

Bovendien biedt Habour Village haar gasten op culinair gebied ook genoeg; het openluchtrestaurant op zee, La Balandra, ligt op een pier in zee en is dé plek om te dineren wanneer je op Bonaire bent. De nieuwe chef en maître van het hotel presenteren bovendien een geheel vernieuwd menu.

➡️ Lees ook: Harbour Village Bonaire, de hemel op aarde

Wat at jij als lunch vandaag?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *