Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gents genieten: 11 niet te versmaden plekken in de stad

Gent Graslei Michelin De Groene Reisgids België:

Dat Gent een geweldige stad is, vertelde ik je al eens. Wat wellicht nog wel het allerfijnst is, is de alom aanwezige mogelijkheid tot Gents genieten. Een lunchtentje hier, speciaal biertje daar, een restaurant waar mijn reizigershart sneller van gaat slaan. En dan nog iets met cava.

Gents genieten: Soepbar Domi’s

Soep + boterham + frisdrank € 8,-
Gents genieten Domi's
Dat klinkt ongelofelijk. Ik hoor je al denken;” Dat zal wel niet veel soeps wezen…” Daar heb je het dan toch flink mis. Huisgemaakte soep en dik gesneden, goed belegde boterhammen liggen snel na mijn bestelling op een dienblad voor mijn neus. En het is heerlijk. In tijden niet zo lekker geluncht en zeker niet voor deze bespottelijk lage prijs. Aanrader dus.
Adres: Hoogpoort 3, 9000 Gent, België

Balls & Glory

“In 2012 startte B&G als pop-uplunchrestaurant in Gent, ondertussen is er een vestiging in Antwerpen, Brussel, Leuven, Eindhoven, een foodtruck, ballen bij Delhaize enzovoort.”Website Balls & Glory

In 2015 maakte ik met kennis met de ballenrage in Leuven, maar Gent is de plek waar voor deze formule het balletje aan het rollen werd gebracht.
Adres: Jakobijnenstraat 6, 9000 Gent, België

Gents genieten: Gwenola

Op de kaart van het Bretoens pannenkoekenhuis Gwenola heten zowel galettes als crêpes simpelweg pannenkoek. Een leuk tentje om aan te leggen voor een simpele snelle lunch. Vriendlief nuttigde de hartige variant, ik ging voor een zoete. Niks mis mee.
Gents Genieten Gwenola
Adres:Voldersstraat 66, 9000 Gent, België (Tevens te vinden in de Donkersteeg 16)

Gents genieten: STAMcafé

“Net in Gent en nu al een nieuw stamcafé gevonden,” zette ik spitsvondig op Social Media. Alvorens we het STAM (stadsmuseum Gent) gaan ontdekken, smeren we eerst even de keel met een drankje. Het café wordt uitgebaat door de keten Pain Perdu, die onder andere ook een zaak in Antwerpen bestieren. Een Goudgele Gentse strop, glijdt er prima in.
Gents Genieten STAM café
Adres: Godshuizenlaan 2, 9000 Gent, België

Het waterhuis aan de Bierkant

Een begrip in Gent. Een plek waar bierliefhebbers en toeristen ‘vechten’ om een tafeltje te bemachtigen. Prachtig gelegen aan het water met een nog fraaiere bierkaart. Naast het feit dat de bruine kroeg ambassadeur van Orval is (hetgeen betekent dat ze altijd – altijd? ja altijd! Orval in huis hebben) schenken ze ook eigen bieren. Bieren die verwijzen naar de stad Gent: Gandavum, Klokke Roeland en Mammelokker.
Waterhuis aan de bierkant Gent
Adres: Groentenmarkt 9, 9000 Gent, België

Gents genieten: Gourmet bar (Novotel)

Vriendlief is lid van de Le Club van de Accor Hotel groep. Hetgeen betekent dat je bij aankomst gefeteerd wordt op een welkomstdrankje naar keuze. We zetten onze voucher om in natura in de zogeheten Gourmet bar van het hotel. Een hippe uitstraling en vriendelijk personeel. Pluspunt: zoutjes bij je bestelling. Nom nom nom.
Gents Genieten Gourmet Bar Novotel
Adres: Hoogpoort 52, 9000 Gent, België

’t Einde der Beschaving

Geen plekje kunnen vinden bij het Waterhuis aan de bierkant? ’t Einde der Beschaving is een fijn alternatief. Bovendien ligt het pal naast de Toeristische dienst, dus kun je het aangename en het nuttige met elkaar verenigen.
Adres: Sint-Veerleplein 8, 9000 Gent, België

Gents genieten: Mosquito Coast

Tijdens de eerste avond van ons weekendje Gent kiezen we voor Mosquito Coast. Eerst was er het boek (van Paul Theroux) toen de film (met Harrison Ford) en zie daar, ook een restaurant genaamd Mosquito Coast.
Sinds 1999 huist dit toffe reiscafé in Gent. Met haar intercontinentale decor, goedgevulde boekenkast en talloze foto’s en souvenirs, waan ik mezelf volledig op reis. Wat een leuke tent is dit! Oh, en het eten is er ook superlekker.
Gents Genieten Mosquito Coast
gents-genieten-mosquito-coast-interieur-boven
gents-genieten-mosquito-coast-lounge
gents-genieten-mosquito-coast-nummerplaten
Adres: Hoogpoort 28, 9000 Gent, België

De tweede avond aten we op uitnodiging van vriendlief’s werk bij De Witte Leeuw. Dit restaurant haalde wat mij betreft deze lijst niet.
Adres: Graslei 6, 9000 Gent, België

Bij Filip

“Gent kent uiteraard tientallen frituren, maar één van de meest typische is ‘frituur Filip’, gelegen pal tegen de Groentenmarkt en het Vleeshuis. Een kleine toog, geen tralala, maar wel gewoon goeie frieten met een stevige portie mayonaise, escargots tegen een zacht prijsje en kroketten en frikandellen allerhande. Dit alles geserveerd door Filip met zijn heerlijk Gentse tongval. Smakelijk!” – Website Visit Gent

fritkot
Adres: Pensmarkt, 9000 Gent, België

Gents genieten: Cuberdons

Carl Demeestere staat weer of geen weer met zijn kar met Gentse Neuzen buiten. Toeristen komen als vliegen op stroop af op de zoete lekkernij. Eerlijk gezegd ben ik er niet zo weg van. Misschien dat het Curineuzeneuske bier beter smaakt…?
cuberdons
neuzen-bier
Adres: Groentenmarkt, 9000 Gent, België

Cava Airstream

Op de binnenplaats van het Novotel, waar we overnachten, staat een oude Airstream Caravan. Niet zo maar een, een gevuld met cava. Laurent, een sympathieke gast, telg van een charcuterie familie, ontkurkt er de flessen. In de aanloop naar en gedurende de Gentse Winterfeesten (kerstmarkt lopend van 9 december 2016 tot en met 8 januari 2017) schenkt hij het Spaanse vocht uit. Een begeleidend bakje kaas en overheerlijke parma salami doen je spontaan de kou vergeten. Ambiance gegarandeerd.
Cava Airstream
Adres: Goudenleeuwplein 5, 9000 Gent, België (maar ook op festivals en events zoals de Lokerse feesten)

Donderdag Veggiedag

Ondanks het feit dat ik er niet op een donderdag was, wil ik dit toch even met je delen. Gent houdt elke week (sinds 1999) ‘Donderdag Veggiedag’. De stad moedigt haar inwoners aan die dag geen vlees of vis te eten. Smakelijke veggie restaurants met dito gerechten zijn er voldoende in Gent.

Meer Gent:

Cultuur voor een habbekrats
Gent buiten de gebaande paden

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Gent is geweldig en de restaurants al helemaal! Leuke adresjes! Wij hebben bij Het Pakhuis gegeten, ook een ontzettende aanrader in een prachtig pand 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *