Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kaasfondue op 5 x bijzondere plekken in Zwitserland

Kaasfondue en Zwitserland zijn – voor mij – onlosmakelijk met elkaar verbonKaasfondue bordjeden. Minimaal 1 x per verblijf bestel ik zo’n heerlijke dampende pan met vloeibaar goud. #nomnomnom. Wist je dat je dit typisch Zwitserse gerecht op tal van bijzondere plekken kunt nuttigen. Zo wordt het eten van de local dish nog leuker.

Kaasfondue in de gondel in Grächen

Geniet van een fascinerend uitzicht én een typisch Zwitserse kaasfondue. In de gondel van Grächen combineer je deze twee zaken met elkaar. Rond de klok van zevenen ga je omhoog met de Hannigalpbahn. Eenmaal aan boord geniet je van fondue, witte wijn en een typisch Walliser dessert. Wil je ook een keer fonduen in de gondel, zorg dan dat je op tijd gereserveerd hebt. Verblijf je niet in Grächen? Niet getreurd, de winterse ‘fondue-gondels’ zijn ook te vinden in Scuol en Zermatt.
Meer info lees je na op deze website

In een iglo bij Adelboden

Kaasfondue iglo
Op de Engstligenalp, boven Adelboden, tref je tijdens de wintermaanden het grootste iglo restaurant van Europa. Samen met zo’n andere voor 200 gasten geniet je in deze ‘Fondue-Iglu’ van je cheesy gerecht. De fondue in dit ijs-restaurant is naar een geheim recept van de lokale kaasmaker Manfred Schmid gemaakt. Trek warme kleding aan, aangezien de temperatuur in deze eetgelegenheid rond het vriespunt ligt. Ook hier is reserveren vereist.
Meer info lees je na op deze website

Kaasfondue tijdens een tramrit door Zürich

Ooit – toen ik nog kortstondig een Zwitserse scharrel had – bezocht ik Zürich eens. Direct was ik helemaal weg van deze stad. Note to self: Terug naar Zürich! 
Als ik terugkeer, zou het zo maar eens in de winter kunnen zijn. Want dan kan aan boord stappen van de ‘Fondue-Tram’. Deze tram maakt een 2-uur-durende rondrit door de stad, terwijl je van een 3-gangen-fonduediner geniet. Deze speciale tram rijdt tussen november en februari twee maal daags. In het weekend is het ook mogelijk ’s middags in te stappen.
Meer info lees je na op deze website

In een riksja door Bern of Thun

Oké, die tram was al supertof, maar in Bern en Thun hebben ze iets wat nog unieker is. Hier rijdt namelijk de zogeheten ‘Fondükscha’ rond. In deze riksja geniet je van kaasfondue, witte wijn, schnaps en thee tijdens een rondrit door de stad. Gedurende de 60 of 90 minuten durende rit geeft de gids uitleg en vertelt anekdotes over de stad.
Meer info lees je na op deze website

Kaasfondue in een levensgrote fonduepan bij Gstaad

Kaasfondue Gstaad
Fonduen in een levensgrote caquelon (fonduepan) met vrij uitzicht over het prachtige Zwitserse sneeuwlandschap. Als je dat zoekt, reis dan naar Gstaad. Deze picknickplaatsen in de vorm van een pan zijn te vinden aan wandelpaden in de regio Gstaad Saanenland. Ga op pad met een compleet gevulde ‘fondue-rugzak’. In deze tas zit een fondueset, kaas- en kruidenmix, brood, bestek en een wandelkaart. Hoe leuk is dat?

Welke bijzondere plek in Zwitserland kies jij om heerlijk te kaasfonduen? Of wordt het gezellig thuis smullen?


Meer Travel Food:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Ik ga in december heen en ik kan niet wachten, het lijkt me heerlijk! Ik zie mezelf al op de mooiste plekjes genieten van een lekker kaasfondue!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *