Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Trek in Indonesië | Reizen – Proeven – Koken (boek)

Trek in Indonesië - Reizen - Proeven - Koken

Trek in Indonesië, dat heeft elke reiziger toch altijd, niet waar?

Om die trek te stillen, schreef Flip Stoltenborgh het boek Trek in Indonesië. Een omvangrijk werk waar naast proeven en koken ook reizen een rol speelt.

Een man, een vulkaan, een boek

Flip, de auteur van het boek, heeft al zijn hele leven een band met Indonesië. Middels familie, maar ook vanwege werk. Eerst als in- verkoper van Oosterse meubels, later – en thans – in de hoedanigheid van reisorganisatior bij zijn eigen touroperator Merapi.

Dat zijn bedrijf de naam Merapi draagt, is zeker geen toeval. De beklimming van deze vulkaan veranderde voorgoed zijn leven. (lees zeker de passage over deze beklimming, je voelt de spanning en bij tijd en wijle hulpeloosheid, maar vooral de pijn in voeten en knieën tijdens de beklimming en afdaling.)

Met hart en ziel organiseert hij op maat gemaakte reizen naar alle eilanden van het archipel. En toen kwam COVID-19. Corona legde de gehele (reis)wereld stil. Echter niet (te lang) getreurd, eindelijk had hij de tijd zijn liefde voor de Indonesische keuken op papier te zetten. Het begin van het boek was gemaakt.

Flip Stoltenborgh

Reizen

Zijn sporen in de reiswereld verdient, deelt Flip met veel kennis en kunde feiten, weetjes en anekdotes over talloze bestemmingen in Indonesië. Niet, zoals hij zelf aangeeft in zijn schrijven, om er een verkapte reisgids van te maken, maar om een beeld te geven van de mogelijkheden en de veelzijdigheid van het land.

Wie door de pagina’s vol reisinspiratie bladert, krijgt direct zin om een offerte aan te vragen voor een mooie reis. De koffers te pakken en op avontuur te gaan.

BaliFlores en Komodo

Proeven

Waar Flip, op zijn vele reizen, in Indonesië ook kwam, proeven van nieuwe gerechten stond steevast op het programma. Op plekken waar de lokale bevolking de Engelse taal niet machtig was, dook hij simpelweg de keuken in, om achter de bereidingswijze en ingrediënten te komen.

Trek in Indonesië: Koken

Koken is misschien wel het belangrijkste gedeelte van het boek. En wat een lekkere en fijn beschreven recepten zijn er in terug te vinden. Overzichtelijk gerangschikt met hoofdstukken bereid met vis, vlees, groenten en vegetarisch. Het kruidenoverzicht maakt je wegwijs hoe het smaakpalet van Indonesische gerechten tot stand komt en vergeet zeker niet door te bladeren naar de pagina’s vol smakelijk bijgerechten, snacks en nagerechten.

Iedereen die Trek in Indonesië heeft, ren naar je dichtstbijzijnde toko, sla de benodigde ingrediënten in en trakteer jezelf en zij die je lief zijn op overheerlijke gerechten.

Kookboek

Trek in Indonesië praktisch

De liefde voor Indonesië en de Indonesische keuken spatten van de pagina’s af. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die, net als Flip, het land een warm hart toedraagt. Stil je trek in Indonesië en blader door het boek of duik er de keuken mee in. Selamat Makan.

Titel: Trek in Indonesië
Auteur: Flip van Stoltenborgh
Omvang: 400 pagina’s
Uitgever: Eigen beheer
ISBN 978-90-903428-07-0
Prijs: € 34,50
Verkrijgbaar: via de website van Trek in Indonesië

Trek in Indonesië - Reizen - Proeven - Koken

Meer Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *