Zoek
Sluit dit zoekvak.

Local Life | Van solo backpacker tot surfschool eigenaar op Lombok

Heartbeach Lombok catching the waves

Deze Local Life neemt je mee naar Lombok. Dit is het verhaal van Eline, 26 jaar, gek op reizen en surfen, verliefd geworden in Indonesië.

Solo op avontuur

Heartbeach Lombok Eline

In 2016 was het zo ver: ik vertrok voor mijn allereerste solo backpack-reis naar Indonesië! Met gemengde gevoelens stond ik op het vliegveld. Ik vond het knetterspannend en supergaaf tegelijkertijd. Eindelijk begon mijn avontuur om Indonesië te ontdekken. Indonesië: het land waar mijn voorouders vandaan komen, het land waar mijn opa altijd de mooiste verhalen over vertelde en het land waar mijn ouders jaren geleden ook gereisd hebben. Aan een heleboel voorkennis ontbrak het dan ook niet.

➡️ Lees ook: Handboek voor de Soloreiziger

Verliefd

Tijdens mijn reis van 3,5 maand heb ik Java, Sumatra, Lombok, Flores en Bali bezocht. Van mijn lokale vrienden leerde ik Indonesisch, ik werd verliefd op de Indonesische keuken en ik was onder de indruk van de warmte waarmee Indonesiërs een ‘complete stranger’ ontvangen. Ik verbeterde mijn surfskills, ging orang oetangs spotten in de jungle en genoot volop van alles wat ik meemaakte. Zelfs zó veel, dat mijn ouders bang waren dat ik niet meer thuis zou komen.

Thuis in Indonesië

Ik voel mij thuis in Indonesië, en een heleboel bezoekjes aan mijn favoriete land volgden. Ik ontmoette mijn vriend Bul (Indonesisch), en sindsdien is Indonesië echt een onderdeel van mijn leven geworden. Inmiddels heb ik bijna een jaar op Lombok gewoond, het eiland waar mijn vriend vandaan komt. Het is er echt een paradijs! De enige files op Lombok worden veroorzaakt door overstekende buffalo’s, er zijn veel witte langgerekte zandstranden en je hebt er een heleboel surfspots! Allemaal dingen die mij dolgelukkig maken!

➡️ Lees ook: Protest Sportswear | Klaar voor de zomer!

Werk aan de winkel

Heartbeach Lombok
Om samen te kunnen blijven moest er natuurlijk wel iets gebeuren, want een paar maanden in Indonesië en een paar maanden in Nederland zag ik niet zitten. Tijdens mijn tijd in Lombok hebben Bul en ik ontzettend veel mensen leren kennen. Bul gaf hen vaak een surfles, en daarna namen wij ze mee naar leuke plekjes in de omgeving. Soms nog een drankje in de bar of gezellig een verse vis grillen op het strand. We hebben hier ontzettend veel leuke feedback op gekregen en een heleboel vrienden gemaakt! We zijn vervolgens heel hard aan de slag gegaan, en hebben onlangs onze surfschool ‘Heartbeach Lombok’ geopend.

Heartbeach Lombok

Heartbeach Lombok surfplank

‘Heartbeach Lombok’ ligt in het zuiden van Lombok, in Kuta. Trots als een pauw en met heel veel enthousiasme doen we nu wat we altijd al deden (surflessen geven, tripjes in de omgeving, vis grillen op het strand – of wat je maar leuk vindt!) maar dan als ‘Heartbeach Lombok’. En hoewel we nog een hele lange weg te gaan hebben, gaan we deze vol vertrouwen tegemoet. We genieten er volop van om onze passie te kunnen delen met anderen!

➡️ Volg Eline’s surfschool ook op TripAdvisor, Facebook en/of Instagram

Eline’s Insider tips voor het zuiden van Lombok:

  • Snorkelen bij de secret Gili’s (Gili Nanggu, Gili Sudak en Gili Kedis)
  • Je eigen ring maken of laten maken bij de lokale zilversmid in Kuta. Neem al je creativiteit en dromen mee, want deze man kan werkelijk alles!
  • Zonsondergang bekijken bij Bukit Meerse, ofwel sunset hill. Wanneer je Lombok bezoekt mag deze mooie spot echt niet ontbreken
  • Breng een bezoekje aan Monkey Beach: de aapjes zijn rustig en vriendelijk en komen de nootjes zo uit je hand pakken
  • Op zoek naar vers fruit of verse vis op de lokale markt (draag wel een sarong en zorg ervoor dat je schouders bedekt zijn), om hier vervolgens volop van te genieten. Fresh is always the best!
  • Ga op avontuur in Goa Bangkang Prabu, de Vleermuisgrot. Het mag dan een beetje stinken, een bijzondere ervaring is het zeker
  • Mijn favoriete strand? Tanjung Aan, sowieso! Je kunt er genieten van een kokosnoot, een lekker lange wandeling maken over het witte zand en wanneer de surf forecast mee zit kun je zelfs een paar golven pakken!

➡️ Lees ook: 4 x insider tip: Ontdek deze onbekende eilanden van Indonesië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *