Zoek
Sluit dit zoekvak.

Singapore, is de absolute onbetwiste Food Capital of Asia. Echt!

Singapore, het kleinste land van Zuidoost-Azië, tegelijkertijd met een miljoenen bevolking een van meest dichtbevolkte landen ter wereld. Chinezen, Indiërs en Maleiers en nog een hand vol andere nationaliteiten leven tezamen op het piepkleine schiereiland. Dwaal je met me mee door Singapore dan smullen we van de verschillende keukens.

“Heb je al gegeten?”

Een hobby die alle nationaliteiten die in Singapore wonen gemeen hebben, eten. De hele dag door. Naar een restaurant of eenvoudig eettentje hoef je dan ook nooit lang te zoeken. De multiculturele bevolking schenkt je een keur aan keukens. In Singapore dan ook helemaal niet raar om elkaar te begroeten met de vraag “Heb je al gegeten?”
Travel Food Friday Singapore

Hawker Centre Singapore

Losse kraampjes of stalletjes zie niet of nauwelijks in de straten van Singapore. In plaats daarvan heeft de stad zogenaamde hawker centra. Een semi-overdekte hal, waar alle eettentjes verzameld zijn. Als eerste struin ik rond in het Maxwell Food Centre midden in Chinatown. Na wat wikken en wegen, bestel ik een bord overheerlijke saté.
Tijdens mijn uitstap naar het ongerepte Palau Ubin, vul ik mijn maag voordat ik de oversteek naar het eiland maak, bij het Changi Village Hawker Centre. Dit keer kies ik voor zeer smakelijke dumplings.
Travel Food Friday Singapore

Little India

Wat beter te drinken in Little India dan Masala Chai? Een pittige Indiase thee met opgeklopte melk. Thuis drink ik weinig thee en al helemaal niet met melk erin. Het smaakt heerlijk. Ik proef tussen de roomsmaak kruiden als kaneel, kardemom, kruidnagel en een vleugje gember. De eigenaar van de kleine uitspanning maakt van het inschenken een complete show. Bovendien trakteert hij op zoete zoetigheden. Mijn tanden vallen bijna uit mijn mond, suiker, suiker en nog eens suiker.

Dim Sum

De Dim Sum die ik in het Imperial Treasure Cantonese Cuisine van het Crowne Plaza Changi Airport hotel at, was zo goddelijk dat ik simpelweg vergat er foto’s van te maken….
Travel Food Friday Singapore

Chicken rice, dat moet je gegeten hebben in Singapore

“Dit moet je echt gegeten hebben. Je kunt Singapore niet verlaten zonder een bord Chicken rice!” verzekert mijn gids me met klem. In het Mandarin Orchard Hotel schuif ik het Chatterbox restaurant aan voor dit gerecht. Een homemade gerecht dat met zorg bereid wordt. In 35 minuten wordt de kip in een bouillon van gember, knoflook, zout en pandan bladeren getrokken. Vervolgens gat het kippetje een kwartier in een ijsbad. De ene helft van de overgebleven bouillon dient als basis voor de Thaise gember rijst, die bij  de kip wordt geserveerd. De andere helft wordt voorzien van kool, wortelen, tofu en meer kruiden en wordt als een soort soep opgediend bij het gerecht.

  • Volgens informatie van de serveerster, gaan er dagelijks ongeveer 175 kippen doorheen. Hoe bedoel je populair gerecht?

Travel Food Friday Singapore Haji Lane

Kampong Glam Singapore

Deze wijk staat bekend als het Moslim kwartier en concentreert zich rondom Masjid Sultan (moskee). Haji Lane, is sinds kort omgetoverd tot waar het ’s avonds te doen is. In de smalle straat, vol streetart, zijn het eet- en drinkgelegenheden waar je kijkt. Mijn originele plan om een hapje in Arab Street te eten bij de vele Oosterse tentjes, laat ik varen. Ik neem plaats op het terras van Old Raj en bestel een overheerlijke Tika Masala aangevuld met een cheese naan.

Als ik om de rekening vraag, knoopt de eigenaresse een praatje met me aan. Wat blijkt, het restaurant is een dag eerder pas geopend. “Haji Lane is the place to be, right now”, zegt ze me. Daar zou ze best wel eens gelijk in kunnen hebben.
Travel Food Friday

Eunice place

Eunice is een praatgrage kwebbel, die tevens een reisorganisatie bestiert in Singapore. Een uitnodiging om bij haar thuis te komen eten, kan ik simpelweg niet afslaan. Haar hulp en de hulp van haar dochter hebben de hele dag in de keuken gestaan. Het resultaat mag er wezen, smullen van peranakan food. Man, wat was dat lekker!

Het mag duidelijk zijn, het maakt niet uit in welke wijk je bent. Zodra je maar enigszins denkt trek te hebben, is er eten. ‘Singapore, the Food Capital of Asia’

Meer Singapore:

Eerste keer Singapore? 5 tips voor alle first timers!
Ontdek Singapore in twee dagen
Geloof het of niet, zo groen is Singapore

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *