Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eerste keer Singapore? 5 tips voor alle first timers!

Eerste keer Singapore? Geeft niets. Voor alles is een eerste keer. OmniTraveler geeft je graag tips voor je eerste bezoek aan deze toffe stad.

Eerste keer Singapore

Singapore, alleen gebruiken als tussenlanding op weg naar Australië of Nieuw-Zeeland. Zonde, als je het mij vraagt. Verlaat minimaal een dag het toestel en verken de stad. Deze vijf zaken mag je zeker niet missen!
Singapore must see

Singapore River Cruise

Een klassieker! Om een eerste indruk van de stad te krijgen, stap je aan boord van de Singapore River Cruise. Vanuit de iconische bumpboats, die in vroeger tijden dienst deden als cargo ferry in de haven van Singapore, trekt de stad aan je voorbij. Vanaf de Clarke Quay Jetty vaar je naar Boat Quay. Langs hoge kantoorgebouwen naar het statige Fullerton Hotel. Onder de Jubilee Bridge door, zo naar Marina Bay. De Esplanade Theatres, de Merlion en het iconische Marina Bay Sands hotel met een boottocht zie de highlights van de stad.
Prijzen en meer informatie: www.rivercruise.com.sg
Singapore Sky on 57

Singapore aan je voeten

Een verblijf in het Marina Bay Sands Hotel kost een klein fortuin. Toch kun je je voor een billijke prijs, prima in het hotel vermaken. Om van het uitzicht over de stad te genieten, heb je twee opties. De optie die velen kiezen is een ticket kopen voor het Sands SkyPark Observation Deck. Voor 23 Singapore Dollar (prijzen 2016) mag je met de lift naar het uitzicht punt op de 57e verdieping van de het hotel.

Zelf koos ik er voor van het uitzicht te genieten, eveneens op 57e verdieping, echter bij het Sky on 57. Een restaurant op dezelfde verdieping. Bestel een Singapore Sling of andere cocktail (prijs: vanaf S$ 22) en nip van je drankje. Geen haast, bijna geen andere mensen die elkaar verdringen om een foto te maken. Relaxed en ontspannen. Trouwens, een set lunch van celebrity chef Justin Quek heb je al voor S$50,-. Welk uitzicht kies jij voor je geld?

Singapore Gardens by the Bay2
Singapore Gardens by the Bay
Singapore Gardens by the Bay

Groen doen in Singapore

Wie denkt dat Singapore een concrete jungle is, heeft het mis. Voor het leukste park van Azië, ga je naar Gardens by the Bay. Of je nu alleen gaat, als een stel of een familie. Dit stukje Singapore biedt elk wat wils.

Twee enorme kassen; Flower Dome en Cloud Forest nemen je van eeuwige lente mee naar de jungle van Borneo. Neem voor de kids zeker zwemkleding mee, die leven zich uit in de – ja, lange benaming – Far East Organization Children’s Garden. Wat ik zelf heel tof vind, is de OCBC Skyway. 22 Meter boven de grond, loop je tussen de kunstmatige bomen, met een fantastisch uitzicht op het park en Marina Bay Sands Hotel. In een van de ‘bomen’ zit zelfs een restaurant/rooftopbar. Bizar! ’s Avonds is er een prachtige lichtshow. Kortom Gardens by the Bay, mag je simpelweg niet missen!

Singapore Haji Lane2
Haji Lane

Hip Haji Lane

Hip, hipper, Haji Lane. Dit straatje in Kampong Glam, nabij de moskee van de wijk, Masjid Sultan, is momenteel the place to be in Singapore. Boutique winkeltjes van Scandinavisch design tot Ibiza boho kledingzaakjes, koffietentjes (waar je zelfs een selfie op je latte kan laten maken), streetart, een keur aan restaurantjes. Haji Lane, daar moet je wezen.
hawker food

Eet!

Eet jezelf een weg door de stad. Met invloeden uit Maleisië, India en China is eten in Singapore altijd een goed idee. Proef de verschillende keukens in de bijbehorende wijken. China town, Little India en Kampong Glam zijn ware food walhalla’s. Echter ook buiten deze plaatsen is een restaurant nooit ver weg. Voor Westers georiënteerde zaken, kies je een tafel in Clarke Quay.

Dit zijn slechts vijf voorbeelden die je tijdens je eerste bezoek aan Singapore niet mogen ontbreken. Dan heb ik het nog niet eens met je gehad over Sentosa Island, Raffles Hotel, een bezoek aan ongerept Pulau Ubin of de next new hotspot – getipt door expats & locals – Tiong Bahru.
➡ Lees ook: Singapore,de stereotypen voorbij

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *