Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geloof het of niet, zo groen is Singapore

zo groen is Singapore header

Zo groen is Singapore

Je gelooft het misschien niet, maar zo groen is Singapore. In Singapore gaan natuur en de stadjungle namelijk met gemak hand in hand. Behalve grote tuinen, groene zone’s, natuurreservaten zijn er ruwweg zo’n 300 parken in de stad te vinden. Groen is alom vertegenwoordigd in deze beroemde stadstaat.

Tropische bomen wuiven langs drukke boulevards en bieden je heerlijke schaduw wanneer de zon hard aan de hemel brand. Het dichtstbijzijnde park is nooit verder dan een paar MRT (metro) haltes. Laat de drukte van de stad even achter je in een van deze groene zone’s van Singapore:

Pulau Ubin


zo groen is Singapore Pulau Ubin
Een uitstapje naar het dunbevolkte Pulau Ubin, in het Noordoosten van het vasteland van Singapore, is alsof je in een tijdmachine stapt. In plaats van Wi-Fi en shopping malls, tref je hier puur natuur en wilde dieren. Ik maakte een stevige wandeling op het eiland. De meeste bezoekers kiezen ervoor een fiets te huren om het ‘graniet eiland’ te ontdekken.

MacRitchie Reservoir

zo groen is Singapore aap makaak

Kajakken of joggen? Geen probleem in het MacRitchie Reservoir, Singapore’s oudste reservoir. Voor iedereen die graag de veters van zijn wandelschoenen stevig aantrekt, zit hier goed. Er zijn talloze hiking trails te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 11 kilometer lange nature trail. Deze is beter bekend onder de naam MacRitchie Trails. Deze tocht voert je door een stuk tropisch regenwoud behorende tot het Central Catchment Nature Reserve. Sta niet vreemd te kijken wanneer een langstaart makaak plots je pad kruist. De kans dat je er eekhorens of leguanen treft is zeer groot.

Voor wie de rust liever hogerop zoekt, stijgt naar grote hoogte en laat zijn voetstappen achter op een van de zogeheten Treetop Walks. Niet voor bangeriken, aangezien je zo’n 250 meter boven de grond wandelt. Wie echt zijn hoogtevrees weet te bedwingen steekt de hangbrug over tussen de twee hoogste punten van MacRitchie.
➡️ Meer info lees je na op de website van het MacRitchie Reservoir

Fort Canning Park

Het historische Fort Canning Park is een frisse, groene oase midden in de stad. Omgeven door de beroemdste straat van Singapore, Orchard Road ligt dit groene pareltje. Op deze plek bouwde Sir Stamford Raffles, grondlegger van Singapore, zijn eerste huis. Exotische vruchten als tamarinde, kaneel en nootmuskaat groeien in de kruidentuin van dit prachtige park.

Gardens by the Bay

Zo groen is Singapore Gardens by the Bay2

Pal naast het Marina Reservoir ligt Gardens by the Bay. Een plek waar je ongelofelijk mooi uitzicht hebt over de Singapore baai. Een van de twee gigantische kassen, de Flower Dome, staat bol van de exotische planten. Deze exotische bloemen zijn van over vijf continenten verzameld en naar Singapore gebracht en tentoongesteld in negen verschillende tuinen. In the “Cloud Forest” sta je oog in oog met het de tropen. Hier ontdek je vegetatie die je niet snel ergens anders treft. Prachtige orchideeën, vleesetende planten oh, en vergeet de 35 meter hoge (de hoogste indoor) waterval  niet.
➡️ Meer info lees je na op de website van Gardens by the Bay

Singapore Botanic Gardens

zo groen is Singapore Botanische tuin

De Botanische tuin van Singapore is sinds 2015 UNESCO Werelderfgoed. Een absolute must-go voor alle natuur- en plantenliefhebbers.  Ben je weg van orchideeën? Dan zit je hier goed, op dit stukje Singapore tref je de grootste orchideeën collectie ter wereld.

Zo groen is Singapore dus!

Meer Singapore:

Goedkoop overnachten in de duurste stad ter wereld
Strand in Singapore? Jazeker!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *