Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisschema 3 weken China | Alle hoogtepunten in een trip

panda sichuan China Chengdu

Ideaal: dit reisschema 3 weken China voert je langs alle hoogtepunten

Dit reisschema voor 3 weken China helpt je het beste van het immense land te ontdekken. Want China is groot en vakantiedagen schaars. Let’s go!

Reisschema 3 weken China: start in Beijing

De beste en doorgaans meest betaalbare optie is een vlucht naar Beijing. Je ideale startpunt voor een reisschema voor 3 weken China. We zijn meermaals in de Chinese hoofdstad geweest en deze bruisende metropool verveelt nimmer. Natuurlijk bezoek je de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, maar check ook een deze coole, verstopte en ongebruikelijke dingen om te doen in Beijing. Of, ontdek de stad vanaf de fiets. Aanrader!

Tip: Maak eventueel een uitstap naar Chengde voor een bezoek aan het voormalig Zomerpaleis.

Reisschema 3 weken China Beijing

Door naar Datong & Pingyao

OmniTraveler is op veel plekken in China geweest, maar noch in Datong noch in Pingyao. Toch mogen deze twee plaatsen niet ontbreken op je rondreis China. Datong staat bekend om haar hangende klooster. De foto’s die ik van zag en de verhalen die ik van oud-collega’s daar over hoorde, waren behoorlijk indrukwekkend.

Pingyao, is alles wat je van China verwacht voor er ooit voet aan de grond te hebben gezet. Een oud-Chinese plaats en oor Chinese begrippen een kleine stad. Het oude centrum en de stadsmuren zijn een bezoek (vanuit Beijing) meer dan waard.

Datong China

Reisschema 3 weken China: oog in oog met het Terracottaleger in Xian

Hoewel ik zelf niet superenthousiast ben/was over het Terracottaleger in Xian, mag dit wereldwonder absoluut niet op je reisschema ontbreken. Bovendien is ook deze stad perfect per fiets te ontdekken en is het verder – net als Pingyao – een fijne bestemming om rond te kijken.

Reisschema 3 weken China Xian

Chengdu: Panda’s en Giant Buddha

Chengdu is qua stad misschien wat overweldigend, de uitstappen die je vanuit deze plaats kunt maken, zijn top. Reuzepanda’s en rode panda’s van dichtbij aanschouwen, een moment om nooit te vergeten. Wat ook nog altijd op het netvlies staat is hoe groot de klauwen en tanden van zo’n ‘schattige’ panda zijn als je er een paar stappen van vandaan staat.

Groter dan groot, de Giant Buddha in Leshan, nabij Chengdu. En dat groot is zeker niet overdreven. Enkel op zijn teennagel kan een voetbalelftal picknicken. Ik bedoel maar.

Chengdu panda

Reisschema 3 weken China: Volgende stop Guilin & Yangshuo

We zakken met het reisschema 3 weken China verder af naar het Zuiden. In Guilin & Yangshuo viert de natuur – en met name het Karstgebergte – hoogtij. Ideaal voor een boottocht, wandeling of een fietstocht.

China Yangshuo

De rijstterrassen van Ping’an

Wie toch al naar Guilin & Yangshuo reist, mag Ping’an zeker niet overslaan. Helaas, slaan veel reizigers deze plek wel over en moeten de indrukwekkende rijstterrassen, luisterend naar de naam Dragons backbone missen. Even weg uit de grote steden, talloze tinten groen, struinen tussen de theebladeren. Deze plaats mag op je reisschema echt niet ontbreken.

Dragons Backbone Ping'an China

Sluit je reisschema 3 weken China af in Guangzhou (en/of Hongkong)

Guangzhou grenst aan Hongkong, maar is een wereld van verschil. Hoewel ook geen kleine stad, heb je hier nog echt het gevoel in China te zijn. In Hongkong merk je op veel plekken de lange Britse overheersing. Twee totaal verschillende plaatsen. Kom je vakantiedagen tekort, ga dan voor Hongkong, zo’n wereldstad maakt absoluut indruk op je. Wolkenkrabbers, markten en dubbeldekkers. Bovendien zijn terugvluchten vanuit Hongkong eenvoudiger te vinden dan huiswaarts vliegen vanuit Guangzhou.

reisschema 3 weken China Hongkong

Meer China


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *