Zoek
Sluit dit zoekvak.

Panda ’s en een enorme Buddha spotten

panda

Kijk, een panda!

Chengdu, de provincie Sichuan, thuis van de panda. Sinds 2006 wordt de stad rechtstreeks aangevlogen door KLM. Desondanks blijft het een stuk China dat bij vele reizigers onbekend en daardoor ook onbemind blijft.

Panda Workshop in Amsterdam

Nederlands PR bureau Tourism Marketing Concepts ondersteunt de provincie Sichuan bij haar promotieactiviteiten in ons land. Directeur Susan van Egmond is zeer vereerd deze grote Chinese delegatie in onze hoofdstad te mogen begroeten.

Het ware gezicht

Nog maar amper hebben de belangstellende reisorganisaties en pers genodigden plaats genomen of zij worden reeds getrakteerd op een kennismaking met een lokale theatertraditie van Sichuan. Een ‘maskerdans’ is een boeiend schouwspel. Onvoorstelbaar hoe snel de dansers van ‘gezicht’ kunnen veranderen.

panda sichuan China Chengdu

Welkom in panda city

“Onze provincie heeft alles wat een reiziger zoekt en meer. De bergen zijn hoger dan die in Europa. De archeologische vondsten stammen uit de tijd van de Egyptenaren en de Romeinen. Chengdu was een van de eerste steden die reizigers de mogelijkheid biedt 72-uur visumvrij de stad te bezoeken. Bovendien genieten talloze van onze bezienswaardigheden de UNESCO status en hebben we de beste keuken van het land,” spreekt Dhr. Hoa Kangli, director general of the Tourism Administration of Sichuan Province enthousiast de aanwezigen in Level Eleven toe.

“Bovendien is onze provincie de basis van de prachtige panda.” In het panda fokcentrum in de hoofdstad Chengdu draagt men er zorg voor dat deze unieke diersoort niet uitsterft.

Gigantische Boeddha

buddha leshan China

De Boeddha van Leshan is een van de grootste beelden die je als reiziger ooit zult aanschouwen. Emeishan is de heiligste berg in het Chinese boeddhisme. Deze bezienswaardigheden mag je gewoon niet mag overslaan tijdens een (rond)reis door China.

Na een reeks van informatieve presentaties kan eenieder genieten van een uitgebreid Chinees lunch-buffet. Met allen een (knuffel) panda onder de arm, verlaat men, nog druk napratend over deze veelzijdige bestemming, het pand. Allen vastbesloten Sichuan en de panda in het hart van alle potentiële reizigers te sluiten.

Dit artikel schreef ik voor reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine #22 verschijningsdatum 30 oktober 2014

Meer China:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *