Zoek
Sluit dit zoekvak.

12 coole, verstopte en ongebruikelijke dingen om te doen in Beijing

12 coole, verstopte en ongebruikelijke dingen om te doen in Beijing

Beijing, de hoofdstad van China kennen velen van haar Verboden stad, de graftombe van Mao en de Olympische Spelen van 2008. Wist je dat er talloze coole, verstopte en ongebruikelijke dingen te zien en doen zijn Beijing? Check it out.

In Beijing

Wat is buiten het Plein van de Hemelse Vrede en de andere beroemde bezienswaardigheden nog meer te zien in de stad? Genoeg!

Mao

Friends in Beijng

Eindeloos worden de afleveringen herhaald, bijna dagelijks komen op een televisiezender wel de bekendste vrienden ter wereld voorbij. We hebben het natuurlijk over Friends. En waar komen deze vrienden altijd samen? Precies in de koffietent Central Perk. En daar hoef je dus niet voor naar Amerika, je treft ook een Central Perk in de Chinese hoofdstad. Misschien kom er je er zelfs wel een Chinese Rachel of Ross tegen. Wie weet.

Bezoek een Ming Tombe

In het Noorden van de stad tref je de zogeheten Ming Tombes. Het zijn de best bewaard gebleven graftombes van Chinese keizers. Een aantal van deze tombes is geopend voor publiek. Die van Changling is de grootste en meest imposante. Zhaoling is het kleinste van de drie opengestelde tombes. Tenslotte Dingling erg interessant om te bezoeken. Dus daal af en ontdek ondergronds waar de keizer hun laatste rustplaats vonden.

➡️ Lees ook: Beijing voor beginners – tips voor je eerste trip naar de Chinese hoofdstad

798 Art District

Als er een plek hip en happening is, dan is het 798 Art District. Een artistiek bolwerk gevestigd in een complex van oude, buiten gebruik gestelde, militaire fabrieksgebouwen. Street art, kunst, galeries, eet- en koffietentjes, je treft het er allemaal.

Een stukje Noord-Korea in Beijing

De Mansudae Art Studio Gallery toont socialistisch-realistische schilderijen en sculpturen uit Noord-Korea. Mijnwerkers met roet op het gezicht, strijdlustige soldaten en de lyrische landschappen van Noord-Korea. Alle werken die je hier treft zijn gemaakt door de officiële overheidsstudio in Pyongyang. Dichterbij Noord-Korea kom je niet, tenzij je de DPRK zelf bezoekt natuurlijk.

➡️ Lees ook: Yanggakdo Hotel Pyongyang ‘An Alcatraz of fun’

De wereld in een stad

Zo sta je in Europa en zo in Latijns-Amerika. Een paar passen later waan je je in Afrika om luttele minuten later je in the States te begeven. The World Park is een wereldreis in een dag. Op pakweg 20 kilometer van het Plein van de Hemelse Vrede vandaan, maak je een wereldreis zonder je koffers te hoeven pakken. Wie gaat er mee?

Weet wat je te wachten staat

Wat gebeurd er als je in de hel komt? Dan zaagt een duivel met een varkenskop je tong eraf. Dat en meer gruwelijkheden ontdek je in de Dongyue Temple. Hier leer je alles over het hiernamaals. En dat is niet bepaald een pretje.

Voor die-hard foodies

Een bezoekje aan Guo Li Zhuang is niet voor de doorsnee toerist. Dit restaurant is namelijk gespecialiseerd is in gerechten bereid uit de geslachtsdelen van mannelijke dieren. Wat kies jij van de kaart? Een bord met testikels van een paard, os of ezel?

Bewonder 200.000 voorwerpen

Chinees Porselein China Beijing

Je kunt het – bijna – zo gek niet bedenken of je treft het in het Beijing Capital Museum. Het kolossale museum herbergt een grote verzameling van oud porselein, brons, kalligrafie, schilderkunst, jade, beeldhouwkunst en boeddhistische beelden uit keizerlijk China en andere Aziatische culturen. Een must-go voor kunstliefhebbers.

Platvoet en zijn vriendjes

Van nul tot nu in het Paleozoological Museum of China. Vergaap je aan zo’n 800 fossielen variërend van Neanderthaler tot dinosaurus.

Fossiel

Horror toren van Beijing

Niet voor bangeriken! Al sinds de bouw in de 16e eeuw doen verhalen de ronde dat het spookt op en rond de zogeheten Fox Tower. De toren werd pas echt creepy toen een 19-jarig Brits meisje in 1937 op brute wijze werd vermoord en aan de voet van de toren terug werd gevonden.

Er worden zelfs horror tours door de stad uitgevoerd, waarbij de Fox Tower een vaste stop is. Check ook dit artikel op CNN Travel/

Nabij Beijing

Net buiten Beijing zijn ook nog tal van toffe spots te ontdekken of leuke dingen te ondernemen.

Chinese Muur China Beijing

Via een rodelbaan de Chinese Muur af

Talloze toeristen bezoeken jaarlijks de Chinese Muur. Bij Mutianyu hebben ze een unieke manier om de Muur, na een wandeling, weer te verlaten. Namelijk per rodelbaan. Met de wind in je haren suis je op een minisleetje het eeuwenoude bouwwerk af. Een beetje vreemd, maar wel lachen.

Meloen museum

Wat voor een museum? Een meloen museum, Ja echt. Op het platteland, net buiten Beijing vereert dit museum deze vrucht. Meloen aan het plafond, meloen beeldjes en zelfs gedichten over meloenen. Hoe bizar is dat!?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *