Zoek
Sluit dit zoekvak.

Xian | Bente ontdekt de stad per fiets

China straatbeeld

Travelers Tales: Bente neemt je mee naar Xian

Xian staat dit keer centraal in de terugkerende rubriek Travelers Tales. Bente neemt je dit keer mee naar deze Chinese stad,

Even voorstellen

Mijn naam is Bente Olijve en ik ben 21 jaar oud, dit was mijn eerste solo reis. Voordat ik in Xi’an aankwam, was ik met de Transmongolië express meegereisd.. Dit deed ik in een groepsreis via Tiaratours. Deze reis duurde 16 dagen, het liefst wilde ik ook rond de drie weken voor het eerst alleen op reis. Bij Tiaratours kon je er nog wat aanplakken voor je reis, Xi’an sprak me erg aan. Dit voor het terracottaleger en ook omdat je een paar dagen alleen reist. Niemand uit de groep had deze reis erbij geboekt. Het klinkt wel cliché, maar je leert jezelf beter kennen en na een tijd met een groep gereisd te hebben, is het ook wel lekker als je een paar dagen alleen aan het reizen bent.

In 5 uur van Beijing naar Xian

Vanuit Beijing ging ik naar Xi’an, dan reis je met de hogesnelheidstrein. Deze rit duurt vijf uur, klinkt lang maar de treinreis gaat zo voorbij. Ondertussen kijk je naar buiten, praat je met de mede toeristen, even netflixen en je bent er alweer. Als je op het station aankomt staat alles netjes aangegeven in het Engels, je kan zo een taxi pakken naar het hotel of hostel. Xi’an is een mooie stad om rond te reizen; ik was er zelf drie dagen dat is genoeg tijd .

Travelers Tales Bente verlengde haar Trans Mongolië Express reis met een trip naar Xian stadsmuur

Fietsen in de oude stad

Ik zat in Xian in een hotel in het oude gedeelte van de stad, deze is omringd door een muur van 14 km. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Op deze muur kan je een rondje lopen wat vier tot vijf uur duurt, maar je kan ook een fiets huren voor twee uur of met de touringcar welke dertig minuten duurt. Natuurlijk als echte Nederlander pakte ik de fiets, dit is echt een aanrader om te doen, je kan de fiets drie uur huren en na twee uur heb je het hele rondje zeker gefietst. s’Avonds kan je naar de Bell en Drum Tower; deze monumenten zijn vooral mooi in de avond, dan is het namelijk mooi verlicht.

Als je deze hebt bezoekt kan je bijvoorbeeld door naar het moslim kwartier, welke achter de Drum Tower ligt. Hier heb je erg leuke wijken om door heen te wandelen. Vooral in de avond heb je hier veel kraampjes met lekker eten, welke vers bereid wordt waar je bij staat. En ook als je nog geen leuke souvenirs hebt gekocht, kan dat hier prima; veel bedekte kraampjes waar je kan afdingen. Overdag kan je naar Giant Wild Goose Pagoda en naar het muziekfontein welke er vlakbij zit. Dit is de meest bekende tempel in Xi’an en erg indrukwekkend om te zien. Je kan zelfs naar boven in de pagode om de tempel en een stuk van Xi’an te zien. Via de metro kan je dit allemaal makkelijk bereiken en ook niet zo duur. Bij de muziekfontein zie je op het plein honderden kleine fonteinen. Deze kan je tijdens de muziekshow bekijken in de avond vanaf half negen.

Big Goose Pagoda Xian China

Zeg je Xian, zeg je Terracotta leger

Last but not least: het Terracotta Leger. Deze is te bereiken met de bus. De busrit duurt een uur, wanneer je aankomt bij het Terracottaleger, staan er allemaal reisgidsen buiten het museum, ik zelf had geen gids genomen. Ik had gelezen, dat wat deze gidsen vertellen je het zelf kan lezen op de bordjes.. Gelukkig had ik het ook niet gedaan, want het was inderdaad zo het staat zelfs netjes in het Engels. Je hebt drie hallen waar het Terracottaleger staat. De bekendste hal is nummer een waar ze met honderden op rijen staan. In deze hal kan je er omheen lopen en je verbazen, dat de meeste er nog zo piekfijn uitzien.

Vooral lekker de tijd nemen, want hier de meeste bezoekers zijn toeristen. Ook heb je nog kans om wat archeologen aan het werk te zien staan aan de achterkant van de hal. Hal twee en drie is men nog aan het opknappen, deze hallen zijn ook kleiner. Waar het museum staat is ook een park, buiten het museum heb je nog wat restaurants en veel souvenir shops. Hier kan je het beste souvenirs kopen van het terracottaleger. Binnen het museum zijn de souvenirs namelijk erg duur.. En buiten bij de souvenirshops kan je nog onderhandelen over de prijs; als je het nog te duur vindt , gewoon weglopen, ze roepen je wel terug. En anders ga je naar de buren waar je hetzelfde kan kopen.

Terracotta Warriors Xian China

Tip van Bente:

Travelers Tales Bente verlengde haar Trans Mongolië Express reis met een trip naar Xian

  • Nog wat handige apps als je gaat reizen in Xi’an of in China vooral als je in je eentje bent.De apps zijn : maps.me, xe currency, google translate Chinees en VPN.
  • In China spreken ze heel weinig Engels, daarvoor is het verstandig om google translate te downloaden. Voor maps.me kan je de stad downloaden waar je bent als je dan verdwaald kan je alsnog de weg vinden.
  • En bij de xe currency kan je snel de yuan omrekenen naar euro’s. In China hebben ze alles geblokkeerd wat met google, facebook, instagram, whatsapp etc. te maken heeft. Daarvoor kan je VPN downloaden: met deze app kan je de gps op Nederland zetten of een ander land en met wifi kan je gewoon op het internet.

Xi’an is een prettige stad om te reizen ook in je eentje, de meeste Chinezen zijn erg aardig en proberen je altijd te helpen!

Meer China

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *