Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuid China, dit zijn de mooiste plekken volgens OmniTraveler

Zuid China

Zo mooi is Zuid China

Is Zuid China mooier dan de rest van het land? In mijn eerdere poging een keuze te maken uit de mooiste plekken in China, vervolg ik mijn queeste en zak af richting Zuid China.  Reis je weer met me mee?

Lèshān

Zuid China Lèshān
Vanuit Chengdu breng ik een bezoek aan de Grote Boeddha van Lèshān. De legende gaat dat het gigantische beeldhouwwerk van een zittende Boeddha, in de achtste eeuw uit de rotsen gehakt met het doel de schepen op het soms erg onstuimige water te beschermen tegen onheil. Niet minder dan 90 jaar nam het project in beslag, maar dan heb je ook wat: een beeld van 71 meter hoog. Van bovenaf is het al imposant, maar wanneer ik naast zijn tenen sta, voel ik me zeer klein en nietig.

Lesser Gorges Yangtze rivier

Zuid China Yangtze
Een trip over de immens grote Yangtze, het water waar Mao in gezwommen heeft, een rivier die zoveel rijkdom heeft gebracht en tegelijkertijd voor zo veel ellende heeft gezorgd. China is de Yangtze rivier en andersom. De tocht is indrukwekkend, maar het mooiste vind ik de tocht die ik met een kleine(r) bootje maak in de zogenaamde Lesser Gorges, fenomenaal!

Yángshuò

Yángshuò
Ondanks dat het klimaat in Zuid China een stuk aangenamer is dan in het Noorden, zat het weer niet helemaal mee, tijdens mijn bezoek aan Yángshuò. Regen, regen en nog meer regen. De aanhouder wint, want na drie natte dagen breekt de zon door en kan ik per fiets en boot op mijn gemak het Karstgebergte rondom mijn guesthouse gaan ontdekken. Als ik heel eerlijk ben, vind ik de omgeving van de Li-rivier mooier dan wat ik zag tijdens mijn trip langs de oevers van de Yangtze.

Lóngshèng Tītián + Píng Ān

Lóngshèng
Als je nog zuidelijker Zuid China in trekt, ben je bijna in Vietnam. Net voordat ik in de omgeving China verruilde voor de zuiderburen, hield ik een paar dagen halt in Lóngshèng Tītián & Píng Ān. Een gebied dat bekend is om haar rijstterrassen met de spannende naam Dragon’s Backbone Rice Terraces. Waar je kijkt, overal om je heen zie je rijst(terrassen).

Heb jij al zin om naar Zuid China te reizen? Of was je er misschien al eens? Wat waren voor jou de mooiste plekken?

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *