Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spirited Union Distillery | Zelf distilleren bij Amsterdamse smaakmaker

Spirited Union Distillery Amsterdam

Ruben Maduro, een ambitieuze ondernemer met Arubaanse roots, is eigenaar van Spirited Union Distillery. Een paar jaar gelegen ontwikkelde hij een botanische rum die nu over de hele wereld gedronken wordt. OmniTraveler is te gast bij de Amsterdamse distilleerderij voor een workshop en een lekkere cocktail.

Welkom

Vanaf Amsterdam Centraal trappen we op onze OV-fiets dwars door de hoofdstad om een klein halt uur later het blauw/gele vervoermiddel op slot te zetten en het pand van Spirited Union te betreden.

Meteen bij binnenkomst is het gezellig. De rechterwand staat vol met talloze rumflessen. Fleurige labels en interessante ingrediënten wekken direct de nieuwsgierigheid. Met welke smaken gaan we straks zelf aan de slag? Aan de linker zijde lacht de barman ons toe. OF we wat willen drinken? Maar natuurlijk! Niet veel later nippen we van een overheerlijke cocktail. Dat is nog eens lekker binnenkomen.

coaktail

De meester aan het woord

Wanneer de groep distilleerders compleet is, begeven we ons naar de ruimte waar the magic happens. Tussen de brouwketels legt Ruben geduldig uit hoe het proces in zijn werk gaat en hoe we zelf aan de slag gaan.

Ruben Maduro

Iedereen klaar, distilleren maar

Misschien wel het leukste van deze workshop is het uitzoeken van je eigen favoriete smaken. Smaken die bepalend zullen zijn voor het eindresultaat. Uit een metalen rek vol glazen wekpotten kiezen we kardemon, steranijs, gember en snijden nog wat verse limoen schillen. Dat alles gaat in het koperen brouwpotje en pruttelen maar. Oppassen dat de temperatuur niet te hoog wordt, dat er genoeg water toevoer is en tussendoor even proeven natuurlijk.

Al kletsend met de medecursisten vliegt de tijd voorbij en staat Ruben klaar om het distillaat te blenden met de rum. Terwijl nog een cocktail nuttigen, verlaten we niet veel later het knusse pand met een mooie – gepersonaliseerde – fles rum in de tas. Cheers!

rum distilleren rum distilleren

Spirited Union Distillery praktisch:

Spirited Union Distillery heeft als missie om eenheid te creëren tussen ambachtelijke rum en de kleurrijke wereld van Botanicals. Daarnaast streeft het bedrijf naar een ​​kleurrijke en verfrissende nieuwe smaak voor rum te creëren. Tijdens de leerzame en gezellige distilleer experiece creëerden we zelf een nieuwe smaak en doopten deze tot Rumnitraveler. Ook een keer zelf aan de slag? Het werkt als volgt:

  • Tijdens de workshop krijg je een uniek inkijkje in de distilleerderij
  • Alvorens je zelf aan de slag gaat, wordt je verwelkomt met een heerlijke cocktail
  • De experience duurt ongeveer 2 uur
  • Aan het einde van de workshop verlaat je het pand met een 70cl fles rum compleet met gepersonaliseerd label
  • Voor actuele prijzen en beschikbaarheid, check de website van Spirited Union Distillery

📍 Spirited Union Distillery, Helicopterstraat 32, 1059 CG Amsterdam

Spirited Union Distillery Amsterdam

Meer Amsterdam:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *