Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amsterdam voor foodies – plekken om je vingers bij af te likken

Het Rijksmuseum, de stad per fiets ontdekken, slenteren door de negen straatjes, slapen in een voormalig brugwachtershuisje. Er is meer dan genoeg te doen tijdens een citytrip Amsterdam. Vergeet echter tijdens je ontdekkingstocht door de hoofdstad, de inwendige mens niet. Dit is Amsterdam voor foodies.

Wie Nederland zegt, zegt kaas

Amsterdam Proefzolder Cheese Tasting by Henri Willig kaas

Waarschijnlijk ben je er al wel eens langsgelopen. De plek om in Amsterdam kaas te proeven, ligt namelijk in het hart van de stad. Pal naast het – niet te missen – Tuschinki theater. De begane grond doet dienst als winkel, maar wie een ticket aanschaft, krijgt toegang tot de proefzolder. De perfecte plek in Amsterdam voor foodies.

Henri Willig Kaasproeverij kaasplank

Naast het feit dat je in een klein uurtje leert hoe kaas gemaakt wordt, mag er – vanzelfsprekend – ook geproefd worden. Niet alleen van de vele verschillende soorten kaas. Er wordt ook gezorgd voor een bijpassend drankje. Een lokaal biertje of een goed glas wijn.

Proefzolder Cheese Tasting by Henri Willig kaasmeisje

Kaas met kruiden en knoflook, met groene pesto of gerookte kaas. Welke is het nu het lekkerst? Kiezen is bijna onmogelijk. Na afloop van de proeverij is het erg lastig de verleidingen in de winkel te weerstaan. Na nog een paar blokje in de mond gestoken te hebben, gaat uiteindelijk een stuk gerookte koekaas meer naar huis.

📍 Henri Willig, Reguliersbreestraat 24, 1017 CL Amsterdam. Tickets voor de proeverij bestel je eenvoudig en snel online via Amsterdam Canal Cruises

Amsterdam voor foodies: Burgers & Hotdog Cruise

Amsterdam voor foodies Burgers & Hotdog Cruise Amsterdam Canal Cruises menukaart

Aan de Amsterdamse grachten…..” Wijlen Johnny Kraaijkamp en Wim Sonneveld bezongen de liefde voor 020 reeds in de jaren ’60 van de vorige eeuw al, de grachten in het bijzonder. En zeg nou zelf, een rondvaart over Amsterdamse wateren hoort er toch gewoon bij als je de stad met een bezoekje vereert. Weet je wat nog leuker zou zijn? De stad aan je voorbij zien trekken en tegelijkertijd lekker eten. Oh, wacht! Dat kan!

Amsterdam voor foodies Burgers & Hotdog Cruise Amsterdam Canal Cruises grachten

Stap aan boord van de Burgers & Dogs Cruise en geniet niet alleen van het uitzicht, maar ook van een hamburger en een hotdog. Het leuke is, je belegd je eten helemaal zelf. Hou je van spice, voeg extra Jalapeñopepers toe. Extra ketchup, jij bepaald zelf hoeveel saus je op je broodje doet. Je eten toch iets te pittige gemaakt? Geen probleem, bij de prijs van je rondvaart zijn je drankjes (Heineken bier, huiswijn & frisdrank) gewoon inbegrepen.

Amsterdam voor foodies Burgers & Hotdog Cruise Amsterdam Canal Cruises

📍 De Burgers & Dogs Cruise vaart af (reservering gewenst) aan de Stadhouderskade 550, tegenover Heineken Experience

Amsterdam voor foodies: Wilde Kroketten

Wilde kroketten

Je hebt kroketten en je hebt wilde kroketten. Na een eerste kennismaking ben ik persoonlijk direct wild van de wilde kroketten. Ad en Steven (vader en zoon) maken een ritje richting Houthaven de moeite meer dan waard. OmniTraveler zette de tanden in 2 oververse rendang kroketten. Alsof alsof er een engeltje over je tong piest. Dikke aanrader!

📍 Wilde Kroketten, Danzigerkade 27, 1013 AP Amsterdam

World of Food

World of Food

Een overdekte parkeergarage, daar ga je toch niet eten? Dat was ook mijn eerste reactie, totdat ik ontdekte dat diezelfde parking thans dienst doet als food hall. Eerlijk is eerlijk, je loopt – helaas – niet per toeval deze foodhallen binnen. Vanuit het centrum stap je op de metro naar Diemen-Zuiden en wandelt vervolgens nog een tien minuten richting de doorgaande weg. Daar waar je het wereldbekende fastfoodrestaurant met de bekende M ziet, weet je dat je je bestemming bereikt hebt.

Nee, het is niet zo gelikt als De Hallen of The Food Department (bovenste verdieping Magna Plaza) in onze hoofdstad, maar dat maakt deze plek wat mij betreft misschien wel zo leuk – en lekker. Talloze wereldkeukens zijn hier vertegenwoordigd. Van Thaise pad thai tot Antilliaanse pastechi. Taco’s en tortilla’s en burgers waar je U tegen zegt. Simpelweg teveel en te lekker om het bij een bezoek te laten.

📍 World of Food, Develstein 100, 1102 AK Amsterdam-Zuidoost

Voor alle zoetekauwen: Petit Gateau

Petit gateau

Nee, ik ben geen connaisseur als het gaat om frans banket, dat de kleine taartjes van Petit gateau verrukkelijk zijn, dat weet ik in ieder geval wel. Er is keuze uit eclairs, macarons, maar mijn oog viel op de zogeheten Minimini’s, kleine taartjes van 6 cm doorsnee. In de vitrine lonken talloze exemplaren naar me. Zal ik er twee nemen? Nee, een is genoeg. Toch?

📍 Petit Gateau – Franse Patisserie in Amsterdam, Haarlemmerstraat 80, 1013 EV Amsterdam. Daarnaast zijn ze ook te vinden in The Food Department (bovenste verdieping Magna Plaza)

Amsterdam voor foodies: Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Ron Gastrobar Indonesia Downtown uitzicht Amsterdam voor foodies: Amsterdam voor foodies:

Oeh, wat is de rijsttafel bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown fijn. Een absolute aanrader in deze lijst van Amsterdam voor foodies.

📍 Ron Gastrobar Indonesia Downtown, Rokin 49, 1012 KK Amsterdam

En…

Terwijl ik al deze plekken in Amsterdam beschrijf, poppen er nog zoveel meer fijne plekken op in mijn gedachten. Van dé plek om van een dim-sum lunch te genieten (Oriental City) tot heerlijke Argentijnse empanada (Baires Empanadas). Van Indiase restaurants tot all-day-breakfast plekken. Trek eropuit en laat Amsterdam je goed smaken.

Waar ga jij graag eten als je in Amsterdam bent?

Meer Amsterdam:

Nederland Amsterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *