Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bier drinken in Amsterdam. Dat doe je op deze plekken!

Bier drinken in Amsterdam proefplankje

Bier drinken in Amsterdam. Ik hoor je denken. Je gaat toch niet naar Amsterdam enkel om er een pint te pakken. Misschien niet, maar onze hoofdstad heeft diverse plekken waar het gerstenat rijkelijk vloeit.

Bier drinken in Amsterdam

Met de komst van verschillende microbrouwerijen en speciaalbiercafés komt de bierliefhebber meer en meer aan zijn trekken tijdens een citytrip naar Amsterdam. OmniTraveler testte een aantal beer spots. Proost!

Bier drinken in Amsterdam Heineken flessen

Heerlijk, helder…

In welk café je ook komt in Amsterdam, grote kans dat er op de tap Heineken zit. Er is echter een plek waar deze tycoon zijn imperium begon. Aan de Stadhouderskade, de plek waar thans de Heineken Experience huist.

Geboren in Amsterdam, getogen door de wereld!

Net na de lunch sta ik voor de voormalige Heineken Brouwerij in Amsterdam. Een enorme rij verraad dat ik aan het juiste adres ben. Gelukkig heb ik voor vertrek naar onze hoofdstad reeds online kaarten besteld. Eerlijk is eerlijk, ik moet nog even geduld hebben. De tijd die ik wachtend doorbreng is echter te verwaarlozen ten opzichte van de mensen die nog een ticket aan moeten schaffen.

Net voordat het heiligdom betreed mag worden schuift een medewerker een groen armbandje om mijn pols. Mag ik door het draaihekje en kan de rondleiding/mijn bezoek aan het museum over het biermerk Heineken en de brouwerij beginnen.

Heineken Experience zaal

Druk

Het was natuurlijk te verwachten, wanneer het buiten druk is, dat het binnen er niet rustiger op zou zijn. Ondanks het feit dat je bij de Heineken Experience op tijdslot naar binnen gaat, ontkom je niet aan het massale gevoel als je net binnen bent. De ruimtes die als eerste aangedaan worden zijn vrij klein en de stem van de gids draagt niet ver genoeg om het verhaal te horen.

Geen probleem, aangezien in elke ruimte bij elk artefact duidelijk tekst en uitleg gegeven wordt. Ik besluit dan ook al snel de groep te laten voor wat het is en op eigen tempo door het pand heen te gaan. Van staatsieportretten en bierpullen tot de geschiedenis van het bierbrouwer en uitleg over het brouwproces gedurende de afgelopen decennia. Je leert het allemaal.

Doen

Wanneer je eenmaal de imposante brouwzaal en de paardenstallen gepasseerd bent, kom je in de commerciële wereld van Heineken terecht. Sponsorrooms, interactieve kamers waarin je ervaart hoe is om een flesje op de lopende band te zijn, videogames een nagebouwd Holland House en interactieve games. Een plek om uren rond te dwalen, te gamen, op de foto te gaan en je tapskills te testen.

Bier drinken in Amsterdam Heineken selfie spot

Drink

Save the best for last. Drie keer raden waar je bezoek ten einde komt. Precies in de bar. En dat armbandje dat je bij binnenkomst kreeg, komt nu goed van pas. Hiermee scoor je twee drankjes (drink je geen alcohol? Er is ook frisdrank verkrijgbaar), want bier drinken in Amsterdam kan als de beste in de Heineken Experience. Proost!

➡️ Ook geen zin om in de rij te staan? Boek vooraf je tickets online bij Amsterdam Canal Cruises

Taproom

Bier drinken in Amsterdam Bier drinken in Amsterdam Taproom tap

Bier drinken in Amsterdam? Stap eens bij de Taproom binnen (vlakbij de Heineken Experience). Dit kleine bierlokaal heeft niet minder dan 24 heerlijke en unieke bieren op de tap. Ik kan nu opnoemen welke brouwerijen onze glazen vulden, maar daar heb je niet zo veel aan. De tap wordt namelijk keer op keer voorzien van een nieuwe lokale topper.

Heb je intussen trek gekregen? Burgers, snacks en sandwiches staan naast al die bieren eveneens op de kaart.

Oedipus Brewing

Bier drinken in Amsterdam Oedipus bier Bier drinken in Amsterdam Oedipus toiletten Bier drinken in Amsterdam Oedipus bar

In deze levendige brouwerij is bier drinken in Amsterdam een feestje. Vriendlief en ik strijken er op een willekeurige vrijdagavond neer bij Oedipus Brewing voor wat gezelligheid in Amsterdam-Noord. Het is er warm en druk en we weten nog net een plaatsje te bemachtigen aan de biergarten tafels. Een groep mannen overlegt na elke slok wat ze proeven, hoe de afdronk is. Het stelletje naast ons is waarschijnlijk op eerste date en kijkt elkaar wat schaapachtig aan terwijl ze af en toe een nipje van hun bier nemen. En wij, wij bestellen een heerlijke burger bij ons drankje.

‘Heerlijke biertjes en kittige namen.’

➡️ Lees ook: Amsterdam-Noord, de zonnige kant van het IJ

Brouwerij De Prael

We gaan nog meer bier drinken in Amsterdam en wel bij de Prael. Een lokale brouwerij die sinds 2002 actief is in 020. Wij bezoeken de locatie in Houthaven (sinds 2017  het nieuwste pand in de stad).

‘We hebben het thuisgevoel van De Prael in de binnenstad meegenomen naar de Houthavens’

Bier drinken in Amsterdam De Prael Houthaven

Het is zaterdagmiddag en gezellig druk bij de Prael. In ‘de huiskamer’ zit een hipsterstel continue foto’s te maken van het bestelde drankje. Aan de tafel tegenover ons ziet (kennelijk) een stamgast. Elk personeelslid dat hem passeert, houdt halt voor een praatje. De serveerster heeft een onvervalst Amsterdams accent en is wel in voor een babbeltje. En het bier smaakt ook nog eens best. Wat wil je nog meer?

Proeflokaal Arendsnest

Nederland Amsterdam Arendsnest
Bij de Herengracht (nr. 90) denk je misschien niet direct aan bier drinken. Hou er toch eens even halt, want Proeflokaal Arendsnest is een bezoekje meer dan waard. In deze gezellige kroeg tref je 50 bieren van het vat. Hou er rekening mee dat het er flink druk kan zijn en je soms dient te wachten alvorens je een tafel kunt bemachtigen.

Brouwerij Troost

Nederland Amsterdam Troost

Brouwerij Troost produceert bier, sterke drank en limonade in drie monumentale gebouwen in het centrum Amsterdam. De eerste brouwerij is gevestigd in een voormalig klooster in De Pijp.”

Brouwerij Troost heeft, het als de Preal, meerdere locaties in de stad. Wij wandelen binnen bij het etablissement aan de Cornelis Troostplein 21. Dit is namelijk de plek waar het voor deze brouwerij allemaal begon. Niet in de buurt van dit proeflokaal, dan neem je toch gewoon plaats bij de locatie in Oud-West (Bilderdijkstraat) of Westerpark (Pazzannistraat).

Bier drinken in Amsterdam: Delirium Café Amsterdam

Belgisch bier drinken in Amsterdam is natuurlijk ook nog een mogelijkheid. Op steenworp afstand van het Centraal Station ligt het Delirium Café, dat haar oorsprong in Brussel kent. Uit de fles of op de tap, jij kiest. Trappist, IPA of Geuze het is er allemaal. Santé!

bier drinken in Amsterdam Val dieu

Bierproeflokaal In De Wildeman

Nog eentje dan, omdat bier drinken in Amsterdam bovenal erg gezellig is. Voor echte bierliefhebbers is Bierproeflokaal In De Wildeman geen onbekende. Aan de toog een tafels van de voormalige Amsterdamse distilleerderij geniet jong en oud van een goed glas bier. Met 18 bieren op de (wissel)tap en 250 soorten bier op fles is er altijd iets van je gading bij.

Waar ga jij graag bier drinken in Amsterdam?

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Amsterdam is een leuke stad en bier drinken is geen vervelende activiteit. Leuk artikel om en te genieten van Amsterdam en van een lekker koel biertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *