Search
Close this search box.

STRAAT Museum Amsterdam Noord | Waar street art binnen komt

STRAAT Museum Amsterdam Noord

Street art lovers ga naar het STRAAT Museum in Amsterdam Noord. In deze voormalige loods, sta je oog in oog met werken van diverse artiesten, maar dan overdekt.

STRAAT Museum, het grootste museum voor graffiti en street art ter wereld

Street art, in huize OmniTraveler houden we ervan. Toen in Amsterdam Noord de deuren van het grootste museum voor graffiti en street art haar deuren opende, kon een bezoekje aan de hoofdstad niet uitblijven. De trein in en de ferry op om meer dan 150 topstukken met eigen ogen te bekijken.

STRAAT museum Amsterdam Noord

Museum in een loods

De plek waar je STRAAT vindt, was vroeger een scheepsloods. Geïnspireerd door reeds veelvuldig aanwezige street art en graffiti op het NDSM terrein besloot men in oktober 2020 op de 8000 m2 de grootste graffiti en street art speeltuin van Amsterdam te openen. Aan de ene kant doet het aan als een museum, andere andere kant als een galerie en tegelijkertijd voelt het als een plek waar ieder moment iemand een spuitbus zou kunnen pakken om een nieuw werk te creëren. Terwijl je binnen loopt, lijkt het door de ruwe vloer en het daglicht dat door het glazen dak valt, alsof je (toch) buiten loopt.

street art Amsterdam

Talloze toffe werken

Bij binnenkomst weet je simpelweg niet waar je moet kijken. Omringd worden door zoveel street art is een beetje overweldigend. Je ogen maken overuren om al het fraais op het netvlies te registreren. Niet alleen op ooghoogte hangen werken van bekende, minder bekende, Nederlandse en kunstenaars van over de hele wereld. Ook hoog boven zijn de stalen balkconstructies gesierd door kleurrijke kunstwerken.

Soms leidt het een beetje af, de andere keer voedt het de nieuwsgierigheid nieuwe kunstenaars te ontdekken. Slentert door de voormalige loods wacht achter elke hoek een verrassing. Een uitspraak doen over welk werk het mooist is, is ondoenlijk. We kunnen enkel zeggen, ga het met eigen ogen bekijken, het is de moeite waard.

STRAAT Museum AmsterdamSTRAAT Museum Amsterdam STRAAT Museum Amsterdam STRAAT Museum Amsterdam

STRAAT museum praktisch:

  • Het museum is gelegen op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de pont naar dit stukje van onze hoofdstad. Eenmaal aan wal wandel je in een par minuten naar het entree van STRAAT.
  • Kom je met de auto? Op het NDSM zijn voldoende – betaalde – parkeerplaatsen te vinden. Die voor Amsterdamse begrippen ook nog eens een fijn tarief hebben.
  • Op maandag en dinsdag zijn de deuren gesloten. (in 2021).
  • Wil je STRAAT bezoeken en er zeker van zijn dat er iemand is die jouw vragen over graffiti en street art kan beantwoorden? Boek dan een rondleiding.
  • Schuif voor een hapje en een drankje – én fraai uitzicht over de talloze werken – zeker ook even aan in het STRAAT café.
  • De collectie verandert regelmatig, dus altijd een goede reden om bij je volgende bezoek aan Amstedam nog een keer binnen te gaan kijken.
  • Trek genoeg tijd uit voor je bezoek, want je bent er gegarandeerd langer dan je vooraf verwacht.
  • Voor actuele openingstijden, het reserveren van een rondleiding en toegangsprijzen, check je de site van het museum.

📍 STRAAT Museum, NDSM-Plein, 1033 WC Amsterdam

Ben jij al in dit bijzondere museum geweest?

street art Amsterdam

Meer street art

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *