Zoek
Sluit dit zoekvak.

Street art Curaçao | De mooiste werken in Willemstad

Street art Curaçao Willemstad

Zon, zee, palmen, street art is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij Curaçao. In de hoofdstad, Willemstad, van dit populaire vakantie-eiland tref je tal van prachtige werken. OmniTraveler zette een paar prachtwerken op de plaat.

Street art Curaçao: Scharloo (Skalo)

Street art Curaçao

De meeste street art op Curaçao tref je in Scharloo  een wijk van de hoofdstad Willemstad. Scharloo was ooit een van de rijkste buurten van de stad. Rijke kooplieden lieten er begin negentiende eeuw prachtige huizen zetten. Maar zoals dat gaat, raakten de rijken der stad uitgekeken op deze plek en vertrokken in de jaren vijftig van afgelopen eeuw.

De wijk raakte daardoor snel in verval. Armoede en criminaliteit vierde hoogtij. Het werd een bolwerk van prostitutie en louche figuren. Gelukkig keerde het tij en werden veel van de fraaie panden gerestaureerd en in ere herstelt. Sommigen vonden een nieuwe bestemming als boutique hotel. Panden die nog op een reïncarnatie wachten, vormen voor vele street artists het ideale doek voor hun creatieve uitingen.

➡️ Lees ook dit artikel over street art in Scharloo

Punda

Street art Curaçao Punda

Punda, is populair bij bezoekers en locals. Niet verwonderlijk want de de autovrije straatjes zijn een genot om te voet te verkennen. Deze pittoreske straatjes zijn prefect om te winkelen of een hapje te eten.

Loop zeker ook even door de kunststeeg. Je treft er niet alleen ateliers en shops met van lokale kunstenaars, maar de muren van de steegjes worden gesierd met prachtige muurschilderingen.

Otrobanda

Street art Curaçao Otrabanda

Otrabanda is een beetje van het kaliber ruwe bolster, blanke pit. En laat zo’n ruwe bolster nou precies ideaal zijn voor street art. Steek de pontjesbrug over en ga naar ‘de andere kant’. Helaas, heeft ook deze wijk lange tijd te kampen gehad met verval, armoede en criminaliteit. Intussen zijn er diverse investeringen gemaakt en is de wijk op de meeste plekken opgeknapt. Tel daar de fraaie street art bij op en je weet dat ook dit stukje Willemstad het bezoeken waard is.

Street art Curaçao

Skalomural roofvogel Willemstad Street art Curaçao

Veel van de street art op Curaçao kwam tot stand tijdens het Kaya Kaya festival, (2019) een cultureel festival voor en door de bewoners. Vervallen panden werden aangepakt. De sloophamer er tegen of de verfkwast.

Zorg dat de batterijen van je camera opgeladen zijn, dat je jezelf goed met zonnebrand ingesmeerd hebt en dat je voldoende water bij je hebt als je street art gaat spotten in Willemstad. Veel plezier.

➡️ Lees ook: San Nicolas is dé toffe street art stad op Aruba, kijk zelf maar

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *