Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blind Walls Gallery fietstour, ontdek street art buiten het centrum van Breda

Blind Walls Gallery fietstour poes

Het rijden van Blind de Walls Gallery fietstour stond al een tijdje op de planning, maar kwam er op een of andere manier niet van. Op een van de eerste lekkere lentedagen stapten we op de fiets op zoek naar toffe street art (net) buiten het centrum van Breda.

Blind Walls Gallery fietstour

Blind Walls Gallery is wat ons betreft een fantastisch initiatief. Kale muren opvrolijken met toffe street art, waarom doet niet elke stad dat? In de loop der jaren sieren de murals ook muren buiten het centrum van Breda. Een fietstour is ideaal om ze (bijna) allemaal te ontdekken.

➡️ Lees ook: Blind Walls Gallery tovert Breda om tot tofste street art stad van Nederland

Op de pedalen

Blind Walls Gallery fietstour

Op het moment van schrijven zijn op zo’n negentig plekken in en rond het centrum van Breda werken te vinden die toe te schrijven zijn aan de Blind Walls family. Sommigen springen direct in het oog, naar anderen moet je echt op zoek gaan. En enkele vind je niet zonder de app of gids.

Alle prachtige werken beschrijven in dit artikel, dat gaat niet. Daarom pikken we er random een aantal uit, waar we langsreden. Al het andere fraais, dat moet je zelf maar eens gaan ontdekken.

Blind Walls Gallery fietstour: we starten op de Mols Parking

Blind Walls Gallery fietstour rat

Wij starten onze tour in het centrum van Breda, op de Mols Parking. Een troosteloos geasfalteerd stuk van de stad omringd door een vangrail. Dé ideale plek om wat kleur aan te brengen.

Deze Mols Parking is een heikel punt in Breda. Diverse ondernemers, stadslabs en meer, willen al jaren dit voormalige kerkhof, meer bij de stad betrekken. Ooit was er het plan hier een filiaal van de Bijenkorf te bouwen, meer winkels werd sowieso geopperd. Na jaren soebatten ligt het asfalt er nog altijd bij zoals vele jaren ervoor. Gelukkig wel met fraaie street art.

mols parking Breda

De teruggave

Blind Walls Gallery de Teruggave Breda

Het pand dat jarenlang dienst deed als belastingkantoor kreeg nadat de belastingdienst een nieuw pand in Breda betrok, de naam de teruggave. Een knipoog naar de oude functie van het gebouw (belasting teruggave) en met een frisse blik naar de toekomst gericht. Iets teruggeven aan de stad Breda. Een plek waar ruimte is voor het ontplooien van nieuwe activiteiten.

De zijkant van het pand wordt gesierd door een mural uit 2019 gebaseerd op de bevrijding van Breda op 29 oktober 1944. Check de app of de site voor het hele verhaal achter deze mooie muurschildering.

Grootste insectendoos van Nederland

grootste insectendoos van Nederland street art Breda

In de Bredase wijk Tuinzigt is – in tegenstelling tot de naam – weinig tuin te vinden. En groen moet je er al helemaal met een vergrootglas zoeken. Reden om de natuur naar Tuinzigt te brengen. Deze drie lager than life vlinders sieren een saai grijs flatgebouw in de wijk. De vlinders zijn gekozen op basis van straatnamen uit deze buurt.

Meer info over de kunstenaar en zijn werk lees je na in de app/op de site.

De duiven(melkers) van de Dijklaan

AlfAlfA street art Breda Dijklaan duif

Een duif in een middeleeuws pakje die een kooitje vasthoudt. Daar kijken we tegenaan als we in de remmen knijpen op de Dijklaan in Breda. Het verhaal gaat dat in dit deel van de stad ooit veel duivenmelkers woonden. Kunstenaar AlfAlfA liet zich door dat gegeven inspireren en creëerde deze vreemde vogel.

Meer info over de kunstenaar en zijn werk lees je na in de app/op de site.

Princenhage

Blind Walls Gallery fietstour princenhage

Princenhage, Dorp in Breda, zoals deze wijk zichzelf graag profileert, ligt het verst van het Bredase centrum vandaan. Een van de werken waarbij we halt houden is het werk van HNRX. Deze kunstenaar heeft zich laten inspireren door het tuindersverleden van deze buurt. Komkommers – of zijn het nou courgettes en druiven sieren twee huizen in een ogenschijnlijk rustige woonwijk. Maar wat dat kunstgebit er mee te maken heeft. Wie het weet mag het zeggen.

Meer info over de kunstenaar en zijn werk lees je na in de app/op de site.

Blind Walls Gallery fietstour met gids

Zoals gezegd, bestaat het Blind Walls project uit talloze schilderingen. Wij reden de Blind Walls Gallery fietstour aan de hand van de app van dit street art inittiatief. Echter, heb je ook de mogelijkheid de murals samen met een gids te ontdekken.

Deze geleide fietstocht duurt 2 tot 2,5 uur. Heb je zelf geen fiets, dan kan de organisatie er een voor je regelen. Check even de site van Blind Walls Gallery voor actuele prijzen en data waarop de tour gehouden wordt.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *