Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blind Walls Gallery tovert Breda om tot tofste street art stad van Nederland

Blind Walls Gallery Breda Nederland

Sinds 2015 is er iets gaande in mijn stad Breda. Iets leuks als je het mij vraagt. In dit jaar start Blind Walls Gallery. Een initiatief om saaie grauwgrijze om te toveren in prachtige kunstwerken.

Blind Walls Gallery

“De Blind Walls Gallery werkt aan een nieuw stadsgezicht. Vanaf 2015 verschijnen zowel op tijdelijke als permanente locaties muurschilderingen gemaakt door internationale talenten op het gebied van grafisch ontwerp, street art, typografie en illustratie.”Bron: Website Blind Walls Gallery

mols parking Breda

Breda wordt steeds interessanter

Dat ik van mijn woonplaats hou, is geen geheim, maar de laatste jaren vind ik mijn stad leuker en leuker worden. Nieuwe initiatieven zoals Belcrum Beach zijn een grote aanwinst voor Breda, maar de street art die op steeds meer plekken (ook buiten het stadscentrum) de muren siert, is wat mij betreft echt een grote aanwinst.

Hoe het begon

Als ik terugdenk aan hoe Breda kleurrijker werd, denk ik aan een bericht uit 2012. Het CSM-terrein (hier stond ooit de Centrale Suiker Maatschappij) is leeg, alles wat aan de (zware) industrie herinnert is met de grond gelijk gemaakt. Enkel de een solide muur waarachter de zogeheten bietencampagne plaatsvond, rest. Op initiatief van Stichting Braak wordt de kale muur opgevrolijkt. Wat in april nog een idee is, is op 18 mei 2012 werkelijkheid. Verschillende artiesten bewerken de muur waarin ieder diens visie op Breda weergeeft. Na deze stadsverfraaiing, hield het gelukkig niet op. Een tendens die tot op vandaag de dag gaande is.

Meer, meer, meer

En wat is er veel moois bijgekomen de afgelopen jaren. Telkens als ik verneem dat er een nieuw kunstwerk aangebracht is, spring ik op mijn fiets om het snel te gaan bewonderen. De afgelopen jaren zette ik al verschillende fraaie exemplaren op Instagram. Scroll rustig verder voor een paar pracht stukken.

Blind Walls Gallery fietstour rat

Blind Walls Gallery praktisch:

  • In de loop der tijd zijn er ook al weer kunstwerken uit verdwenen. Op de kaart van Blind Walls Gallery zie je precies waar in de stad je moet wezen
  • Huur een (OV) fiets, want niet alle street-art is in het centrum van Breda
  • Meer uitleg? Iedere laatste zondag van de maand, kun je mee op tour en hoor je alle ins-en outs over de muurschilderingen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

  1. Wow, wat een toffe kunstwerken. Ik wist helemaal niet dat er zoveel street art te bewonderen is in Breda. Goede zet van de stad om hiermee te beginnen!

  2. Wat leuk! Ik wist ook niet dat er zoveel Street Art in Breda was. Het is inmiddels ook al wat jaartjes geleden dat ik er was.

    1. Snel maar weer eens een keer naar Breda komen dan. Hoe lang is het geleden sinds je laatste bezoek?

  3. Wat een prachtige werken heeft Breda! Ik ben een ontzettende liefhebber van street art. Tijd voor een bezoekje aan Breda dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *