Belcrum Beach: “Do you wanna go to the plage with me?”

Belcrum Beach Breda NederlandBelcrum Beach Breda NederlandBelcrum Beach Breda Nederland
Belcrum Beach Breda Nederland
Belcrum Beach Breda Nederland
Belcrum Beach Breda Nederland
Belcrum Beach Breda Nederland
Belcrum Beach Breda Nederland
Belcrum Beach Breda Nederland
Breda Belcrum Beach Nederland

#Beachlife

Ik hou van Belcrum Beach. Dit stadsstrand in ‘mijn’ Breda. Onze kleine meid vraagt bij de eerste zonnestralen van de lente “Mama, gaan we naar het strandje?” Wanneer je als Brabantse citygirl op een zonnige dag vakantiegevoel op wil roepen, biedt Belcrum Beach uitkomst. Niet met de trein naar Den Haag om vervolgens met de tram naar Scheveningen te gaan en daar je handdoek uit te rollen. Nee hoor, hup, meisje achterop de fiets en nog geen tien minuten later, wanen we ons op een zonrijke reisbestemming.

Proost

In 2013, startte een aantal initiatiefnemers met de realisatie van dit stadsstrand. Het strandpaviljoen is in twee weken door een team van vrijwilligers gebouwd, enkel van restmaterialen. Tijdens het eerste seizoen, was de keuze in deze strandtent beperkt te noemen, koffie in een kartonnen bekertje, een vriezer met raketjes, veel meer keuze was er niet. Dit voorjaar ontving Belcrum Beach een complete horeca vergunning. Nu kan er ook bier uit een beugelfles, een witbiertje of een glas wijn besteld worden.

Life is better at the beach

Er is genoeg fijn zand dat heerlijk tussen je blote voeten kriebelt wanneer je plaats neemt in een van de loungestoelen of aan de praktische picknicktafels (ook allen recycle materiaal), maar het is natuurlijk geen echt strand. Het is zelfs méér. Het water van rivier de Mark vormt de ene grens met Belcrum Beach. Terwijl de andere afscheiding wordt gevormd door de Belcrum Boerderij. Een stukje stadslandbouw: Naast de zandkastelen, de schepjes en emmertjes, staan grote zakken met aarde, met daarin groenten en kruiden, die hun weg vinden naar de keuken van het strandpaviljoen.

Van festival naar tegelvloer

Waren de Wc’s eerder nog in festival sfeer (lees: dixi cabines), voor aanvang van het seizoen 2014, verrezen Neptunes en Aphrodite uit het schuim van de Mark en zorgden voor een serieus toiletgebouw. Ik geloof niet dat ik eerder een openbaar toilet zag met zulke prachtige vloertegels. En de toiletrolhouder en kapstok zoals je die hier ziet, trof je vast nog niet eerder aan.

Belcrum Beach heeft tot 2023 een vergunning om als stadsstrand de mensen van Breda blij te maken met alles wat het team achter dit initiatief bedenkt en op een duurzame manier verwezenlijkt.

Ik zie wat zonnestralen aankomen, ik zie je straks op Belcum Beach, toch?

Meer info over openingstijden, optredens, evenementen (ja dat doen ze ook nog) vind je op: http://www.belcrumbeach.nl/

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather