Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown, waar je het echte Indonesië proeft

Ron Gastrobar Indonesia Downtown Nederland rijsttafel

Ron Gastrobar Indonesia Downtown opende in januari van 2019 haar deuren op de plek waar chef-kok Ron Blaauw eerder zijn restaurant Nacarat runde.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Met Ron Gastrobar Indonesia Downtown wordt voortgebouwd op het succes van Ron Gastrobar Indonesia. Dat betekent ‘al het goede van Ouderkerk. Rijsttafel, rendang en cocktails, maar dan in Amsterdam. Dus meer urban en een tikje ‘stouter’ Bron: missethoreca.nl.

Helaas, schoof ik nooit eerder bij een van de gastrobars van Blaauw aan, noch bij Nacarat. Halverwege maart 2019 veranderde dat. Op de vijfde etage van warenhuis Hudson Bay vlei ik me neer voor een heerlijke rijsttafel én een pracht van een uitzicht over Amsterdam.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown uitzichtRon Gastrobar Indonesia Downtown bar

Ambassadeur Agus

Executive-Chef Agus Hermawan, door de Indonesische Minister van Toerisme benoemd tot ambassadeur van de traditionele Indonesische keuken, is de grote kracht en rechterhand van Blaauw. Hij heeft de leiding over de keuken in zowel de keuken van het restaurant in Ouderkerk alsmede het nieuwe Downtown filiaal. Hij wordt daarin bijgestaan door chef Luke Brouwer en restaurantmanager Daniel Valenzuela. Een gouden combinatie als je het mij vraagt, want ik kan zo snel niets bedenken dat niet in orde is.

Rijsttafel

Met de gerechten van Agus maakte ik wel al eens kennis. Tijdens de periode dat hij bij restaurant Blauw Amsterdam werkzaam was. Ook toen bestelde ik – zijn inmiddels – iconische rijsttafel. Een tafel vol heerlijke Indische en Indonesische gerechten. De chef leerde leerde van zijn Javaanse moeder koken. Zijn rijsttafel bestaat dan ook uit authentieke gerechten uit de Indonesische keuken soms met een moderne twist.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown eetstalletje

#Nevernoteating

Het moment van de waarheid. Is die rijsttafel bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown echt zo lekker als men overal schrijft en zegt.

Volmondig – niet met mijn mond vol, want dat is niet netjes – ja! Man, ik kan simpelweg niet kiezen wat ik  van alle gerechtjes te lekkerst vond. Saté Kambing (Saté van geit in ketjapsaus) maakt een goede kans op een eerste plaats, maar de Ikan kerrie (Gebakken kabeljauw in kerriesaus) was ook wel heel erg smakelijk.

Op Bali at ik op verschillende plekken fantastische lokale gerechten. De smaken, de structuur, de geur van de gerechten voor mijn neus, doen me direct terug verlangen naar Indonesië.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown is wat mij betreft een blijvertje.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown praktisch:

 • Adres: Rokin 49, 1012 KK Amsterdam – op loopafstand van het Centraal Station
 • Maandag gesloten
 • Dagelijks geopend voor lunch van 12.00 uur tot 15.00 uur
 • Dagelijks geopend voor diner & drinks van 17.30 uur tot 23.00 uur
 • De rijsttafel is vanaf twee personen te bestellen
 • Het gehele menu is te vinden op de website van het restaurant
 • De zogeheten Urban Jungle Club opent op vrijdag en zaterdag haar deuren om 23.00 en sluit als de laatste gasten naar huis toe gaan
 • Reserveren wordt aangeraden

Meer Amsterdam:

Sweets Hotel, overnachten in een brugwachtershuisje
MacBike | Een dag de toerist uithangen in Amsterdam
Van Gogh Museum, eerbetoon aan Zundertse schilder

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

 1. Leuk! Ik ben Indisch en dus zou ik hier eigenlijk ook al een keer naartoe moeten zijn geweest 🙂 Het ziet er goed uit. Blauw ken ik natuurlijk wel (diverse malen in Amsterdam èn in Utrecht gegeten). Mocht je eens naar een heerlijk Balinees eethuisje willen gaan dan kan ik je Mades Warung (ja, ‘familie’ van die in Kuta) in Amsterdam-Zuid van harte aanbevelen. Authentiek en heerlijk!

  1. Hoi Rory,
   Bedankt voor je reactie. Deze tent is wat mij betreft een echte aanrader. Jouw tip ga ik ook even noteren, leuk om een keer met een (Indo)vriend van me (die in 020 woont) te gaan eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *