Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yotel Amsterdam – Ideale uitvalsbasis om Amsterdam Noord te verkennen

Yotel Amsterdam

Van het Yotel Amsterdam hotel zag ik niet zo gek veel, van mijn cabin genoot ik volop en ik speurde naar toffe plekken in de opkomende wijk Buiksloterham, aan de oever van het Tolhuis kanaal.

Yotel Amsterdam (Noord)

Yotel Amsterdam (Noord)

Voor een nachtje Amsterdam noord, strijkt OmniTraveler neer bij Yotel Amsterdam. Een hip cityhotel in een opkomende wijk van onze hoofdstad.
hotelkamer
Dit nieuwe hotel (opening eind 2019) telt 202 cabins, zoals de hotelkamers bij Yotel genoemd worden. Deze zijn allen uitgerust met een vernuftig ruimtebesparend en verstelbaar SmartBed. In de badkamer tref je goodies van Urban Skincare, welke goed van pas komen onder de heerlijke regendouche. Rondom de HD smart-tv’s met Chromecast tref je verstelbare sfeerverlichting en bovendien heb je toegang tot gratis supersnelle wifi.  En dat alles tegen een zeer schappelijke overnachtingsprijs.

➡️ Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website van Yotel Amsterdam,
amenities van Urban Skincare hotelkamer

📍 Yotel Amsterdam, Asterweg 27-37, 1031 HM Amsterdam

Op een zonnige zondag

Amsterdam-Noord vanaf het water

Op een zonnige zondag pak ik vanuit Centraal Station de pont naar de andere kant van het IJ. Waar de meeste bezoekers aan de hoofdstad bij het aan wal gaan, links afslaan richting Eye en This is Holland, stap ik rechtdoor. Langs het Tolhuis, de Buiksloterweg af. Daar waar de weg zich splits, zorg ik ervoor dat ik het water aan mijn linkerkant houd. Ik slenter verder over de Ranonkelkade tot aan de Van Der Pekbrug.

Amsterdam Noord bouwput

Even vraag ik me af of ik via deze route mijn bestemming wel zal bereiken. Vanaf hier is Amsterdam Noord een grote bouwput. Met de beste wil van de wereld kan ik op dit moment niets boeiends schrijven over de Docklandseweg. Ik ben er echter van overtuigd, wanneer je hier over een tijd terugkomt, je door een tof stuk Amsterdam zult lopen.

De aangrenzende Asterweg is evenmin een lust voor het oog, maar hier zie je al meer en meer dat hier interessante dingen (gaan) gebeuren. Meer bedrijvigheid tussen de bouwnijverheid, meer horeca en andere uitbaters van vrijetijdsattracties.

Aan het einde van diezelfde Asterweg, doemt Yotel Amsterdam op. Een indrukwekkend groot pand, dat bijna te perfect lijkt in vergelijk met de omringende gebouwen in wording. Het terras aan het water van het Tolhuiskanaal is tussen de kranen door – in eerste instantie – vrijwel niet te zien, wanneer ik het hotel nader. Een kleine detour, zorgt ervoor dat ik mijn accommodatie voor vannacht in volle glorie kan aanschouwen. Niet verkeerd moet ik zeggen.

➡️ Wil je eerst een bezoek aan Eye of This is Holland brengen, volg dan de route naar het hotel via de Overhoeksparklaan, Bundlaan, Grasweg naar de Asterweg.

Sweet dreams

Het schemert al, wanneer ik mijn bestemming bereik. Bij Yotel Amsterdam maakt het trouwens niet uit hoe vroeg of laat je incheckt (vanzelfsprekend wel na 15.00 uur), je checkt namelijk zelf in. Op de verschillende computers maken je eenvoudig en snel je eigen keycard. Een kaartje dat je niet alleen toegang tot je cabin verschaft maar ook deuren van gemeenschappelijke ruimten opent en de lift in gang zet.

Hey Yo

 

Ik gooi mijn spullen aan de kant en laat mezelf op het bed vallen. Na een rondje zappen, stap ik onder de regendouche en kruip onder het dekbed. Welterusten.

Omdat ik pas laat arriveerde, maakte ik geen gebruik van de gym of andere faciliteiten in het Yotel Amsterdam. Vanwege een strakke tijdsplanning, was ik evenmin in de gelegenheid om er te ontbijten. Een goede reden om een keer terug te gaan.

Wat te doen in de omgeving van Yotel Amsterdam

Ook al staat de omgeving van het Yotel Amsterdam veelal nog in de steigers, dat betekent niet, dat er niets te doen is. Een aantal tips in chronische volgorde vanaf de pont naar het hotel toe.

Vanaf de pont

 • Pont Neuf – De beste friet van Amsterdam: Vrijwel direct als je de pont verlaten hebt, verraad je neus al waar Pont Neuf is. In dit kleine frietkot, eet je – naar eigen zeggen – de lekkerste friet van de hoofdstad. Of het waar is?
 • Stick up: Direct naast de bazen van de Hollandse snack, tref je Chris en Nadine. Broer en zus, die lekkere saté en andere Indonesische lekkernijen voor je bereiden. Ongelofelijk hoeveel smaak er uit zo’n klein etablissement kan komen.
 • Café ONS: Het oudste café van Amsterdam-Noord – voorheen bekend onder de naam Ot en Sien – werd in 2015 in een nieuw jasje gestoken. Verwacht hier geen broodje bal, maar wel een kaart gevuld met biologische en ecologische gerechten.

Op de Asterweg

 • NRD: NRD is alles wat je van een hippe koffiebar verwacht. Fijne flexwerkplekken tevens ideaal voor (zakelijke) afspraken.  Behalve een goede bak koffie, scoor je hier ook een lekker ontbijt of prima lunch. Je kunt er tevens terecht om documenten te printen. Oh, NRD is ook nog eens voorzien van een PostNL service punt.
 • VR Arcade Amsterdam Noord: Ready for a game? ‘Zet je VR-bril op, houd je shotgun goed vast en bescherm je teamgenoten tegen een invasie. Wees tactisch, werk samen en houd je hoofd koel, het lot van de wereld ligt in jullie handen!’
 • Nxt Museum: ‘Het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Ontdek grootschalige, digitale kunstinstallaties die je blik verruimen en de zintuigen op scherp stellen. De kunst van morgen, vandaag.’
  ➡️ Lees ook het achtergrond verhaal in Parool Nxt Museum in Noord richt zich op de nieuwe generatie.
 • Bacalar: Mexicaans eten zoals Mexicaans eten bedoeld is. Geen sombrero’s aan de muur, maar een rauwe inrichting.
  ➡️ Chloë van DailyNonsense trok naar Noord en rolde pas laat en voldaan de zaak weer uit. Haar verhaal over een avondje Bacalar lees je hier.
 • Eye Collectiecentrum: Naast het iconische EYE is er ook het Eye Collectiecentrum. ‘Het Collectiecentrum is bedoeld voor conservering, restauratie en onderzoek. In het gebouw is ook Eye Study gehuisvest, een volwaardig studiecentrum voor staf, onderzoekers en publiek.’

KOMYUNITI

Mocht je een of meerdere van de genoemde plekken willen bezoeken, dan is mijn advies, doe dat voordat je incheckt bij Yotel Amsterdam.  Eenmaal binnen de muren van dit hotel, is de nood om het terrein te verlaten vrijwel nihil. Komyuniti maakt vertier elders zoeken, simpelweg overbodig. Drink een cocktail aan de bar, geniet van het zonnetje op het weidse terras aan de waterkant of bestel iets lekkers en peuzel het op je kamer op.

Meer Amsterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

 1. Ik wil graag nog eens terug naar Amsterdam. Ga je tips zeker onthouden. Dat hotel lijkt me heel leuk. Toen wij in Amsterdam waren hebben we die overzetboot genomen. We hebben er wel 3 genomen voor we de juiste hadden, die naar de A’dam look out ging ;-D

  1. Hi Gundi, dit is een heel nieuw stukje Amsterdam, eigenlijk nog niet helemaal af, maar al wel de moeite van het bezoeken waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *