Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lisse | Linda deelt de leukste plekken in haar kleurrijke woonplaats

Bollenstreek-wordt-Bloemenstreek-Kasteel-Keukenhof-met-Dahlias-in-de-tuin Lisse

Lisse, meer dan de Keukenhof

Lisse staat dit keer centraal in de rubriek ‘Groetjes uit..’ In deze rubriek word je aan de hand van een inwoner meegenomen naar een stad of streek in Nederland. Linda neemt je graag mee naar haar kleurrijke woonplaats, Lisse.

Wie is Linda?

Leuk dat ik mag schrijven voor Omnitraveler! Ik ben Linda, 37 jaar en woon met mijn man, dochter van 7 en zoon van 5 jaar in Lisse. Ik blog, naast mijn parttime baan, op LindaSchrijft.nl. Hier kun je alles kunt lezen over het moederschap, maar ook over mijn ontdekkingstocht naar een betaalbaar, maar duurzamer leven.

Ik ben geboren en getogen in Lisse, Zuid-Holland. Voor ons eerste huis, een appartementje, hebben we een paar jaar in het naastgelegen dorp Hillegom gewoond waar mijn man vandaan komt. Maar toen ik mijn studie had afgerond en we voor een gezinswoning wilden gaan kijken, wilde ik toch wel weer graag terug naar Lisse. En hier wonen we nog steeds met veel plezier, want Lisse is niet alleen mooi omdat het in de Bollenstreek ligt, het ligt ook heel centraal én het dorp heeft alles wat je nodig hebt.

Linda_Keukenhof Lisse

Over de gemeente Lisse

Lisse heeft op dit moment 22.800 inwoners en ligt tussen de steden Leiden en Haarlem in. Ideaal is dat het om de hoek van Schiphol ligt en je met de trein ook snel in Amsterdam kunt zijn. Maar ook voor recreatie hoef je niet ver te zoeken. De stranden (van onder andere Langevelderslag en Noordwijk) liggen in de buurt, je kunt wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, er zijn bossen en mooie wandel- en fietsroutes. En je kunt in de lente natuurlijk langs de bollenvelden. Dan is het er prachtig!

Langevelderslag-strand

Genieten van de bloemen

Wanneer je aan Lisse denkt, denk je waarschijnlijk wel aan de trekpleister Keukenhof. Ik kom al van kleins af aan in Keukenhof en kan daar heel erg genieten van alle bloeiende bloemen en planten. Een prachtig park, waar jaarlijks miljoenen toeristen op af komen.

Keukenhof Kunst Lisse

Lekker eten in Lisse

Trek gekregen? Ga naar het centrum van Lisse, ‘t Vierkant, waar je een aantal hele fijne restaurants kunt vinden. Van pizzaria tot uitgebreid dineren, het kan allemaal op ’t Vierkant. En wanneer de zon schijnt, kun je neerstrijken op een van de gezellige terrassen. Dit is dé plek waar vele lissenaren samen komen. Altijd gezellig!

Ga cultuur snuiven

Heb je zin om een museum te bezoeken? Dan zijn er in Lisse verschillende musea te vinden. Zo kun je naar het LAM, een museum dat alledaagse onderwerpen zoals eten, drinken en winkelen in een bijzonder daglicht zet. Of je kunt naar museum de Zwarte Tulp, waar je alles te weten komt over de bloembollenteelt en kunst kunt bekijken die daardoor geïnspireerd is. Er zijn ook een aantal oude gebouwen te vinden in Lisse zoals Kasteel Keukenhof en ’t Huys Dever. ’t Huys Dever ligt aan de rand van Lisse, middenin de bollenvelden. Dever is gebouwd door Reinier Dever of d´Ever, lid van een zeer oud geslacht van Hollandse edelen, waarschijnlijk kort na 1375. Het gebouw is een versterkt woonhuis, zoals er vele hebben gestaan in de kuststreek. Alleen Dever is er nog van over, de andere oude woonhuizen zijn verdwenen.

Van beide kastelen is Kasteel Keukenhof wel mijn favoriet. Hier kun je namelijk niet alleen het kasteel (van buiten) bekijken, maar kun je met de kinderen ook kijken bij de kinderboerderij, het kabouterpad lopen of samen heerlijk wandelen in het naastgelegen bos.

Er is dus genoeg te zien en te doen in Lisse. Ben jij er al eens geweest?

Kasteel-Keukenhof-met-kinderen

Meer locals aan het woord

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *