Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Venray en haar pittoreske kerkdorpen?

Wat te doen in Venray Limburg Nederland

Wat te doen in Venray? Local Eric vertelt het je

Wat te doen in Venray? Deze Limburgse gemeente staat dit keer centraal in de rubriek ‘Groetjes uit..’ In deze rubriek word je aan de hand van een inwoner meegenomen naar een stad of streek in Nederland. Dit keer neemt Eric je mee naar Venray, ingeklemd tussen Nijmegen en Venlo.

Hallo Venroj

Graag willen jullie meenemen naar Venray of zoals wij zeggen Venroj. Venray is een plaats in de gemeente Limburg. Het ligt in het noorden van Limburg en ten zuiden van Nijmegen en ten noordwesten van Venlo.

Bij deze plaats horen ook de dorpen: Blitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Merselo, Oirlo, Oostrum, Smakt, Veulen, Vredepeel, Wanssum en Ysselsteyn, en de buurtschappen Beek, Boddenbroek, Boshuizen, Daland, Endepoel, Haag, Helling, Hoogriebroek, Klein Oirlo, Kleindorp, Laagriebroek, Loobeek, Molenhoek, Overbroek, Scheide, Schoor, Weverslo en Zandhoek.

De kerkdorpen op zich zijn al een bezoekje waard, maar dan zou deze blog wel erg lang worden, dus vandaar dat ik het bij Venray als dorp houd.

Wat te doen in Venray?

Het dorp is gevuld met verhalen uit de geschiedenis. Van de schapenboerderij tot het psychotische verleden en de Tweede Wereldoorlog. Al deze verhalen ontdek je tijdens een rondleiding door de stad.

Een ander hoogtepunt is de Grote Kerk in het centrum. Deze kerk leed onder bevrijdingsoperaties tijdens de oorlog, maar is nu een bijzondere plek met indrukwekkende verhalen en van waaruit je kilometers weg kunt kijken.

Een zomer vol feest

Kermis in Venray is het zomerfeest van het jaar voor alle bewoners van de gemeente Venray en omliggende dorpen. De attracties bevinden zich op de Grote Markt, Henseniusplein, Schouwburgplein, Raadhuisstraat, Raadhuisplein en voor het gemeentehuis. Tot in de late uurtjes is het feest.

Kermis

Wat te doen in Venray? Bezoek het Odapark

Kunstenaars en wandelaars kunnen terecht in het Odapark. Het Odapark is gelegen aan de Merseloseweg, nabij het ziekenhuis. In het park worden een 60-tal beelden van internationale kunstenaars tentoongesteld maar je kunt er ook heerlijk wandelen. In het Odapark komen kunst en natuur samen.

Tip bij slecht weer

Bij slecht weer kunnen gezinnen met kinderen terecht in Binnenspeeltuin BoegaFun. Hier hebben ze 2000 m² aan speelplezier. In tegenstelling tot andere binnenspeeltuinen hoeven volwassenen geen entree te betalen. Laat de kinderen lekker spelen en geniet zelf van een consumptie op het terras.

Wat te doen in Venray? Gebruik het als uitvalsbasis

Venray is tevens een prima uitvalbasis om Noord-Limburg te verkennen. In en om de gemeente zijn namelijk verschillende accommodaties om te verblijven. Bij het Toeristen Informatie Punt kan iedereen terecht voor een uitgebreid aanbod aan accommodaties, fietsroutes, stads- en dorpswandelingen en lokale en regionale streekproducten.

Als je echt kennis wilt maken met Venray vraag dan eens naar de Culttouren Venray. Dit is een wandeling die begint bij het Toeristen Informatie Punt Venray en leiden jou als toerist langs diverse bezienswaardigheden die de psychiatrie, religie en onderwijs in Venray centraal stellen. Iedere route is ongeveer 3,5 km lang en te wandelen aan de hand van de culttouren wandelgids. Naast de gids is er ook een app waarmee de routes gelopen kunnen worden. Hoe je deze app gebruikt vind je in de gids.

 

Culttouren Venray

Meer ‘Groetjes uit’:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *