Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Musea in Leiden | Hier wil je heen in de Sleutelstad

Musea in Leiden

Wat zijn de leukste musea in Leiden?

De leukste musea in Leiden? Daarop geeft iedereen een ander antwoord. We zetten een paar van onze favorieten voor je op een rijtje.

Musea in Leiden: Rijksmuseum van Oudheden

Wie musea in Leiden zegt, zegt Rijksmuseum van Oudheden. Deze plek is onlosmakelijk verbonden met de stad vol studenten en cultuur. Het Oude Egypte, de Grieken en de Romeinen, je leert er alles over in dit indrukwekkende museum.
Lees ook: Rijksmuseum van Oudheden mummies en meer,

📍Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden

Nederland Leiden Rijksmuseum van Oudheden

Corpus: Reis door de mens

Maak een reis door de mens. Niet zo maar een reis, maar een heuse ontdekkingsreis. Een reis die je niet snel zal vergeten. Corpus is een museum als geen anderen en interessant voor grote en kleine bezoekers. Het megagrote bakstenen mansfiguur van het museum is moeilijk over het hoofd te zien.

📍 CORPUS ‘reis door de mens’, Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

Musea in Leiden: Japanmuseum Sieboldhuis

Voor iedereen met een voorliefde voor Japan is het Japanmuseum Sieboldhuis het museum in Leiden om te bezoeken. De vele vitrinekasten in het historische pand zijn gevuld met fossielen, keramiek en opgezette dieren. De muren zijn gesierd met prenten en en historische landkaarten.

📍Japanmuseum Sieboldhuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden

Museum Volkenkunde, daar kom je ogen tekort

Reis van Oceanië naar de Noordpoolgebieden en terug. Sta oog in oog met Boeddha’s uit Azië en sierraden uit het Verre Oosten. Leer over de Paaseilanden en Afrikaanse bestemmingen. Maak kennis met het middelpunt van de wereld en verwonder je over de Indonesische bronzen voorwerpen. Kortom, je komt er ogen tekort.

📍 Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, 2312 BS Leiden

Vriendinnendag Leiden Museum Volkenkunde Dia de los muertos Mexico

Musea in Leiden: Naturalis

Dinosaurus Trix is een van de pronkstukken van (het vernieuwde) Naturalis, maar er is meer. Veel meer.. In totaal bevat de gehele collectie uit niet minder dan 42 miljoen objecten. Het grootste object is een dinosaurus-skelet, het kleinste een garnaal op sterk water. Niet alle voorwerpen zijn te zien, een groot deel ligt in het depot opgeslagen.
Lees ook: Naturalis, van nul tot nu en over leven en dood

📍 Naturalis Biodiversity Center, Darwinweg 2, 2333 CR Leiden

 Naturalis beesten Leven zaal

Hortus Botanicus: De oudste botanische tuin van Nederland

Vleesetende planten, bananen en drijvende lelies. Het zijn zomaar wat voorbeelden van de vele planten die te bewonderen zijn ijn de oudste botanische tuin van Nederland, de Hortus Botanicus in Leiden.

📍Hortus botanicus, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Hortus

Rijksmuseum Boerhaave:

Onderzoek en innovatie staan centraal in deze schatkamer van wetenschap en geneeskunde. Aanschouw een operatie, hoe werkt een ouderwetse telefoon en snap jij het proefje rondom zwaartekracht? Kijk en test zelf alles uit in dit leerrijke museum.

📍 Rijksmuseum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, 2312 WC Leiden

Nederland Leiden Rijksmuseum Boerhaave Anatomisch Theater

Meer Leiden (en omgeving):

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *