Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse musea: dit zijn de populairste in ons land (op social media)

Bucketlist Nederland Nederlandse musea Rijksmuseum Amsterdam zaal met mensen

Nederlandse musea, ik hou er van. Of het nu met ons reismeisje is, tijdens een vakantie of in mijn uppie in een verloren uurtje, een museum bezoeken is altijd een goed idee. Van het betrekkelijk kleine Stedelijk Museum in mijn woonplaats Breda tot het bijzondere Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Zalen vol klassieke kunstenaars of juist hedendaagse kunst. Hoe populair zijn musea nu eigenlijk? Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen zocht het uit en rangschikte de Nederlandse musea op basis van populariteit op Instagram.

Nederlandse musea: absolute nummer 1: Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam zaal

De meest populaire onder Nederlandse musea (met de meeste hashtags op Instagram) is het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is niet alleen van binnen, maar ook van buiten een iconisch gebouw. Met als pracht en praal: de Nachtwacht. Sinds juli 2019 is het museum gestart met “Operatie Nachtwacht”, een groot restauratie onderzoek naar het schilderij, waar je live bij kan zijn.

➡️ Lees ook: Rijksmuseum Amsterdam, daar moet je minstens 1x in je leven heen

📍 Rijksmuseum, Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Van Gogh Museum Amsterdam

Nederland Amsterdam Van Gogh Museum volwassenen

De zonnebloemen van Van Gogh, wie kent ze niet. De Nederlandse schilder inspireert menig mens over de gehele wereld. Naast zijn schilderijen in het museum zijn zijn meesterwerken ook steeds vaker de inspiratiebron voor kleding, decoratie voor in huis, schoenen of sieraden. Doe een rondleiding door het museum of geef je op voor de schilderworkshop! In 1973 opende het museum al haar deuren. Momenteel staat het van Gogh op de tweede plaatse in de rij van Nederlandse musea met #170.719 hashtags.

➡️ Lees ook: Van Gogh Museum, eerbetoon aan Zundertse schilder

📍 Van Gogh Museum, Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam

Moco Museum Amsterdam

Cultuur snuiven in Moco- en het Stedelijk Museum Amsterdam Banksy

Het jongste museum in dit rijtje, maar toch al zo populair dat het de derde plek weet te veroveren. De moderne, hedendaagse kunst en street art spreekt ook het jongere publiek aan. In het Moco museum kan je onder andere kunst van Banksy en Andy Warhol bewonderen. Neem tot 6 januari 2020 nog een kijkje bij de expositie van Daniel Arsham.

➡️ Lees ook: Cultuur snuiven in Moco- & Stedelijk Museum Amsterdam

📍 Moco Museum, Honthorststraat 20, 1071 DR Amsterdam

Mauritshuis Den Haag

https://www.instagram.com/p/B5hilTUgncL/

Het meisje met de parel is een bekend beeld dat in het Mauritshuis hangt en trekt de volle aandacht bij haar bezoekers. Op Netflix is de film te zien over het verhaal achter het schilderij. Naast dit juweeltje zijn ook werken van Rembrandt en Fabritius te zien. Als de avond valt worden de kunststukken zelfs in kleur op het gebouw geprojecteerd, wat er betoverend uit ziet. Dit is onderdeel van de lichtshow in Den Haag wat nog tot 21 december te zien is.

📍 Mauritshuis, Plein 29, 2511 CS Den Haag

Anne Frank Huis Amsterdam

https://www.instagram.com/p/B5ySJgfK_2t/

Dagelijks staan er gigantische rijen voor het Anne Frank Huis. Een ontroerend en wereldberoemd geschiedenis verhaal, waarbij dit museum je terug in de tijd neemt en een blik in het leven van Anne in het Achterhuis geeft. In 1960 werd het Anne Frank Huis geopend.

📍 Anne Frank Huis, Westermarkt 20, 1016 GV Amsterdam

Groninger museum

https://www.instagram.com/p/Bti-3N_FDwH/

Het gebouw, ontworpen door Alessandro Mendini is al een “instaatje” waard. Met alle vormen en kleuren is het een kunstwerk op zich. Op dit moment is er een tentoonstelling van hem te zien als architect, ontwerper en auteur, 25 jaar na het ontwerpen van het Groninger museum.

📍 Groninger Museum, Museumeiland 1, 9711 ME Groningen

Tropenmuseum Amsterdam

Nederlandse musea Tropenmuseum Amsterdam Lichthal

Op dit moment krijgt het Tropenmuseum erg veel instagram aandacht voor de tentoonstelling “What a Genderful world”, waarbij de borsten ballenbak favoriet is. Het museum dat aan het Oosterpark ligt neemt je mee op tour door verschillende wereldculturen voor jong en oud.

➡️ Lees ook: Tropenmuseum Amsterdam , avontuur binnen handbereik

📍 Tropenmuseum,  Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

Kunsthal Rotterdam

https://www.instagram.com/p/B5kZPlvh9hG/

De kunsthal Rotterdam is een van die Nederlandse musea die geliefd is om haar exposities, maar ook de architectuur spreekt liefhebbers aan. Op dit moment is er een prachtige tentoonstelling van Thierry Mugler te zien. In 1992 opende de kunsthal Rotterdam haar deuren en bestrijkt op dit moment de 8ste plek met 18.115 hashtags.

📍 Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

Scheepvaartmuseum Amsterdam

https://www.instagram.com/p/Bxb2AUlF9JH/

Op het nagebouwde VOC schip wordt je geheel meegenomen in de oude VOC tijden. Het schip ligt naast het historische gebouw van het Scheepvaartmuseum. Het gebouw stamt uit 1656 en sloot voor 4 jaar zodat het volledig gerenoveerd kon worden. Er is hier veel te doen voor kinderen en naast de tentoonstellingen is het een bijzondere evenementenlocatie.

📍 Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Nederlandse musea: hekke sluiter: Kröller-Müller Museum Otterlo

https://www.instagram.com/p/B0nozoeo5sH/

We sluiten de lijst van Nederlandse musea af met het Kröller-müller museum op de Hoge Veluwe in Otterlo. Het museum heeft de grootste beeldentuin van Europa en daarnaast een enorme collectie van de schilder Vincent van Gogh. Ook werken van Mondriaan en Picasso kan je hier bewonderen. Wees er snel bij want de Lonely Planet tipt het museum in 2020 als plek in Nederland die je niet gemist mag hebben.

📍 Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *