Zoek
Sluit dit zoekvak.

MOTI Breda | Museum Of The Image

MOTI Breda Museum of the image Graphic Design Museum Stedelijk museum

Museum of the Image oftewel, MOTI

MOTI Breda? Huh, wat is dat dan, denk je wellicht? MOTI staat voor Museum of the Image, een museum in Breda. Dan weet je eigenlijk nog niet zo veel. Voorheen heette het museum Graphic Design museum en het is het enige museum in zijn soort in heel Nederland.

OmniTraveler nam met de junior ontdekker een kijkje, kijk je met ons mee? Let’s go.

Welcome to the Imagesphere MOTI BREDA
Welcome to the Imagesphere De ontwikkeling van (digitale) beeldcultuur

DSC01864

MOTI Breda

DSC01871

DSC01875

DSC01876

Darwin Chair van de multidisciplinaire ontwerper Stefan Sagmeister in MOTI Breda
Darwin Chair van de multidisciplinaire ontwerper Stefan Sagmeister

MOTI Breda

Dankzij de explosieve groei van de media is grafisch ontwerpen belangrijk bij de vorming van een nieuwe beeldcultuur op het snijvlak van design, fotografie, film, kunst, architectuur, wetensschap, gaming en mode.
Beeldcultuur past in een tijd waarin disciplines versmelten en een veelheid aan beelden deel uitmaken van het dagelijks leven. Wat doen wij met beeld en wat doet beeld met ons?

Tijdens mijn bezoek aan MOTI Breda tijdens het Museumweekend, vonden er verschillende tentoostellingen plaats. De felle kleuren en designs van MOTI HOTEL II zijn moeilijk over het hoofd te zien.

Waanzien

De tentoonstelling Waanzien, geeft je een kijk op hoe media invloed heeft op ons brein, welke trucjes worden er gebruikt, om een product of foto aantrekelijker te maken voor koper of lezer.
Vietnam MOTI

Knip

Een tipje van de sluier: De wereldberoemde foto, genomen tijdens de Vietnam oorlog. De bovenste foto is de foto die vrijwel in alle kranten verscheen. De onderste foto is de foto, zoals de fotograaf deze daadwerkelijk schoot. Om het dramatisch effect te vergroten, werd besloten zijn collega fotograaf van het plaatje te verwijderen…..

Upload Cinema

In Upload Cinema is een verzameling aan grappige internetfimpjes te vinden samengesteld door kinderen, kijk je naar een reeks funniest homevideo’s en is het lastig je lach in te houden.

Update omtrent MOTI

Update: per 1 januari 2017 is MOTI helaas gesloten, maar niet getreurd het pand heeft een nieuwe invulling gekregen. Sinds 17 juni 2017 huist in het pand het Stedelijk Museum Breda

Meer Breda

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *