Zoek
Sluit dit zoekvak.

City Break in Europa: Welke verrassende bestemming kies jij?

Welke City Break kies jij?

Tijdens het European City Break Press Event maakte ik met een keur aan interessante steden kennis. Ben je op zoek naar een weekendje weg of leuke stedenreis, maar wil je niet weer naar Londen, Parijs, Berlijn of Barcelona? Laat je dan inspireren door het volgende lijstje:

City Break Athene

In de Griekse hoofdstad valt genoeg te ontdekken. Deze stad vol archeologische schatten zoals het Parthenon op de Acropolis en het antieke Agora is het bezichtigen meer dan waard. Ga op ontdekking op deze bestemming vol kloosters, smalle straatjes en de prachtige uitzichten.
➡️Lees ook het artikel: Athene, al 2.300 jaar de moeite waard

Namen

City Break Namen Namur Wallonië België streetart
De laatste dag van maart 2017 besteedde ik aan een treinreis naar het Waalse Namen. Ik dompelde mezelf een weekend lang onder in de stad en was aangenaam verrast. Op het weer na (heel veel regen), vond ik eigenlijk alles leuk aan Namur, zoals deze hoofdstad van Wallonië in het Frans heet. Aanrader dus!
➡️Lees ook het artikel: 9 Redenen waarom het Waalse Namen je volgende citytrip wordt

City Break Leeds

‘Van winkelcentra met glazen daken en Victoriaanse molens, tot vernieuwend ballet en gezellige boetiekjes, Leeds is de bezieling van Engeland met een moderne blik.’

➡️Meer info over deze stad lees je op de site van Visit England

Bilbao

Nog een bestemming in Spanje waar waarschijnlijk niet je eerste gedachten naar uitgaan, als het gaat om een city break. Zonde. Echt! In de zomer van 2016 bezocht deze stad in Baskenland en ik weet zeker dat jij de stad zeker zo tof gaat vinden als dat ik dat vind. Kunst, cultuur, pintxos, fietsten en strand, wat wil je nog meer?
city break bilbao
➡️ Lees meer over Bilbao:
Fotodagboek stedentrip Bilbao
Bilbao, fietsen op het kruispunt van cultuur

Brno

Het is de tweede stad van Tsjechië en toch heeft maar een handvol reizigers van Brno gehoord. Een fijne stad om te winkelen, zeker als het om lokale producten en brands gaat, in een redelijk goed geconserveerd historisch centrum. Strijk neer op het Náměstí Svobody of het kleinere plein luisterend naar de naam Zelný Trh en geniet van de passanten en het (hopelijk) zonnetje.

Benidorm

Benidorm
Wellicht denk je aan een stedentrip niet gelijk aan Benidorm, maar ik kan je verzekeren, het oude centrum is supergezellig. Bovendien heb je in Benidorm, net als in Barcelona en Valencia, het beste van twee werelden, stad én strand!
➡️ Lees ook het artikel: Benidorm jong van geest

Heidelberg

Ich hab’ mein Herz in Heidelberg verloren is een film en liedje uit de jaren ’50. Mijn docent toerisme leerde me deze zin, opdat ik de plaats beter zou onthouden. Nou, dat is gelukt. Het Duits Verkeersbureau noemt Heidelberg; de romantische kant van Duitsland. Een stad die elke liefdesrelatie waard is. Ontdek zelf of ook jij je hart aan deze stad verliest tijdens een niet-alledaagse city break.

City Break Bratislava


Ooit vormden Tsjechië en Slowakije samen een land; Tsjecho-Slowakije. De Tsjechisch hoofdstad Praag heeft aan belangstelling geen gebrek. Bratislava, de hoofdstad van het huidige Slowakije staat bij de Nederlandse reiziger minder in de belangstelling. Je doet jezelf tekort wanneer je deze toffe stad links laat liggen. Pluspunt: Een city break Bratislava is aanmerkelijk goedkoper dan een tripje naar Praag. Meer stad voor je geld!
➡️ Lees ook het artikel: Laat je betoveren door Bratislava

Troyes

Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de Champagnestreek, maar de in het gelegen historische stad Troyes sloeg ik toen over. Deze stad bloeide op in de late Middeleeuwen wat nog altijd terug te zien is aan de talrijke prachtige huizen en kerken in de stad. Struin door de gezellige straatjes met gedetailleerde vakwerkhuizen waar je bovendien ook heerlijk eet. Uiteraard vergezeld van een glas champagne!
➡️Lees ook het artikel over mijn truffeljacht in de Champagnestreek: Truffels eten in Frankrijk

Palma de Mallorca

Goed, nog een Spaanse stad: Palma de Mallorca. Ik kreeg er zelf te weinig van mee om er echt een goed oordeel over te kunnen vellen, maar wat ik vanuit de bus vanaf het vliegveld naar de haven v.v. zag, kon me wel bekoren. Een pracht van een oude stad, vol leuke winkels en lekker weer. Wat wil een mens nog meer?
➡️Lees ook het artikel: Palma de Mallorca, ik moet een keer terug!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Dit zijn inderdaad allemaal verrassende bestemmingen voor een citytrip! BRNO en Namelijk lijken me heel leuk. Uit bovenstaande lijst zou ik voor die twee kiezen. Alhoewel ik natuurlijk alle steden wel zou willen bezoeken. 🙂

    1. Hi Sanne, Namen is/was echt de moeite waard en je bent er zo! Brno lijkt me ook wel interessant net als Leeds. #keuzestress 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *