Search
Close this search box.

Palma de Mallorca, ik moet echt een keer terug naar deze stad

Palma de Mallorca is niet alleen de hoofdstad van het eiland Mallorca, maar ook die van de Spaanse eilandengroep de Balearen. In 2015 vloog ik vanuit Brussel in nog geen 3 uur naar deze fraaie bestemming. Veel zag ik niet van de stad, aangezien ik vanuit het vliegtuig met de bus naar de haven reed en weer terug. In de tussenliggende tijd, genoot ik met volle teugen van mijn zeilcruise per Star Clippers.

Palma de Mallorca bruist

Pas op de terugweg naar de luchthaven viel het me op dat het centrum bruist van de mooie bezienswaardigheden, het centrum prima beloopbaar is en ontdekte eveneens vanachter de ruit van de bus leuke cafés en bijzondere winkels. In een aantal van deze zaakjes wil ik zeker nog eens keer rondsnuffelen wanneer ik terugkeer naar Palma de Mallorca.

Un Mondo De Hamacas

Is een speciaalzaak in hangmatten. Van hangstoelen tot speciale hangmatten voor baby’s, in vele kleuren, materialen en prints: hier hebben ze alles wat je nodig hebt om lekker lui weg te dromen. De openingstijden veranderen regelmatig, dus kijk even op de website voor de actuele tijden.
Palma de Mallorca Misako

Misako

Op zoek naar een nieuwe tas? In deze winkel vind je allerlei soorten, voor dames en heren. Handtassen, koffertjes, weekendtassen, schoudertassen, portemonnees in allerlei modieuze kleuren: hier kun je je hart ophalen. De tassen zijn mooi afgewerkt en zeer betaalbaar.

Sombrerería Y Complementos Casa Julià

In dit oude pand worden al meer dan honderd jaar zonnehoeden verkocht. Het interieur verraadt de leeftijd van deze winkel uit 1903, maar de collectie mag er nog steeds zijn: allerlei verschillende zonnehoeden en -kleppen, voor hem en haar, van klassieke strohoedjes tot moderne caps.
Palma de Mallorca Frasquet

Frasquet, een begrip in Palma de Mallorca

Sinds eind 19e eeuw is de zaak in handen van de familie Casayas, die nog steeds de leiding heeft. Reken dus maar dat ze in deze pastisseria weten hoe ze de beste bonbons en andere lekkernijen met chocolade moeten maken! Behalve chocola hebben ze ook heerlijk gekonfijt fruit, van bijvoorbeeld watermeloen, mandarijn en pompoen.
Palma de Mallorca Cállate La Boca

Cállate La Boca

In deze winkel hebben ze T-shirts in alle kleuren van de regenboog en met diverse opdrukken. Bijvoorbeeld de ouderwetse Volkswagenbus of de Volkswagen-kever, of een leuke Spaanse tekst. Verzeker je er in het laatste geval wel van dat je weet wat die betekent!

Ik zocht deze fijne adresjes voor mijn vertrek naar Palma de Mallorca op in de reisgids van 100% Mallorca (thans Time to Momo) – in de veronderstelling dat ik tijd genoeg had iets van de stad te gaan zien

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *