Zoek
Sluit dit zoekvak.

Martin’s EU hotel Brussels | Oogjes toe in de Europese wijk

Martins'EU hotel overnachten

Martin’s EU hotel Brussels in het hart van de Brusselse Europese wijk

Martin’s EU hotel Brussels is de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die Brussel en met name de Europese wijk beter wil leren kennen. Een fijn hotel op een fijne locatie.

Martin’s EU hotel Brussels

Martin’s EU hotel Brussels is een trendy hotel dat ideaal gelegen is midden in de Europese wijk van Brussel en op vijf minuutjes met de metro van het historische stadscentrum.”

Regelmatig vertoef ik in Brussel, om de stad steeds beter te leren kennen en telkens weer van een andere kant te kunnen ontdekken, kies bij elk nieuw bezoek een ander hotel uit om te verblijven. Martin’s EU hotel Brussels was in 2014 een van de hotels waar ik verbleef.

België Martin's EU hotel Brussels

België Martin’s EU hotel Brussels ligt midden in de Europese wijk

Het hotel vormde voor mij de ideale uitvalsbasis om de Europese wijk en het Jubelpark te bezoeken. Een wijk die het economisch en politiek machtscentrum vormt, waar talloze Europese instellingen gevestigd zijn.  Eurocraten werken in de gigantische torens bijvoorbeeld het gigantische Justus Lipsiusgebouw,  het Paul-Henri Spaakgebouw of het Altiero Spinelli-gebouw. Met de komst van deze eurocraten vertrokken vele oorspronkelijke inwoners weg en daardoor voelt de Europese wijk tamelijk onpersoonlijk aan, vooral buiten kantoortijden.

Anderzijds vind je hier groene parken zoals het Jubelpark. Daarnaast wandel je met hetzelfde gemak door het Leopoldpark of over het Maria-Louizaplein. Bovendien zijn in het Jubelpark een aantal fantastische musea en monumenten ontdekken. Het hotel ligt hier letterlijk en figuurlijk om de hoek. Een prima plek dus, als je het mij vraagt.

hotel receptie

➡️ Lees ook: In de schaduw van het Europees Parlement

Martin’s fan

Eerder verbleef ik andere hotels van de Martin’s keten en ook dit hotel stelt zeker niet teleur. Gemakkelijk parkeren in de bijbehorende parkeergarage, de metro op loopafstand, een ruime kamer – zelfs met het extra bed van onze kleine meid erbij – en een fijn ontbijt. In vergelijk met Martin’s Klooster in Leuven of Martin’s Paterhof in Mechelen, had ik hier in Brussel een vrij standaard kamer, echter wel van alle gemakken voorzien.

Tips voor Brussel vanuit Martin’s EU hotel

  • Breng een bezoek aan het Atomium, dé landmark van de stad
  • Veel zien in weinig tijd? Pak de hop-on-hop-off bus om een goed beeld van de stad te krijgen
  • Dol op chocolade? Dan mag een bezoek aan Choco-Story vanzelfsprekend niet ontbreken

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *