Martin’s EU hotel Brussels is de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die Brussel en met name de Europese wijk beter wil leren kennen. Een fijn hotel op een fijne locatie.

België Martin's EU hotel Brussels

Schuif gerust aan voor een pintje

België | Martin's EU hotel Brussels

Ontbijtzaal gereed voor de early birds

België | Martin's EU hotel Brussels

Ik ben dol op goodies!

België | Martin's EU hotel Brussels

Voor een hotel dat zichzelf trendy noemt, vind ik het interieur eerder klassiek

België | Martin's EU hotel Brussels

bureau en dressoir voor de televisie, niets mis mee, maar trendy? Nee. En een extra bed voor onze kleine meid staat bij inchecken reeds keurig gereed.

België | Martin's EU hotel Brussels

Extra bed of niet, kleine meid nestelt zich in het grote bed in – voor eventjes dan, na een fimpje op T.V. is het toch echt tijd om te verkassen….

België | Martin's EU hotel Brussels

Prima badkamer

Martin’s EU hotel Brussels

“Martin’s EU hotel Brussels is een trendy hotel dat ideaal gelegen is midden in de Europese wijk van Brussel en op vijf minuutjes met de metro van het historische stadscentrum.”

Regelmatig vertoef ik in Brussel, om de stad steeds beter te leren kennen en telkens weer van een andere kant te kunnen ontdekken, kies bij elk nieuw bezoek een ander hotel uit om te verblijven. Martin’s EU hotel Brussels was in 2014 een van de hotels waar ik verbleef.

Europese wijk

Martin’s EU hotel Brussels vormde voor mij de ideale uitvalsbasis om de Europese wijk en het Jubelpark te bezoeken. Een wijk die het economisch en politiek machtscentrum vormt, waar talloze Europese instellingen gevestigd zijn.  Eurocraten werken in de gigantische torens bijvoorbeeld het gigantische Justus Lipsiusgebouw,  het Paul-Henri Spaakgebouw of het Altiero Spinelli-gebouw. Met de komst van deze eurocraten vertrokken vele oorspronkelijke inwoners weg en daardoor voelt de Europese wijk tamelijk onpersoonlijk aan, vooral buiten kantoortijden.

Anderzijds vind je hier groene parken zoals het Jubelpark, maar ook het Leopoldpark en het Maria-Louizaplein. Bovendien zijn in het Jubelpark een aantal fantastische musea en monumenten ontdekken. Het hotel ligt hier letterlijk en figuurlijk om de hoek, een prima plek dus, als je het mij vraagt.

➡️ Lees ook: In de schaduw van het Europees Parlement

Martin’s fan

Eerder verbleef ik andere hotels van de Martin’s keten en ook dit hotel stelt zeker niet teleur. Gemakkelijk parkeren in de bijbehorende parkeergarage, de metro op loopafstand, een ruime kamer – zelfs met het extra bed van onze kleine meid erbij – en een fijn ontbijt. In vergelijk met Martin’s Klooster in Leuven of Martin’s Paterhof in Mechelen, had ik hier in Brussel een vrij standaard kamer, echter wel van alle gemakken voorzien.