Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wallonië en de Ardennen | 365 Buitengewone Plekken

boek Wallonië en de Ardennen 365 Buitengewone Plekken

Wie gaat er mee naar Wallonië en de Ardennen? Kristien Hansebout testte namelijk 365 buitengewone plekken in dit stuk van België

De Vlaamse Kristien verloor haar hart aan Wallonië. Een liefde die zich niet enkel voor zichzelf houdt, maar al te graag deelt. Dat delen doet ze in het nieuwe boek over de prachtige provincies in België die tezamen Wallonië en de Ardennen vormen.

Voor elke dag een

Kristiens’ idee was een boek te schrijven met 101 fantastische plekken. Al schrijvende en ontdekkende, kwam ze er als spoedig achter dat dat aantal veel te laag was. Uiteindelijk verzamelde ze meer dan 300 tips. 365 om precies te zijn en zoals ze zelf in het voorwoord schrijft, is er dat een voor elke dag van het jaar.

Wallonië en de Ardennen, te voet, per fiets of met de auto

Niet minder dan 32 wandelroutes (totale lengte 203 km), 22 fietstochten (goed voor 1.111 km in totaal), en 10 auto- of motortochten (waarbij je 861 km rijd) staan uitvoerig beschreven in dit boek.

Henegouwen

Je ‘reis’ vangt aan in de provincie Henegouwen, waar scheepsliften hoogtij vieren en waar de Samber door de valleien kronkelt. Ook Picardisch Wallonië en de stad Charleroi worden niet overgeslagen. Wellicht spreekt de route in het teken van heksen en magiers je aan. Niet? Strik dan de veters van je schoenen goed vast en maak een ongewone wandeling in Doornik.

Luik

Natuurlijk maak je een door de stad Luik (8,5 kilometer), maar fietsen langs de Jeker en de Maas mag tijdens je bezoek aan de provincie Luik ook zeker niet ontbreken. Spot mooie watervallen in de Hoge Venen en ontdek het land van Herve. Ook over deze provincie raakt Kristien niet uigeschreven.

Lees ook: Luik, ontdek deze Waalse stad en laat je verrassen

Luxemburg

Verwar de provincie Luxemburg niet met het hertogdom of de hoofdstad van datzelfde hertogdom. Belgisch Luxemburg is wat we de Ardennen noemen. Fiets met Kristien mee langs de Ourthe. Wandel rond een stuwmeer of treed in de voetsporen van Victor Hugo.

Namen

Als er een plek in de provincie Namen is, die je niet mag overslaan, is het de Condroz. De welbekende stad Dinant en omgeving mag vanzelfsprekend in het boek niet ontbreken. In plaats van kanoën over de Lesse is fietsen langs deze rivier een meer dan goed idee.

Lees ook: Namen, 9 Redenen waarom het Waalse Namur je volgende citytrip wordt

Waals-Brabant

Heeft Kristien het beste voor het laatste bewaard? Wat ons betreft wel. Onder veel Nederlanders is Waals-Brabant onbekend en, zoals dat gaat, onbemind. Lees daarom zeker het hoofdstuk over deze provincie door. Fiets langs de taalgrens, doorkruis het Romaanse Land en wandel naar de leeuw van Waterloo.

Kristien Hansebout 365 buitengewone plekken Kristien Hansebout 365 buitengewone plekken Kristien Hansebout 365 buitengewone plekken

Wallonië en de Ardennen – 365 Buitengewone Plekken praktisch:

Direct bij het openslaan van het prachtige boek, merk je dat Kristien weg is van Wallonië en de Ardennen. En wat heeft ze haar liefde fantastisch weergegeven in het uitgebreide boekwerk. Al bladerend door het boek kom je bekende plekken tegen, maar de auteur legt vooral de focus op de minder bekende plekken. En wat een bijzondere plekken zijn dat soms! Behalve de routes, tref je ook leuke overnachtingsadressen in het omvangrijke boekwerk, vol met fotomateraal, dus laat de roadtrip door Wallonië en de Ardennen maar beginnen.

Titel: Wallonië en de Ardennen – 365 Buitengewone Plekken
Auteur: Kristien Hansebout
Omvang: 356 pagina’s
Uitgever: Sterck & De Vreese
ISBN 9789056157128
Prijs: € 35,-
Verkrijgbaar: In de boekhandel, via de website van de uitgever of op Bol.com

Wallonië en de Ardennen 365 buitengewone plekken Wallonië en de Ardennen 365 buitengewone plekken

Meer boekentips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *