Zoek
Sluit dit zoekvak.

De kracht van buiten zijn | Haal rust en energie uit de natuur

Boek De kracht van buiten zijn

De kracht van buiten zijn, wordt nog wel eens onderschat, terwijl het zo goed voor je is.

Om je van de kracht van buiten zijn te overtuigen zette auteur Fiona Huisman tal van tips & tricks op papier, zodat (meer) naar buitengaan vanzelfsprekend(er) wordt.

Wandelen & fietsen

Team OmniTraveler houdt van wandelen. En sinds Neuropsycholoog Erik Scherder samen met de hersenstichting de Ommetjes app lanceerde, lijkt heel Nederland aan de wandel te zijn geslagen. Voor velen waarschijnlijk een fijne stok achter de deur, want zoals ook in het boek te lezen valt, hebben we excuses als saai! koud! en geen zin! gemakkelijk paraat om vooral niet in beweging te komen.

Hoe je wandelen toch leuk maakt? Dat lees je in het boek. Van wandelen in de stad tot fraaie natuurgebieden en zelfs tips om in de regen toch op pad te gaan.

Wandelen als beste medicijn

➡️ Lees ook: Wandelen in Brabant | 12 bijzondere tochten incl. routebeschrijvingen

Behalve wandelen is ook fietsen gezond en zo eenvoudig in je dagelijks patroon in te passen. Bovendien verlies je sneller gewicht met een eindje fietsen dan met het maken van een ommetje.

Het water op (of in)

Boek De kracht van buiten zijn

In ons waterrijke land is de zee, een plas of meer nooit ver weg. Fiona tipt te gaan kanoen of te zeilen. Je haren in de wind en je zorgen waaien je hoofd uit.

De kracht van buiten zijn: Ga kamperen

Wie denkt dat kamperen enkel afzien is, heeft het mis. Het boek reikt je talloze handvatten om te overnachten in de natuur op de manier die bij jou past. Want zeg nu zelf, wat is er nou fijner dan in de ochtend wakker worden, omringd door de ontwakende natuur?

Kamperen

➡️ Lees ook:

Tal van tips

Naast de onderwerpen die we hier kort aanstippen, komen er in het boek nog veel meer items aan bod. Zo wordt je onder andere aangespoord te gaan tuinieren. Krijg je tips om (meer/weer) te gaan fotograferen. Ga vrijwilligerswerk doen of ga tekenen/schilderen. Na het lezen van het boek zal het verdraaid moeilijk zijn nog een legitiem excuus te verzinnen om binnen te blijven. Dus hop naar buiten!

De kracht van buiten zijn praktisch

Met de tips van Fiona ontdek je dat je om meer buiten te zijn geen topsporter hoeft te zijn, bouw het – eenvoudig – in, in je dagelijks ritme en je ontdekt dat het rustgevend en ontspannen werkt. Oh, en de inspirerende quotes geven je net dat extra zetje om in actie te komen.

Titel: De kracht van buiten zijn
Auteur: Fiona Huisman
Omvang: 157 pagina’s
Uitgever: Lantaarn Publishers
EAN 9789463545778
Prijs: € 8,99
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

Boek De kracht van buiten zijn achterflap

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *