Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Natuurhuisje in Weesp: overnachten aan de oevers van de Vecht

Natuurhuisje in Weesp

Even er helemaal uit. De boel, de boel laten. Een nachtje midden in de natuur, dat klinkt toch heerlijk. Dat vond team OmniTraveler ook. In een natuurhuisje in Weesp brachten we een koude maar heerlijke nacht door aan de oevers van de Vecht en op steenworp afstand van een fort.

Gooi- en Vechtstreek

Overnachten in een natuurhuisje in Weesp

Het is een frisse zondagochtend in december. De feestdagen staan voor de deur. Met deze donkere dagen voor kerst is onder een dekentje bij de kachel blijven zitten verleidelijk. Wij kiezen echter voor een flinke dosis frisse lucht en besluiten een nacht door te brengen midden in de natuur.

We gooien een paar spullen in de auto en zetten koers naar Noord-Holland. Op naar de natuur en een stukje geschiedenis, want Fort Uitermeer – onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam – ligt vlakbij ons overnachtingsadres.

Fort Uitermeer

Fort Uitermeer en omgeving

“Fort Uitermeer heeft een lange geschiedenis, die terug gaat naar het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Al voor 1589 moet hier een schans hebben gelegen met de naam Uitermeer. Later kwam er een aarden fort en nog later het bomvrije torenfort. Het fort beschermde de schutssluis, de ’s-Gravelandse Vaart, wegen en spoorweg.” – Bron: https://www.natuurmonumenten.nl/

Rondom het fort liggen verschillende wandelpaden, onder andere naar het Naardermeer. Een paar stevige wandelschoenen of laarzen is aan te raden, want de paden zijn op verschillende plekken (na een winters buitje) modderig.

De rietlanden langs rivier de Vecht lenen zich uitstekend voor een middagje kanoën. Er zijn diverse kanoroutes die je dwars door de Gooi- en Vechtstreek voeren. Kortom, aan natuur en actieve mogelijkheden geen gebrek.

kanoën op de Vecht kanoën op de Vecht

Een beetje fris, maar zo fijn

Met warme temperaturen is dit natuurhuisje een voor de hand liggende keuze, maar juist in de winter is het ook erg fijn om omgeven te zijn door de natuur. Voor ons ‘vlot’ zwemmen eenden en in het riet verschuilt een meerkoetfamilie. Met de kano varen we over de stille wateren rondom ons verblijf. Het is oorverdovend stil, alsof we alleen op de wereld zijn. De hele omgeving, alleen voor ons. Wat een luxe.

Wanneer de zon begint de zakken, meren we weer aan bij ons natuurhuisje en bereiden een eenvoudige maaltijd. Een potje UNO en een paar rondes ‘Wie is het?’ verder is het aardedonker rondom ons heen. Enkel een paar sterren aan de hemel geven licht. Compleet gevoel van tijd verloren, kruipen we wanneer het fris begint te worden in onze bedden. Af en toe kwaakt er nog een eend en scheert er een vleermuis vlak over het dak, maar al snel is gesnurk het enige dat te horen is.

ontbijtpakket natuurhuisje

‘Ik hoor iets!’
In de verte klinkt een stem, ‘ONTBIJT!’
Onze jongste gast schiet in haar onesie en trekt zich met het kleine pondje naar de oever. Daar staat een enorme mand op ons te wachten.

Snel klappen we de campingtafeltjes uit en stallen al het lekkers er op uit. De frisse lucht waait door het open tentdoek naar binnen. We slaan het dekbed om, klemmen een kom thee goed vast om onze handen te warmen en genieten van alle heerlijke producten.

Terwijl we onze tanden in het ontbijt zetten, vallen regendruppels op het dak. Eerst een paar, daarna meer en meer. Een hoosbui breekt los en buienradar verklapt dat het de rest van de dag 98% kans op neerslag blijft. Helaas, niet nog een keer kanoën en ook geen bezoek aan Weesp.

Snel de auto in een terug naar huis. Jammer, maar een goede reden om een keer terug te keren naar dit mooie gebied en dit leuke huisje.

Het natuurhuisje praktisch:

https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/48821

Het drijvende natuurhuisje is van vele gemakken voorzien. Er is een mogelijkheid om te koken en er is zelfs een toilet aanwezig (nee, geen douche) op het verblijf op het water. Warm water is er niet en elektriciteit is schaars. De ’tent’ is voorzien van een oplaadbare lamp en een gaskachel. Waar mogelijk is het verblijf zo groen mogelijk. Denk aan groene stroom en zonnepanelen en biologische schoonmaakproducten.

Het is mogelijk om met vier personen in dit natuurhuisje te overnachten, maar met twee is het net iets relaxter gezien de aantal vierkante meters die je ter beschikking hebt.

Zaken als bedlinnen, ontbijt alsmede de kano zijn los bij te boeken.

Wil je ook een keer in dit Natuurhuisje in Weesp of een ander tof huisje overnachten? Check dan alle huisjes in Nederland en daarbuiten op site van Natuurhuisje.nl.

Meer bijzondere overnachtingsplekken:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *