Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Slapen op een woonboot bij Center Parcs De Kempervennen

woonboot bij Centerparcs De Kempervennen

Terwijl de schemer inzet, betreden we de loopplank van onze woonboot op Center Parcs De Kempervennen. Voordat we de sleutel in het slot steken, snuiven we even de frisse lucht op. Genieten van het uitzicht en de herfstkleuren van de natuur en de eenden die vrolijk onze kant op komen zwemmen. Wat een fijn begin van een weekendje bijzonder overnachten in Nederland.

zonsondergang ven met wilde ganzen

Vrijdag: De waanzinnige woonboot

Ons 9-jarig meisje staat op het schoolplein al te trappelen van ongeduld.
‘Fijn weekend,’ roept de vader van een vriendinnetje naar ons.
Verrukt antwoordt ze; ‘Dat zal wel lukken, want wij gaan naar CenterParcs De Kempervennen. We gaan daar op een boot slapen.’

Vanuit onze woonplaats is het een klein uurtje rijden naar het vakantiepark. We rijden de lange oprijlaan op, nemen de sleutel en bijbehorende informatie in ontvangst en rijden stapvoets over het terrein naar onze woonboot.

‘Ik zie al wat! Daar in het water!’ Door de bomen is het wat lastig te zien, maar onze jongste reiziger heeft gelijk, daar liggen ze, de woonboten. Ver van de de andere cottages op het park, omringd door water, uitzicht op het strandje en water zo ver het oog reikt.

Center Parcs De Kempervennen woonboot

‘🎵 We hebben een woonboot…. 🎵’

We parkeren de auto en lopen de treeplank op. Blijft toch altijd spannend, de deur van je accommodatie voor het eerst openen. Achter de deur treffen we direct een trap. Met treden naar boven en naar beneden.

‘Ik ga beneden kijken.’ En zoef, daar vliegt ons reislustige kind de trap al af.
Zelf maak ik van de gelegenheid gebruik de trap opwaarts te nemen. Die brengt me in de keuken/woonkamer. Leuk ingericht, het nautische aspect is op vele plekken doorgevoerd.

‘Mam, kijk, ik zie de eenden vlak voor mijn raampje voorbij zwemmen! Oh, in de verte zie ik wilde ganzen.’
Eenmaal in het vooronder bekijk ik samen met haar de slaapkamers.
‘En, je kunt ook leren, hoe je knopen kunt leggen,’ klinkt al wijzend naar het schilderij boven het bed.

Het lijdt geen twijfel, dat deze woonboot door de familie OmniTraveler goed gekeurd is.

Center Parcs De Kempervennen Center Parcs De Kempervennen Center Parcs De Kempervennen
Center Parcs De Kempervennen

Maar er is meer op Center Parcs De Kempervennen

Nadat alle bagage van de auto naar de boot is gebracht, is de zon onder gegaan. Het is een gure koude dag, eigenlijk zouden we het liefst de kachel hoog zetten en onze drijvende bungalow niet meer verlaten. Nieuwsgierigheid doet ons besluiten onze jassen opnieuw aan te trekken, de handschoenen uit de zakken te halen en de veters te strikken. Tijd voor een frisse neus en een kennismakingsrondje op Center Parcs De Kempervennen.

Via een zandpaadje, tussen de bomen en over het strand bereiken we de kinderboerderij van het park. Tegenover het varken en de bokjes en geitjes is een heus kinder-jeep-parcours aangelegd. Een stukje verder staan we oog in oog met een schattig otterpaar en een ooievaar. Net voordat we bij de Market Dome arriveren, passeren we de speeltuin en de kidsclub.

‘Hier is het lekker warm. En gezellig!’
Zeker na onze koude wandeling, is het in de Market Dome, zeer aangenaam. Hoewel vanwege de corona-maatregelen, de horeca gesloten is, doet dat volgens ons meisje niets af aan de gezelligheid van dit overdekte centrum.

Even een blik werpen in de winkel en bij de supermarkt slaan we wat lokale biertjes in. Dan gaan we terug de kou in, terug naar onze woonboot. Morgen gaan we wat activiteiten ondernemen.

geitenspeeltuinstrandje vakantieparkDJ set Voetbal

Zaterdag op Center Parcs De Kempervennen: Fietsen, bowlen en zwemmen

Nadat een paar eenden ons wakker kwaken, openen we de voordeur om te zien of het ontbijt al aan de deur bezorgd is. Met armen vol lekkers kom ik de keuken in (we hadden een upgrade en daarom een uitgebreid(er) ontbijtpakket dan inclusief is in de huurprijs).

‘Wauw, wat veel!’
Naast broodjes zijn er ook donuts en croissants. Onze jongste reiziger heeft zelfs een eigen pakket, compleet met speeltjes en extra lekkertjes. Het zal je niet verrassen, dat we lekker lang de tijd nemen voor dit uitgebreide ontbijt.

Ontbijtpakket

Natuurgebied De Malpie

Om alle calorieën er weer af te krijgen, stappen we op de fiets. Center Parcs de Kempervennen is gelegen nabij Natuurgebied De Malpie dat deel uitmaakt van het Natuurgrenspark De Groote Heide. Een ideaal gebied om op de zaterdagochtend rond te toeren en zelfs even naar België te gaan.

Behalve een bezoek aan het Belgische Achel – met een kort bezoek aan de winkel van het trappistenklooster – rijden we verder door Nederland. Langs een draaiende molen in Borkel en Schaft en een pittoresk kerkje in Westerhoven. Wanneer we terug op het vakantiepark arriveren, leveren we de fietsen in en keren terug naar onze drijvende hotelkamer.

fietsverhuur Center Parcs De KempervennenDe Malpie Achelse kluis trappist Achelse kluis

Strike!

Bij een weekendje Center Parcs, horen (wat mij betreft) twee dingen. Bowlen en zwemmen. Na de lunch starten we met bowlen. Een uur ballen gooien is goed voor twee volledige frames. Geen bloed, gelukkig niet, maar wel zweet en tranen. Zweet van de inspanning en tranen vanwege het feit dat ondergetekende nog nooit zo slechts scoorde met een potje bowlen.

Bowlen

Bikini aan en gaan

Gelukkig gaat de volgende activiteit me meer dan prima af. Zwemmen! De negenjarige waterrat zwemt echter niet zo veel, die is veel te druk in de weer met de waterglijbanen in het zwemparadijs. Als dan ook nog het golfslagbad aan gaat en er drijvende matten in het water liggen, is het zwemfeest vanzelfsprekend helemaal compleet.

Met rode konen van het zwemmen en de andere activiteiten van de dag, sluiten we de dag af op onze woonboot. Ik kan je wel verklappen dat we alle drie vroeg in de kajuit lagen.

subtropisch zwemparadijs Center Parcs De Kempervennen

Zondag op Center Parcs De Kempervennen: Klimmen en afscheid nemen

Kwak, kwak, kwak kwak kwak. Tijd om op te staan.

Dachten we dat gisterenochtend een uitgebreid ontbijt bij de voordeur te treffen, deze morgen wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan. Aan de deur van onze woonboot op Center Parcs De Kempervennen hangen niet alleen tasjes met heerlijke broodjes er is zelfs gerookte zalm en een fles bubbels. Lekker lang en lazy laten we het pakket ons goed smaken. We hebben een goede bodem nodig, er staat immers nog een activiteit op het programma voordat we vandaag het vakantiepark gaan verlaten.

We zoeken het hogerop

‘Mam, het is best hoog he?’
‘Inderdaad,’ antwoord ik. ‘En wiebelig,’ denk ik achteraan.

We staan gehelmd en in een harnas voor een houten toren. Tree voor tree gaan we naar boven. De hoogte valt mee. Dat wiebelen niet. Onze stoere meid gaat als eerste het klimparcours op.

‘Pap!’ klinkt het een beetje paniekerig, ‘ik weet niet hoe ik de volgende stap moet maken, mijn benen zijn te kort.’ Papa is vlakbij haar, maar de instructrices staan de klimmers met raad en daad vanuit de klimtoren en op de grond bij.

‘Zet je voet maar in het midden,’ stelt instructrice Iris onze 9-jarige gerust. En daar gaat ze weer, op naar de derde hindernis.

Onze manspersoon van het gezelschap is inmiddels over de eerste wiebelplanken heen. Nu is het mijn beurt om aan het parcours te beginnen. Hoogtevrees heb ik niet, maar ik vind het – dat zei ik al eerder, ik weet het – er zo wiebelig uitzien, dat ik terstond besluit de trap terug naar beneden te nemen. Later vertrekt er een andere moeder, dapper maar met knikkende knieën aan haar tocht. Om enkele minuten later, huilend, door een van de twee instructrices naar beneden gehaald te worden.

Mijn twee kanjers zetten door. Stap voor stap, voetje voor voetje voltooien ze het klimparcours met als afsluiter een stukje ziplinen. Breed lachend met nog een vleugje adrenaline in het lichaam geven ze elkaar een boks. Goed gedaan!

Klimpark Center Parcs De Kempervennen Klimpark

Inpakken en terug naar huis

Een beetje weemoedig pakken we onze bagage in. Het weekend is voorbij gevlogen en wat was het fijn op onze woonboot op Center Parcs De Kempervennen.

Tot een volgende keer.

Center Parcs De Kempervennen

Overnachten op een woonboot bij Center Parcs De Kempervennen praktisch:

Overnachten op een woonboot bij Center Parcs is niet alleen leuk, je accommodatie is ook van alle gemakken voorzien. Naast een compleet ingerichte keuken, goed uitgeruste badkamer, een complete woonkamer en twee slaapkamers, zijn de volgende zaken  sowieso standaard bij de huur van je drijvende cottage:

  • Bedlinnenpakket
  • Broodjes aan de deur bezorgd
  • Eindschoonmaak
  • Handdoekenpakket
  • Opgemaakte bedden service
  • Keukenpakket (hand- en vaatdoek)
  • Streaming Wi-Fi

Wij vermaakten ons meer dan prima op het vakantiepark, sterker nog we hadden best nog meer activiteiten op het bungalowpark en in de omgeving willen ondernemen. Een langer verblijf had fijn geweest, maar vermoedelijk vindt de onderwijsinspectie dat niet zo’n goed idee.

Wij waren eveneens blij met de keuze van de woonboot. Deze is goed en leuk ingericht en ligt op een rustig(er) deel van het park, iets wat wij als ideaal beschouwden.

souvenier

Ben jij al eens bij Center Parcs de Kempervennen geweest? En sliep je toen in een cottage of ook op een woonboot?

Meer bijzonder overnachten:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *