Zoek
Sluit dit zoekvak.

150 Hotels You Need to Visit before You Die (boek)

Voor op de bucketlist: 150 Hotels You Need to Visit before You Die

150 Hotels You Need to Visit before You Die is zo’n boek, dat je keer op keer door wil bladeren, om jezelf te verlekkeren aan al die prachtige overnachtingsplekken op de wereld.

50 Hotels You Need to Visit before You Die

Debbie Pappyn is reisjournaliste en schrijft voor diverse grote (internationale) bladen. Daarnaast runt ze de populaire blog Classe Touriste. Haar werk bracht haar naar talloze bijzondere hotels, hotels die je écht een keer moet bezoeken.

150 Hotels You Need to Visit before You Die

Waarom gewoon doen, als het ook bijzonder kan?

150 Hotels You Need to Visit before You Die The Chedi Oman

Ook OmniTraveler mocht meer dan eens het hoofd te rusten leggen in pracht van hotels. Aan de suite van The Westin Grand Berlin koester ik mooie momenten (ja dat is het hotel van de Jason Bourne film). Ook de suite het in onlangs geopende Hard Rock Hotel Amsterdam American is er een om niet snel te vergeten. Het Raffles, waar ik de iconische Singapore Sling aan de Long Bar dronk (terug te vinden in het boek), moet ik natuurlijk ook vermelden. Een van de mooiste hotels die ik ooit zag – en tot mijn vreugde heeft dit hotel ook het boek gehaald – is The Chedi in Oman. Als ik nog eens geld te veel heb, dan boek ik er direct een kamer voor een paar weken.

Kill your darlings

Uit een lijst van meer dan 1.000 bijzondere accommodaties moest de auteur de lijst terug brengen tot een boek met 150 unieke hotels. A hell of job, lijkt me. Probeer je – behalve het feit dat alle genoemde plekken fantastisch zijn – logica in de pagina’s terug te vinden, dan kom je bedrogen uit. Het boek is niet samengesteld op prijs of populariteit, maar puur op het feit of het bijzonder is of niet. Nou en dat zijn ze.

150 hotels die je moet bezoeken voordat je dood gaat

Van Afrika tot in Amerika

Op elk continent heeft Pappyn haar lievelingen bij elkaar gesprokkeld. Beginnend in Afrika, waarbij Elsa’s Kopje Lodge onze persoonlijke voorkeur geniet. In Amerika – waar ook het Caribisch Gebied beschreven wordt –  gaat ons hart sneller kloppen van Goldeneye op het fantastische eiland Jamaica. Als Asiaholic zijnde, gaat het hart van alle beschreven bestemmingen en accommodaties sneller kloppen. Omdat The Chedi al genoemd is, noteer ik voor dit werelddeel het Amansara hotel in Siemreap op het verlanglijstje.

Europa dan. Europa beslaat een groot deel van de 256 pagina’s. En hoe leuk? Sweets Hotels heeft een plekje verworven in het boek. Zelf sliep ik ook al eens in van de voormalige brugwachtershuisjes in Amsterdam. Daarom kies ik voor op de bucketlist 7132 House of Architects in Vals in het Zwitserse Graubünden uit.

Sweets Hotel Amsterdam Nederland

Het laatste deel van het boek, brengt ons naar Oceanie. Ondoenlijk om een keuze te maken in het voorgestelde aanbod in Australie, Frans Polynesië en Nieuw-Zeeland. Na heel veel heen en weer geblader valt de keuze op Longitude 131. Wat een pareltje.

150 Hotels You Need to Visit before You Die praktisch:

Het gevoel dat Debbie in haar voorwoord schrijft is zo herkenbaar. De gezonde spanning die je hebt, wanneer je de eerste keer de deur van je hotelkamer opent. Soms valt het tegen, maar dat kan ik me bij de 150 titels die in het boek staan niet voorstellen.

Het boek is voorzien van prachtige foto’s, en prettige (korte) teksten. Bovendien wordt bij elk hotel een (goede) reden gegeven waarom je juist hier heen moet gaan, voordat je zelf heengaat. Voor iedereen die geneugten des levens kan waarderen, is dit het ideale boek om een volgende reis uit te zoeken.

Titel: 150 Hotels You Need to Visit before You Die
Auteur: Debbie Pappyn
Omvang: 256 pagina’s
Uitgever: Lannoo
EAN 9789401458061
Prijs: € 25,99
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

Dit boek is de ultieme ‘bucketlist hotelgids’ en het vervolg op het succesvolle 150 Bars You Need to Visit before You Die en 150 Restaurants You Need to Visit before You Die.

Meer reisboeken

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *