Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hard Rock Hotel Amsterdam American, It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It)

Hard Rock Hotel Amsterdam American facade

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is geopend! In mijn geboortejaar zongen de Rolling Stones voor het eerst hun hit It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It). Dat is wellicht een goede omschrijving voor mijn voorliefde voor het Hard Rock Hotel.

It’s Only Rock’n’Roll

Toen in januari 2019 bekend werd gemaakt dat het statige American een Hard Rock Hotel ging worden, was dat voor sommigen even slikken. Schande werd er van gesproken. Een Rijksmonument inzetten voor zo’n type hotelketen. Zonde van het gebouw en vergelijkbare kreten vulden pagina’s van gerenommeerde dagbladen en minder gerenommeerde websites.

Was ik dan de enige die een gat in de lucht sprong toen ik het nieuws las? Ik dook in de artikelen en de comments. Correct me if I’m wrong maar ik kreeg sterk het idee dat de ‘klagers’ feitelijk niet op de hoogte waren van wat een Hard Rock Hotel inhoudt.

Na een verblijf in het Hard Rock Hotel in Thailand, Maleisië, Macau en Indonesië durf ik wel te stellen enig idee te hebben wat het concept is. It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It).

HRH Bali

But I Like It

Voor wie denkt dat Hard Rock Hotel Amsterdam American of welk ander Hard Rock Hotel dan ook enkel een schreeuwerige toestand is, heeft het mis. De reden dat ik terugkeer naar deze keten rust op drie waarden; vriendelijkheid, kwaliteit en service (niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde).

Het feit dat je vooraf weet dat je een prachtige kamer treft wanneer je de deur opent, dat spreekt me aan. Daarbij maakt het niet uit of je voor een standaard kamer, een familiekamer of een suite gaat. Alles is in de hotels waar ik verblijf altijd af. Tot in de puntjes.

De service en de kwaliteit van een goed sterrenhotel, maar dan minder stijf. Vriendelijk personeel, met een iets persoonlijkere touch dan in ketens in een vergelijkbaar segment. En dan zijn er natuurlijk nog de gitaren, kostuums en andere muziekgerelateerde zaken die de hotels opsieren en daardoor heerlijk anders dan anders zijn.

Hard Rock Hotel Amsterdam American Eden Hotels
Foto: Eden Hotels

Hard Rock Hotel Amsterdam American ademt muziek

Is het raar dat het American Hard Rock Hotel Amsterdam American is geworden? Als je het mij vraagt niet. Gelegen aan het Leidseplein. Omringd door Paradiso, De Melkweg, het DeLaMar Theater en de Stadsschouwburg. Het hotel is altijd al een plek geweest waar artiesten, hun fans en popjournalisten graag vertoefden.

Bovendien heeft Léon Dijkstra, algemeen directeur Eden Hotels en eigenaar van het American Hotel hart voor muziek. Hij maakte ooit deel uit van de studentenfeestband Hermes House Band, nog altijd bekend van hun mega coverhit I will survive. (En probeer nu maar eens dat la-lala-la-la-lalalalala uit je hoofd te krijgen.)

Hard Rock redde het American

Twijfel je nog steeds? Bedenk dan dat het feit dat het American Hard Rock Hotel Amsterdam American is geworden, het monumentale pand enkel goed heeft gedaan.

“Het was geen verbouwing om Hard Rock te worden, het werd Hard Rock juist vanwege die hoognodige verbouwing. “We moesten een andere aantrekkingskracht voor dit hotel creëren,” zegt Dijkstra (red. eigenaar van Eden Hotels), “om ons veel meer te onderscheiden van andere Amsterdamse hotels.” Bron: Parool 11 juni 2020

Toeval?

In juni 1993 ging ik naar mijn allereerste concert. Ik deed het gelijk goed en woonde het, thans legendarische, optreden van Guns N’ Roses bij in het Goffert park in Nijmegen.

Het is juni 2020 en ik verblijf een nachtje in het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het weekend dat Guns N’ Roses, één van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, naar Landgraaf zou komen voor hun allereerste concert op Pinkpop. De band zou komen, want we weten allemaal dat het evenement in 2020 geen doorgang vond (om alom bekende redenen).

cocktail Hard Rock Hotel Amsterdam American

Terwijl ik aan de bar van mijn cocktail nipt, vraagt de barman in welke kamer ik verblijf. ‘In die kamer heeft Slash ooit wel eens geslapen, samen met zijn vrouw en de kleine. Strenge vrouw hoor. Hij zat hier lekker aan de bar wat te drinken. Zegt ze; nog een wijntje en dan kom je naar boven. En hij deed het nog ook.’

Een nachtje Hard Rock Hotel Amsterdam American

Als je niet beter zou weten, zou je het bijna niet opmerken dat het American Hard Rock Hotel Amsterdam American is geworden. De fontein voor de deur, Bar Americain en Café Amercain ademen nog altijd dezelfde sfeer uit als toen het Jugendstil pand in 1902 werd opgetrokken.

Voor de voordeur, om de hoek van het Leidseplein, ligt een zwarte deurmat en siert aan een bescheiden Hard Rock logo de linkerzijde van de entree. De conciërge heet ons welkom, de check-in verloop soepel en vlot. Ons tijdelijk verblijf op de eerste verdieping wacht op ons.

Hard Rock Hotel Amsterdam American balkon badderen bad bad hotelkamer Hard Rock Hotel Amsterdam American amenities badkamer Hard Rock Hotel Amsterdam American

En die kamer (junior suite) stelt zeker niet teleur. Een pracht van een badkamer, een heerlijk bed, het kleine balkon met uitzicht over het Leidseplein. En dan de badkuip in een nis van de kamer. Zo tof.

We laten de kamer even voor wat deze is en gaan op ontdekkingstocht door het hotel. De GMT+1 lobby, de gym, Rock Royalty® lounge voor VIP gasten. De kostuums en gitaren van beroemde artiesten die door het hele hotel te vinden zijn. Een fraaie combinatie met de originele jugendstil details en glas-in-lood ramen uit vervlogen tijden. Het mag duidelijk zijn, ik hou er van.

Hard Rock Hotel Amsterdam American bar Americain Spa gym GMT +1 lobby

➡️ Wist je dat je ook gebruik kunt maken van het programma ‘The Sound of Your Stay’? Hiermee kun je een Fender-gitaar – compleet met versterker en koptelefoon – of een Crosley-platenspeler reserveren voor een geïmproviseerde jamsessie op je kamer. Deden wij niet – want a-muzikaal – maar voor het echte rock & roll gevoel hadden we dat misschien toch wel moeten doen.

The day after

Waar ik normaal mijn uren vol plan als ik Amsterdam bezoek, zo weinig deed ik tijdens mijn overnachting in het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Koffie drinken op het balkon van de kamer. Uren videoclips kijken op het grote bed. Dobberen in het bad met uitzicht op het Leidseplein. Rozig van het badderen in mijn badjas wijn drinken. Even in de Rock Shop rondsnuffelen. Een cocktail drinken in de bar, luisterend naar boeiende en bij tijd en wijle hilarische verhalen van de ober en de stamgasten aan de toog.

Geen musea, geen bezoek aan bezienswaardigheden, geen rondvaart of aapjes kijken in Artis. Enkel voor het diner verlaten we het hotel om direct na het dessert terug te keren naar de fijne kamer.

Cafe Americain ontbijt

De volgende ochtend word ik heerlijk uitgerust wakker, maar blijf nog even liggen. Het bed ligt simpelweg zo lekker dat opstaan lastig is. Toch heb ik een goede reden om mezelf en vriend uit bed te sleuren, namelijk ontbijt. Het pièce de résistance, de kers op de taart van ons verblijf in het Hard Rock Hotel Amsterdam American ontbijten in het iconische Café Americain.

Geheel gerenoveerd, opnieuw gemeubileerd, in volle glorie hersteld – compleet met de oude leestafel – een lust voor het oog. De tafel wordt gevuld met allerhande lekkers. Zo wil ik altijd wel mijn dag beginnen.

Hard Rock Hotel Amsterdam American praktisch:

Het mag duidelijk zijn dat wij genoten van ons verblijf in het Hard Rock Hotel Amsterdam American.

  • Behalve de service en kwaliteit is de locatie van het hotel ook geweldig.
  • Ideaal te combineren met een concert of voorstelling in Paradiso, De Melkweg, het DeLaMar Theater of de Stadsschouwburg.
  • Op steenworp afstand van het Vondelpark en het Rijksmuseum.
  • Andere populaire bezienswaardigheden in de buurt van het Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn het Van Gogh Museum, de Heineken Experience en het Moco Museum.
  • Luchthaven Schiphol ligt op 13 km van het hotel.
  • Hard Rock Hotel Amsterdam American is er ook voor de zakelijke reiziger. Vergaderruimtes en andere faciliteiten zijn aanwezig.
  • Meer info omtrent de kamers, faciliteiten en overnachtingsprijzen lees je na op de website van het hotel.

📍 Hard Rock Hotel Amsterdam American, Leidsekade 97, 1017 PN Amsterdam

Meer Amsterdam:

ansichtkaarten amsterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *