Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Terschelling tot Timboektoe | 25 x met je kind op avontuur

Waar ga je naar toe? Van Terschelling tot Timboektoe!

Van Terschelling tot Timboektoe is een (h)eerlijk boek. Auteurs Claartje en Ilona laten je zien dat reizen – ja met kinderen – kan. En nog eens leuk is ook! Beschouw het als het handboek voor alle (potentiële) reislustige gezinnen.

Onzin

Van de reactie; “maar daar hebben je kinderen toch niets aan…” moeten de schrijfdames niet weten, wanneer het gaat om reizen met het gezin. Een mening die ze – in het boek – met niet minder dan 19 andere reislustige ouders én kinderen delen. Wanneer langs de eventuele beren op de weg kijkt, ontdek je vanzelf wat een verrijking reizen is, voor ouder en juist voor het kind.

Review Boek Van Terschelling tot Timboektoe

➡️ Check ook de Facebook groep die Claartje startte: Reislustige ouders

Van Terschelling tot Timboektoe

Dat je altijd dichtbij het vertier moet zoeken wanneer het klein spul meegaat, is eveneens een vlieger die niet opgaat in dit boek. Daarentegen hoef je ook niet noodzakelijkerwijs ver weg te gaan om spannende avonturen te beleven. De titel van het boek is niet voor niets Van Terschelling tot Timboektoe.

Op het genoemde Waddeneiland komt de bolderkar goed van pas, terwijl in Noors Lapland een hondenslee het vervoermiddel is tijdens de reis. De reizende gezinnen trekken over de gehele aardkloot en schuwen daarbij geen enkele – bijzondere – vorm van vervoer.

Een heel jaar rond

Het boek geeft je niet alleen een inkijkje in de gemaakte trips van de verschillende gezinnen, het geeft je ook advies. Welke bestemming kun je het beste in welke maand bezoeken. Of wat is een rustige lunchplek in Marrakesh en hoe hou ik de kids bezig tijdens een lange autorit als ik op de bonnefooi door Slovenië reis?

Verwacht echter geen voorgekauwde lijstjes die je af kunt vinken, maar reis mee met de gezinnen die hun persoonlijke verhalen op vermakelijke wijze met je delen.

Van Terschelling tot Timboektoe praktisch:

Van Terschelling tot Timboektoe leest gemakkelijk – als een travelblog – weg. Het ideale cadeau voor die vriendin die twijfelt of ze een kindvriendelijke vakantie zal boeken of toch graag de manier van reizen voorzet voordat ze mama werd. Help haar en geef haar dit boek, ze zal je er dankbaar voor zijn.

Van Terschelling tot Timboektoe

Titel: Van Terschelling tot Timboektoe – 25 x met je kind op avontuur
Auteurs: Ilona Annema & Claartje Schouten
Uitgeverij: TerraLannoo
Omvang: 208 pagina’s
ISBN: 978 90 8989 803 6
Prijs: € 20,99
Verkrijgbaar: In de boekhandel of Bol.com

Meer Family Travel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *