Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Reisspellen voor kids (en volwassenen)

Travel light is mijn credo. Ja, ook sinds ik met een kleine meid reis. “Maar een kind moet toch wat te spelen hebben tijdens de vakantie…..,” hoor ik je denken. Klopt, daarom de leukste (kleine) reisspellen die ons kleutermeisje in haar bagage heeft.

Smartgames

Reisspellen
Van alle reisspellen, vind ik de smartgames, denk ik, wel het leukste. De score binnen ons huishouden staat op dit moment op twee, maar het is niet ondenkbaar dat er meerdere zullen volgen. Persoonlijk vind ik de pinguïn variant leuker dan het Ark van Noah spel. Bij beiden dien je strategisch na te denken om het spel tot de juiste oplossing te brengen. Er zijn 48 levels en ik verzeker je, dat is lang niet altijd kinderspel.

Reisspellen: Dier op dier versus Story Cubes

Reisspellen
Dier op dier is een klein doosje uit de collectie van Haba spellen. Dieren stapelen is moeilijker dan het op het eerste oog lijkt. En dan de Story Cubes, ik zag ze ooit in een inflight magazine staan en bestelde online (later bleken ze ook bij mijn boekhandel te koop te zijn, maar goed). Het leuke hiervan is, dat een verhaal niet gek genoeg kan zijn. Je rolt de dobbelstenen en vangt je avontuur aan met: “In een land hier ver vandaan,” of de klassieker “Er was eens….”

Vliegende Tijger

Reisspellen
Soms vergeet ik wel eens dat er in Breda een filiaal van de Scandinavische winkelketen Flying Tiger is. Net voor aanvang van de meivakantie liep ik naar binnen en ontdekte er deze twee leuke reisspellen. Fingerkludder is niets minder dan good old Twister, maar dan voor je vingers. Hilarisch!

Het vierkantje met de kleurtjes is een goedkope variant van Simon, een spel uit de jaren ’70. Mijn oude buurmeisjes hadden een grote variant. Uren kon ik er mee spelen. Het idee erachter. Simon speelt een deuntje, jij onthoud het en speelt het na. (Enige nadeel: het werkt op batterijen en daar houd ik niet zo van – maar de nostalgie won het van de bezwaren)

Reisspellen: Journey Buddies

Reisspellen
De boekjes van Journey Buddies kocht ik een paar jaar geleden op de luchthaven van Bangkok. Een boekje vol fun, raadsels, stickers én een spel! (er zitten ook nog een paar potloodjes bij) staan garant voor uren speelplezier.

Neem jij reisspellen mee op vakantie (voor jezelf of je kinderen) en kende je deze leuke spellen al?

Meer reistips:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Wat leuk om hier eens een blogpost aan te wijden. Wij nemen meestal iets van Electro mee (ken je dat?). Dat is lekker klein en mijn peuters vinden het super leuk om te doen. Simpele legpuzzels vinden ze ook mooi.
    Voor onze lange reis wil ik kijken of Uno junior iets is. Een spel wat wij zelf ook leuk vinden om te spelen.
    Maar de grote favoriet van de kids blijven toch digitale spelletjes op de iPad. 😉

    1. Hi Marlieke, ons meisje doet eigenlijk niets op/met Ipad/tablet. Wil ik graag zo houden, kan tie op reis ook niet stuk gaan of de batterijen op raken

  2. Super leuk, wij zijn dol op spellen! Dank je voor de tips! Nog een aanvullende; wie ben ik reis editie. Onze dochter van 3 en zoon van 4 hebben het heel wat gedaan op wachtmomentjes in Bali!

  3. Leuk item. Ik denk altijd aan het meenemen van buitenspelletjes (jeux de boule, badminton en kubb), maar ik vergeet de binnen en (avond) spelletjes altijd. Dat terwijl mijn kinderen wel graag kroko loco, monopoly en memorie spelen. Eén van jou tips ga ik misschien ook wel proberen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik altijd voor ieder kind 1 iPad meeneem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *