Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bungalow vakantie met de kinderen, zo kies je een fijn verblijf

Bungalow Landal Zutendaal

Waarom kiezen voor een bungalow met kinderen

Sinds de komst van onze dochter (2010)  kiezen wij regelmatig voor een vakantie in een bungalow*. Waarom? In tegenstelling tot een hotel, kun je eten wanneer je wilt. De auto (dikwijls) tot naast de accommodatie parkeren. Niet geheel onbelangrijk, wanneer het kinderbedtijd is, heb je – gelukkig – nog een woonkamer waar je de rest van de avond door kunt brengen. Dat gaat je in een hotel niet lukken. Nou zijn er talloze bungalowparken, hoe weet je nou welke geschikt is voor een verblijf met kinderen. Een paar praktische zaken op een rijtje:
* Er staat overal bungalow, maar er kan net zo goed, chalet, stacaravan of vakantiehuis(je) staan, natuurlijk

De ideale bungalow

De ideale bungalow, dat klinkt net als de ideale schoonzoon. Bestaat die wel? Iedereen stelt immers andere eisen aan zijn of haar vakantie en bijbehorend verblijf. Toch, veranderen je wensen, zodra je het predicaat papa en/of mama opgeplakt krijgt. De volgende zaken zijn toch wel handig om in je bungalow aanwezig te hebben, wanneer je een kleine bij je hebt.

Bungalow eisen voor een verblijf met de allerkleinsten

Bungalow vakantie Luxemburg
Toen ons meisje, echt nog maar een klein meisje was, bracht een van onze eerste vakanties naar Luxemburg. Een luxe stacaravan wachtte geduldig op onze aankomst. Man, wat zeulden we een hoop mee. Niet alleen luiers, melkpoeder en speelgoed verdween in de kofferbak, de halve babykamer ging op reis (althans voor mijn gevoel) Ons eigen babybedje is een van die dingen, waarvan ik direct van zei: ” Dat doen we volgende keer anders.”

Want waarom zou je niet gewoon voor gemak kiezen? Dat deden we dan ook, tijdens ons verblijf aan de Belgische kust. Alles was daar aanwezig. Heerlijk!
Bungalow vakantie Belgische kust

Check of het volgende aanwezig is in de bungalow in de leeftijdcategorie 0 – 2 jaar

 • Kinderbedje
 • Kinderstoel
 • Traphekje
 • (eventueel) Box
 • (eventueel) Aankleedkussen
 • (eventueel) Babybadje
 • Magnetron op de fles op te warmen
 • Beveiligde stopcontacten
 • Omheining om de bungalow

leeftijdscategorie 1-4 jaar

Wanneer je kroost ouder is, gaan ze zelf eten. Servies dat tegen een stootje kan is dan wel zo fijn. Tijdens ons eerste bezoek aan Landal (Landal Kasteeldomein de Cauberg), kon ons dametje genieten van haar maaltijden geserveerd op Nijntje servies.
Bungalow vakantie Landal Cauberg Valkenburg

 • Kindvriendelijk servies

Eisen voor klein en groot

Goed dan hebben we de bungalow gecheckt. Alles aanwezig wat jij belangrijk acht? Dan ben je er nog niet. Het park zelf is uiteraard minstens zo belangrijk. De tijd van middagdutjes ligt inmiddels achter je. Je kind wil op ontdekking uit. Wat is er buiten de muren van de bungalow? Een kidsclub, een zwembad, een kindvriendelijk restaurant. Het zijn allemaal zaken die je verblijf kunnen maken of breken.

Bungalow vakantie Landal Brandnertal Oostenrijk Bollo Club

Wensenlijstjes om rekening mee te houden

 • Kidsclub / animatie
 • Zwembad (met baby/peuterbad)
 • Restaurant / cafetaria ingesteld is op kinderen

Tip voor de papa’s en mama’s

 • Investeer in luxe voor jezelf

Ligt het binnen je budget, kies dan voor opgemaakte bedden bij aankomst, of koop je eindschoonmaak af.
Tip: Wat ook erg fijn is: een ontbijtservice. Want zeg nou zelf, papa’s en mama’s hebben het het hele jaar al druk genoeg. Bij Landal Brandnertal in Oostenrijk maakten wij van deze service gebruik. Een dikke aanrader. Er zijn ook parken waar je een BBQ (pakket), Gourmet schotel of andere maaltijden aan de deur kunt laten bezorgen.

Bungalow vakantie Landal Brandnertal Oostenrijk ontbijtservice

De omgeving van je bungalow

Tenslotte, ook niet geheel onbelangrijk. Wat is er in de omgeving van je bungalow te doen? En sluit dat aan bij de leeftijd van je kinderen? De ene keer kiezen wij voor een bezoek aan de dierentuin, een andere keer fietsen we op een railbike of maken een (winterse) wandeling in de omgeving van het park.
Bungalow Vakantie Gaia Zoo
Maredsous railbike header
Wintersport Oostenrijk Landal Brandnertal

Kies je bungalow

Nu je weet waar je op moet letten, is de keuze aan jou. En zoeken/boeken is niet moeilijk. Vind je bungalowpark bij BungalowSpecials, prik een datum, en laat het grote genieten beginnen. Veel plezier!

Fijne plekken:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

 1. Wij kamperen meestal behalve in de herfstvakantie, dan huur ik vaak een huisje. En dat vind ik maar wat luxe dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *