Zoek
Sluit dit zoekvak.

Soloreis Azië, Oceanië & Zuid-Amerika | 1 jaar, 164 bestemmingen

1 jaar, 164 bestemmingen - Een soloreis door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika

Soloreis iets voor jou? Carmen deed het

Soloreis te maken? Of heb je wellicht al eens een lange backpackreis gemaakt? In beide gevallen raad OmniTraveler je graag het boek 1 jaar, 164 bestemmingen – Soloreis door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika aan. Voor de een een inkijkje wat je te wachten staat tijdens een dergelijke reis voor de andere een feest der herkenning.

De soloreis van Carmen

Carmen een twinty-something zegt haar eerste job in de grote mensen wereld en haar familie vaarwel om voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Zal ze kunnen aarden in de backpackers scene in Bangkok, de allereerste bestemming van haar soloreis? Lukt het om haar weg – letterlijk en figuurlijk – te vinden, nu ze op zichzelf aangewezen is. Met een mobiele telefoon, een lokale simkaart en haar favoriete app Maps.me komt ze een heel eind.
Bovendien weet ze zich te omringen met (Nederlandse) reizigers en haakt er af en toe een vriendin of familie aan gedurende de reis.

Dat reizen iets anders is dan op vakantie gaan, leer je snel genoeg als je met Carmen meereist op haar avontuur door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika. Wars van tourtjes krabt onze protagonist zich af en toe toch even achter de oren of een soloreis nu wel zo’n goed idee was. Het begint al goed wanneer ze haar hangslot voor de bagagekluis in Bangkok niet onder controle heeft. Ook op momenten dat ze vertrouwend op een app op haar telefoon een trekking maakt, zorgt voor zorgwekkende momenten.

Omdat er nu eenmaal geen water uit de kraan komt, is budgetteren een heikel punt, want is Azië eigenlijk wel zo goedkoop? Nieuwe vrienden maken is leuk, maar ook als je twee dagen later opnieuw dezelfde vragen met evenveel enthousiasme moet beantwoorden en interesse moet veinzen in de ander?

Azië

Reis mee

Wil je genieten van al het moois dat Zuidoost Azzie te bieden heeft? Natuurlijk! Zo ook Carmen, die eenmaal haar draai als backpacker gevonden heeft, onophoudelijk de sfeer, de landschappen en de ervaringen van het continent als een spons opzuigt.

In de winterperiode naar Australië en Nieuw-Zeeland, volgens Carmen een goede beslissing. Ook al vriezen een paar keer haar tenen bijna aan elkaar vast, er zijn weinig toeristen te bekennen en de prijzen liggen laag. Dubbel win.

Tijdens haar avonturen in Zuid-Amerika leert ze Spaans bij een gastgezin in Peru en maakt toffe hikes. Toch merk je als lezer dat Carmen reismoe begint te worden. Opgeven, het komt even in haar op, maar doorzetten is het credo. Na bijna een jaar uit haar rugzak leven, is het tijd om terug te keren naar Nederland. De spullen kunnen uit haar rugzak, maar wat een mooie bagage heeft ze voor de rest van haar leven.

Zuid Amerika

1 jaar, 164 bestemmingen – Een soloreis door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika praktisch:

Verwacht niet de uitvoerige beschrijvingen van ontberingen in Azië zoals in de klassieker Backpack van Emily Barr, daarvoor is het boek teveel een persoonlijk verhaal en geen roman. Wie mee wil genieten van Carmens avonturen, haar, zo nu en dan, onhandige acties en bij tijd en wijle een vleugje heimwee, dan zit met de aanschaf van dit boek gebakken. Het lees gemakkelijk weg en kent voor de reizigers onder ons talloze aha erlebnis momenten.

Zet je telefoon voor een paar uur op flight modus, zet een grote pot thee of schenk jezelf, net als Carmen, een goed glas wijn in en duik in het boek. Eenmaal begonnen, wil je het niet meer wegleggen.

Titel: 1 jaar, 164 bestemmingen – Een soloreis door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika
Auteur: Carmen Schuurman
Omvang: 218 pagina’s
Uitgever: Boekscout
ISBN 978-94-643-1097-9 / 9789464310979
Prijs: € 20,99
Verkrijgbaar: via de website van de uitgever of op Bol.com

boek 1 jaar, 164 bestemmingen carmen schuurman1 jaar, 164 bestemmingen - Een soloreis door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika Carmen Schuurman

Lees ook

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *