Zoek
Sluit dit zoekvak.

Backpackers literatuur | Hilarisch herkenbaar!

Deze backpackers literatuur mag in geen enkele rugzak ontbreken

Geen idee of het woord officieel bestaat, maar deze boeken behoren, wat mij betreft, tot de ultieme backpackers literatuur. Wanneer je gaat backpacken bestaat je reis niet louter uit toffe dingen. Wachten, uren wachten op de bus, de boot, het vliegtuig zijn onderdeel van het avontuur. Verder breng je menig uur door aan boord van zojuist beschreven vervoermiddelen. Hoe fijn is het dan om even weg te duiken in een boek. Een boek over backpackers natuurlijk.

Backpacker Daan

Backpackers literatuur backpack backpacker Daan
Als er iets ultieme backpackers literatuur is, dan is het wel Backpacker Daan. Het boekwerkje verscheen reeds in 2002 en is de voorloper van de hedendaagse reisblog. Daniëlle Schouten – ja het betreft een meisje – neemt je mee op haar avontuur door Zuidoost Azië en Australië. Ze valt, krabbelt op, maakt vrienden, zoekt werk en beleeft de Olympische Spelen van Sydney van zeer dicht bij.
Haar site www.backpackerdaan.nl is helaas al geruime tijd uit de lucht. Vlak na haar avonturen was ze spreker op de Vakantiebeurs, Daan was een heuse celeb in die tijd.

Backpackers literatuur: Backpack

Backpack van Emily Barr is ook zo’n klassieker op het gebied van backpackers literatuur. Het eerste exemplaar dateert uit 2001. Een tijdperk waarin e-mail nog geen gemeengoed is en social media zijn intrede nog lang niet had gedaan. Een verhaal over wildebras Tansy die, totaal onvoorbereid (want haar vriend laat haar kort voor aanvang van de reis barsten) zich in een reis stort. In het begin haat ze Azië en het backpackersleven dat ze tegen wil en dank leeft. Totdat ze haar soulmate ontmoet. Echter wordt het prille geluk wreed verstoort door een geheimzinnige moordenaar die haar route (b)lijkt te volgen….
Backpacker literatuur Het strand Ben je ervaren

Backpackers literatuur: Het Strand

Ook al heb je het boek niet gelezen, weet je waar dit verhaal over gaat.  Dankzij de verfilming van het werk met in de hoofdrol Leonardo di Caprio.

Reis je door Thailand dan is Het Strand (The Beach) van Alex Garland verplichte kost op je backpackers literatuur lijst. Richard is een verveelde – type been there, done that – seen it all – backpacker met een niet te stillen honger naar avontuur. En avontuur krijgt hij. Samen met Etienne en Françoise ontdekt hij hét strand. Het walhalla voor iedere reiziger. Een droom of eerder een nachtmerrie?

Backpackers literatuur: Ben je ervaren?

Ik maakte de fout dit boek in de trein te lezen. Een combinatie van nieuwsgierige en geïrriteerde medereizigers tot gevolg. Niet lachen is simpelweg geen optie wanneer je het verhaal Ben je ervaren leest.
Liz en Dave reizen door India. Echter hebben beiden totaal andere redenen om de cultuur shock van hun leven aan te gaan. Liz wil haar spirituele zelf ontdekken. Dave zou graag iets geheel anders (van Liz) ontdekken. Hetgeen Dave nastreeft blijkt een utopie. Wat hij wel ontdekt is dat backpacken door India alles behalve een goede keuze was. De hitte, het eten, de mensen. Dave haat het!

Meer leesvoer

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

    1. Hi Isabel, Backpacker Daan heeft intussen een baan en reist niet meer. Haar boek kun je wellicht nog ergens tweedehands op de kop tikken, haar site is al jaren uit de lucht…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *