Zoek
Sluit dit zoekvak.

Handboek voor de Soloreiziger | Alleen op pad? Simpel!

Handboek voor de Soloreiziger

“Of je nu voor een once-in-a-lifetime reiservaring gaat of een snelle citybreak, met Lonely Planet’s Handboek voor de soloreiziger maak je je reisdromen waar, helemaal alleen.”
Handboek voor de Soloreiziger 10 lessen

Handboek voor de Soloreiziger voor iedereen (die in zijn uppie) op reis gaat

Het Handboek voor de Soloreiziger verschijnt eind februari (2018) op de markt. Een handig handboek voor iedereen met een wild kloppend reizigershart, maar speciaal voor hen die er solo op uit (willen) trekken. Naast talloze tips, barst het boek bijna uit zijn kaft van de prachtige sfeerfoto’s van bestemmingen over de gehele wereld. Hoewel het boek zich richt op de soloreiziger zijn heel veel tips ook ontzettend nuttig wanneer je met twee of meer reist.

Twee is anders dan alleen

Handboek voor de Soloreiziger tips
Met tweeën reizen is toch anders dan enkel jezelf als reisgezelschap. “Natuurlijk,” hoor ik je denken. Echter heb ik het niet over de emotionele kant van het reizen. Zoals samen mooie – en minder leuke – dingen kunnen delen, maar ook over praktische zaken. Het boek geeft je handvatten waar je anders wellicht niet zo snel bij stil zou hebben gestaan. Wat als je bankpas ingeslikt wordt? Geen reismaatje dat je wel even wat knaken voorschiet. Bij soloreizen komen toch net iets meer voorbereidingen kijken dan een trip met een gezelschap.

Mocht je ondanks alle toffe dingen die je meemaakt tijdens het reizen opeens toch wat eenzaam voelen. Geen paniek. Pak het Handboek voor de Soloreiziger erbij en leer een paar trucs om het probleem te verhelpen.

Waarom solo? Het Handboek voor de Soloreiziger legt uit

Handboek voor de Soloreiziger Waarom Solo
In het boek geven ervaren soloreizigers advies hoe je je route uitstippelt, je budget plant, andere mensen ontmoet en veilig, gezond en gelukkig blijft! Maar waarom zou je wel of niet individueel op pad gaan? Ik vroeg een aantal fervente reizigers naar hun ervaringen en meningen:

Jacomijn

Jacomijn is politieagent in Almelo, vrijgezel en reist solo. De reislustige agente ziet er eigenlijk enkel voordelen aan het solo reizen. Online schrijft ze veel over de (vele) reizen die ze maakt, zo vind ze gelijkgestemden. In haar artikel dat ze eens schreef over alleen reizen geeft ze aan: “Ik ben op mijzelf aangewezen en als het niet lukt heb ik dat zelf niet goed gedaan. Ik leun niet op een ander en blijf dus ook niet met irritatie zitten.”
➡ Lees hier haar artikel Ja, ik reis alleen

Jenny

Jenny is docent en reist afwisselend met haar partner en solo. Van de keren dat ze in haar eentje eropuit trok, leerde ze waardevolle lessen. “Ik leer vertrouwen op mijn nieuwe ik. Soloreizen maakt me sterker.”
➡ Lees hier het artikel van Jenny: Wat ik leerde van soloreizen

Karlijn

Karlijn is Freelance copywriter en ziet zowel de voor- als de nadelen van alleen op reis gaan in. “Ik vond het vervelend dat ik bij niemand mijn verhaal kwijt kon” is een van de keerzijden voor haar van het solo reizen.
➡ Wil je weten wat ze als de voordelen beschouwt? Lees dan haar artikel: Alleen op reis: Wat vind ik ervan?

Lucretia

Lucretia is Sales Office & Event Coördinator en reisde solo door Cambodja.
➡ Lees haar reisverslag hier

Handboek voor de Soloreiziger Praktisch

Titel: Handboek voor de Soloreiziger
Samengesteld door: Sarah Reid
Omvang: 168 pagina’s
ISBN: 9789401447034
Prijs: € 17,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Meer boekentips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *