Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het grote gratis op reis boek voor de budgetbewuste reiziger

Is dit te mooi om waar te zijn? Zijn de tips uit Het grote gratis op reis boek echt gratis?

Het grote gratis op reis boek is de ultieme geldbesparende reisgids. Dat klinkt interessant. Deze Lonely Planet gids voor de budgetbewuste reiziger biedt je tips voor reizen die (weinig of) niets kosten.

Het grote gratis op reis boek

Op de voorzijde van het boek prijkt: “Waarschuwing bevat talrijke geneugten des levens”. Graag wil ik er aan toevoegen: “Pas op voor een aantal tips dien je nog altijd je portemonnee te trekken”. Is dat erg? Nee. Echter voor wie zich al zonder duiten door het buitenland zag reizen, goed om te weten.
Het grote gratis op reis boek

Beleving

Tom Hall schrijft in zijn voorwoord over zijn reis naar Marokko. Een trip met zijn kinderen, een trip waarbij alle zintuigen op scherp staan. Een bezoek aan het Djemaa el-Fna is het lijdend voorwerp. Een bekende markt in Marrakesh. Een plek waar zo veel gebeurd dat je er duizelig van wordt. Juist zulke momenten blijven je langste bij van een reis. De beleving, een bijzondere ervaring. Een onderdeel van je trip, dat niets kost maar wat reizen onbetaalbaar maakt.

Van Afrika tot aan Amerika

Met het gedachtegoed van Tom Hall schreef een team van gespecialiseerde auteurs een stevig boekwerk van ruim 300 pagina’s. Van Afrika tot aan (Latijns)Amerika, maar ook Europa, Azië en Oceanië, geen een continent heeft geheimen voor de schrijvers van het grote gratis op reis boek.
Het grote gratis op reis boek Singapore

Azië

Meteen nadat ik het boek uit de brievenbus heb gehaald en de verpakking verwijder, blader ik als Asiaholic automatisch direct naar de tips voor Azië.
Ik glimlach wanneer Golden Mount in Bangkok als tip voorbij zie komen (ik zette deze plek eerder in mijn lijstje van vijf favorieten in Bangkok). Dwalen door Hutongs van Beijing is ook een goede tip en bijzondere ervaring. Het vreemde Haw Par Villa (dat ik noemde in dit artikel over Singapore, de stereotypen voorbij) heeft eveneens een plaatsje bemachtigd in de lijst met gratis to do dingen in Singapore.
Het Grote Gratis op Reis boek Las Vegas

Conclusie

“Lonely Planet-gids voor de budgetbewuste reiziger Deze gids biedt je onbetaalbare tips voor reizen die weinig of niets kosten. Met informatie over de mooiste natuurervaringen in Afrika, wandelingen door Oosterse souks, langs paradijselijke stranden en door de mooiste duinen van Namibië, carnaval in Rio tot picknicken in de Jardin de Luxembourg in Parijs. Tips voor eten en drinken voor een prikje en voor gratis of goedkoop transport. Kortom de ideale gids voor de reiziger die koste wat het kost zijn budget onder controle wil houden en rijke reiservaringen paart aan betaalbare prijzen”.Bron: Achterflap boek

Als je het niet erg vindt dat je op sommige plekken je lokale valuta moet laten wapperen, is dit boek een bron vol leuke adresjes en weetjes. Behalve dat je goedkoop uit bent, kom je met deze tips op plekken in de stad waar je waarschijnlijk anders nooit gekomen was.

Het grote gratis op reis boek praktisch

Titel: Het grote gratis op reis boek – De ultieme geldbesparende reisgids.
Auteur: team van gespecialiseerde auteurs ter plaatse
Omvang: 304 pagina’s
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401437233
Prijs: € 19,95
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Dat klinkt super leuk!! Zijn het echt de toeristische tips of zitten er ook tips van en door locals tussen?

    1. Hi Claire, veel must see plekken aangevuld met een tips van de auteurs die in de steden/regio’s wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *