Search
Close this search box.

Singapore de stereotypen voorbij. 5 x hidden gems in de stad

Singapore de stereotypen voorbij bewijst dat het ook anders kan. Singapore is duur, Singapore bestaat enkel uit hoogbouw, een concrete jungle, Singapore is saai. Driewerf fout. Singapore is meer dan de hoge kantoor- en hotelgebouwen, ik neem je mee naar plekken in de stad die je doen verbazen. Groene plekken, betaalbare plekken en bijzondere plekken. Ga je mee?

Singapore de stereotypen voorbij: The Pod

Overnachten in Singapore kan een behoorlijk gat in je reisbudget slaan als je niet oppast. Voor wie liever niet in een aftands guesthouse slaapt, maar ook zijn Singapore Dollar niet graag aan de receptie van een duur hotel achterlaat, kiest voor The Pod.

The Pod omschrijft zichzelf als een Boutique Capsule Hotel. Op Beachroad is het even zoeken naar de voordeur. Eenmaal binnen helpt een goedlachse jongen bij de receptie me snel aan mijn sleutel, WiFi code en een handdoek. Het bed in mijn capsule is reeds opgemaakt en voorzien van een tafeltje, kleerhangers en een stopcontact. Mijn bagage gaat afgesloten onder mijn bed, het rolgordijn trek ik naar beneden. Welterusten.
Singapore, sterotypen voorbij
↪ Lees meer over mijn overnachting @ The Pod (incl. kortingscode)

Singapore de stereotypen voorbij: Pulau Ubin

Wilde apen, plantages vol bananen, verlaten tempels, lotusvijvers, mangrove bossen, vlinders vol kleurenpracht en een reeks aan tropische vogels. Dat had je vast niet verwacht bij een bestemming als Singapore. Vanuit het hartje van de stad laat ik de hectiek achter me en trek er op uit naar het groene, ongerepte Singapore, naar Pulau Ubin. Een korte boottocht van het vaste land naar het eiland maakt een wereld van verschil.

Het is nauwelijks te bevatten dat ook dit een stukje van Singapore is. Stap op de fiets of trek de veters van je wandelschoenen stevig aan, gooi zonnebrand en muggenspray in je tas en geniet van dit ongerept stuk natuur nabij de luchthaven.
Singapore stereotypen singapore-stereotypen-pulau-ubin-bloem singapore-stereotypen-pulau-ubin-boot singapore-stereotypen-pulau-ubin-fietsverhuur singapore-stereotypen-pulau-ubin-uitzicht

Hawker Centre

In Singapore, is eten, of zoals de locals zeggen, makan, meer dan een levensbehoefte. Het is haast een nationale obsessie, een passie, een manier van leven. Dompel jezelf onder in een van de vele hawker centra van de stad en je begrijpt waarom men hier elkaar groet met “Heb je al gegeten,” in plaats van hallo te zeggen.

Voor een goede en betaalbare maaltijd vlei je jezelf neer op een van de vastgeschroefde picknickbanken in de vele foodcourts die Singapore rijk. Nasi Lemak, Tian tian Hainan kip, saté, dumplings, kies wat je lekker vind. Struin de vele stalletjes af en stel je eigen menu samen. Eet smakelijk!
Singapore stereotypen singapore-stereotypen-hawker-centre-sapjes singapore-stereotypen-hawker-centre-self-service singapore-stereotypen-hawker-centre
↪ Trek gekregen? Lees hier over meer smakelijke hotspots in Singapore

Singapore de stereotypen voorbij: Haw Par Villa

“Er was eens…” Of eigenlijk er waren eens twee broers uit Myanmar. Het lijkt wel een sprookje, maar dat is het niet. De Aw broeders verdienden in de jaren ’30 goed geld met de verkoop van tijger balsem. De verworven rijkdom deelden de heren graag met de gemeenschap, derhalve stelde zij hun tuin beschikbaar als park. Niet zo maar een park, een park vol beelden die de bezoeker kennis bijbrengt over Chinese waarden en normen.singapore-stereotypen-haw-par-villa-entree
Singapore Har Paw Village singapore-stereotypen-haw-par-villa-hel haw-par-villa-monnik haw-par-villa-overzichtWanneer ik de metrohalte verlaat, springt de schreeuwerige entree direct in het oog. Potsierlijke Boeddha beelden, wisselen tafrelen van dood en verderf af met namaak panda’s en half vergane betonnen bankjes. Het ooit zo populaire park heeft het in de loop der decennia af moeten leggen tegen concurrenten op Sentosa eiland. Universal Studios, Madame Tussauds, ze deden deze plek vergeten. Echter voor een ongepolijst stukje Singapore is Haw Par Villa the place to be.

Tiong Bahru, het ‘echte’ Singapore

Art-deco huizen, waanzinnig populaire eet- en koffietentjes, een stukje van het ‘echte’ Singapore uit vervlogen tijd.
Locals en expats zijn het er over eens Tiong Bahru is de plek waar het op dit moment allemaal gebeurd. Naast fraaie boekwinkels en galerieën in oude Chinese shophouses, raad ik je aan een korte pauze te nemen tijdens je ontdekkingstocht door de wijk, bij Tiong Bahru Bakery. Beroemd om de perfecte croissants die er dagelijks vers gebakken worden.

Wip tevens binnen bij Hua Bee, overdag een traditionele kopitiam (Aziatisch koffiehuis) sinds 1940, ’s avonds een hippe eettent. Het zogeheten “hoefijzer blok” zal het hart van menig architectuur liefhebber sneller doen kloppen. Bezoek Tiong Bahru nu, straks ontdekt iedereen de charme van deze wijk.
tiong-bahru-huizen tiong-bahru-boekwinkel Tiong Bahru

Dit artikel verscheen eerder in TRAVELBOOK – Het magazine voor en door reizigers nr. 01 (september 2016)Singapore TRAVELBOOK

↪ Eerste keer in Singapore? Lees dan mijn tips voor first-timers

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *