Ik hou van Bangkok, daarom deel ik de plekken in de stad die mij aanspreken. Kortom 5 x favoriet in Bangkok. Waar valt jouw keuze op?

Love it or hate it

Bangkok, love it or hate it! Ik hou er van, ook al was het in 1999 geen liefde op het eerste gezicht. Bangkok een parel in de Oriënt? Dat moet ieder voor zich beslissen. In elke hoek van de stad vind je een klooster, lokale marktjes liggen op steenworp afstand van toeristische trekpleisters. Winkelen kun je eindeloos, variërend van dubieuze kwaliteit funshirts in het MBK shopping mall tot dure designmerken in het Siam Paragon complex. Ja, de Thaise hoofdstad is druk, lawaaierig en soms ook vies, maar wanneer je neerstrijkt in een van de vele parken lijkt de hectiek mijlen ver bij je vandaan.

Favoriet in Bangkok: Romaneenart Park
Romaneenart_Park_ThailandRomaneenart_Park_Thailand

Grote broer Lumpinipark is groter en bekender, daarom des te leuker eens een kijkje te nemen in een van de vele andere parken die Bangkok rijk is.

Dichtbij de Giant Swing en Wat Suthat is het Romaneenart Park het enige niet-ceremoniele park in de oude stad. Het is gelegen op het terrain van een oude gevangenis, waarvan je nog een muur in het park terug kunt vinden, even als een oude bewakingstoren. De vele fonteinen en waterpartijen houden het park, midden in de stad, lekker koel. Je vind dit park bij Siriphong Road, die loopt van Wat Suthat naar de Pahurat Textile Market in het gedeelte in Bangkok dat ook wel Little India genoemd wordt, op een boogscheut van Chinatown vandaan.

Favoriet in Bangkok: Wat Intharawihan
Wat_Intharawihan
Wat_Intharawihan

Wat Pho is indrukwekkend, Grand Palace groot en Wat Arun misschien wel de mooiste tempel in Bangkok, maar bezoek ook eens een andere tempel. Eentje waar je niet door tourgroepen ondersteboven wordt gelopen. Een goed voorbeeld is Wat Intharawihan. Wiki leert me over over deze spot:

“Deze tempel (1867) is gebouwd in de beginperiode van het Koninkrijk Ayutthaya, de oorspronkelijke naam luidde Wat Rai Phrik. Een Boeddha-beeld van 32 meter hoog en 10 meter breed vormt de kern van de tempel. Meer dan zestig jaar had men er voor nodig om het beeld te voltooien. De enorme Boeddha is gedecoreerd met glasmozaïek en 24-karaats goud. In de paardenstaart van het beeld zit een relikwie van Gautama Boeddha uit Sri Lanka.”

Favoriet in Bangkok: Bangrak
Bangkok_Bangrak
Bangkok_Bangrak
Bangkok_Bangrak

Ontdek het onontdekte Bangkok en ga naar Bangrak, een van de vijftig districten die Bangkok rijk is. Voor een glimps van het oude Bangkok, trek je naar de rivier en start je ontdekkingstocht bij Tha Sathorn Pier. Kleine marktjes, een Kathedraal, het oude Orient Hotel en het high-end shopping complex Oriental Plaza. Je vind het hier allemaal, naast Thaise, Vietnamese tempels, die schril afsteken tegen de hoge hoteltorens.

➡️ Lees ook: Bangrak : Ontdek het onontdekte Bangkok

Favoriet in Bangkok: Golden Mount
Bangkok_Wat_Saket
Bangkok_Wat_Saket
Bangkok_Wat_Saket

Natuurlijk kun je Bangkok van bovenaf bekijken vanaf een van de hippe hooggelegen skybars die er steeds meer in de stad te vinden zijn, maar ik koos ervoor het panorama van de stad vanuit Wat Saket – ook wel Golden Mount genoemd – te aanschouwen. Je moet er even wat trappen voor bedwingen, maar dan heb je ook wat. De stad ligt aan je voeten.

Favoriet in Bangkok: Versgeperste sinaasappelsap
Bangkok_Orange_JuiceBangkok_Orange_Juice
Bangkok_Orange_Juice

Veel water drinken is doorgaans het devies, wanneer je naar warme landen afreist. Nu kan het in Bangkok flink heet worden, maar na een aantal flesjes water, wil ik toch wel eens even iets anders. Ik kan ontzettend blij worden van de dames die met hun karretje ergens langs een drukke straat geposteerd staan om er verkoelende verse jus d’orange aan de man te brengen. Ik zweer het je, zo lekker als in Bangkok, drink je je sapje nergens.

Ga je naar Bangkok, vergeet dan zeker mijn favorieten aan je reisschema toe te voegen, wellicht worden het dan ook wel jouw favorieten in de deze metropool.

Wat zijn jouw favoriete plekken in Bangkok? Ik ben benieuwd.

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather