Search
Close this search box.

Bangrak: Ontdek het onontdekte Bangkok

Ga mee naar het onontdekte Bangkok, ga mee naar Bangrak.

15 mln. mensen

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, een stad met ongeveer 15 miljoen inwoners. Daar vind je niet één centrum, nee daar tref je verschillende centra bij elkaar. Sukhumvit is het moderne commerciële hart van de stad. Hier staan de grote winkelcentra, shop till you drop lijkt hier het credo. In nabij gelegen Silom, ligt het financiële centrum. ’s Avonds trekken veel mensen hier heen voor het bruisende nachtleven en de beruchte avondmarkt op Patpong.

En dan is er nog Banglamphu, bij de meeste rugzaktoeristen bekend van de straat der straten, Khao San Road. Rattanakosin, gelegen aan de Chao Phraya Rivier wordt geroemd door haar Chinatown en de tempel met de gouden Boeddha.
Bangrak Bangkok Thailand

Authentiek Bangkok

Maar waar tref je nu nog een authentiek stukje Bangkok aan? Langs de Chao Phraya Rivier staan de mooiste duurste hotels. Maar juist de beboomde lanen daarachter zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Je krijgt er het gevoel dat de tijd even heeft stilgestaan, wanneer je slentert langs klassieke koloniale gebouwen, zogenaamde shophouses, oude pakhuizen die soms omgetoverd zijn tot eetgelegenheid en antiek zaakjes. De wijk waar ik het over heb, word Bangrak genoemd.
Bangrak Bangkok Thailand

Slenteren door Bangrak

Wanneer ik vanaf de pier (Taksin Bridge), op goed geluk, één van de straatjes in loop, tref ik daar meteen een leuk tafereel aan. Bij een eetstalletje, waar het overheerlijk ruikt, een mengeling van sojasaus, knoflook en vers gehakte chilipepers, staan de ouders maaltijden te bereiden. De buurman, schraapt er net zijn rijstkom leeg. Tussen de grote emmers met afwaswater, met daarin de gebruikte pannen, zit het zoontje van het gezin op zijn gemak te badderen. De stoere kleine man zit in een roze badje en schept naar hartenlust met een beker het water over zich heen.
Bangrak Bangkok Thailand

Groente, fruit en vlees

In een schaduwrijke straat staan grote plastic manden, alle kleuren van de regenboog. Onder een grote parasol staat een vrijwel tandeloze verkoper zijn waar aan te prijzen. Heerlijke sappige watermeloenen, verse groene bananen, manden vol met uien en knoflook. Groente en fruit waarvan ik geen idee van heb, wat het is, of hoe je het zou moeten bereiden. Via een wirwar aan steegjes, beland ik bij andere kramen, hier wordt vers vlees verkocht. De keuringsdienst van waren, zou er in Nederland meteen een stokje voor steken. Hier ligt alles in het zonnetje te wachten op een koper, die er voor de lunch of het diner een lekker gerecht van gaat maken.
Bangrak Bangkok Thailand

Culturele diversiteit

De culturele diversiteit maakt het, wat mij betreft, een interessant stuk Bangkok. Je kunt ronddwalen in tempels, kerken of moskeeën. Drink een verse jus d’orange bij een Thais stalletje. Gaat voor de lunch naar een moslim restaurant en op de weg terug naar je hotel, neem je nog wat Chinese rijst dumplings. Jarenlang heb ik Bangrak overgeslagen tijdens mijn reizen in Thailand, vanaf nu, ik weet het zeker, zal ik hier keer op keer terugkeren.

Zelf een keer ronddwalen in Oud Bangkok? National Geographic geeft je een idee voor een leuke route door Bangrak.

Meer Thailand:

Airplane graveyard Bangkok
Sukwan Boutique Homes, dokters en dino’s

Dit artikel verscheen eerder op TicketSpy.nl

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *